Type plan: projectbesluit
Naam van het plan: Ootmarsum, Tennisbanen TCO
Status: vastgesteld
Plan identificatie: NL.IMRO.1774.OOTPBTENNISBAAN-0401

1.3 Vigerend bestemmingsplan

 
Ter plaatse van het nieuwe tenniscomplex is het bestemmingsplan “Sportpark” van toepassing. Dit plan is vastgesteld door de gemeenteraad van Ootmarsum op 28 juni 1990. Het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel heeft het bestemmingsplan "Sportpark" op 29 januari 1991 (nummer RGP/90/1231) goedgekeurd.
Binnen dit bestemmingsplan hebben de betreffende gronden de bestemming “terrein voor actieve recreatie annex groensingel”. Gronden met deze bestemming zijn bestemd voor:
  1. Sportvelden ten behoeve van actieve sportbeoefening, een en ander met bijbehorende voorzieningen;
  2. Afschermende beplanting en overige groenvoorzieningen;
  3. Ontsluitings- en parkeervoorzieningen;
Een en ander met dien verstande dat de gronden welke op de plankaart als zodanig zijn aangeduid als “zone groensingel” primair bestemd zijn afschermende beplanting.
 
Hoewel een tenniscomplex onder actieve sportbeoefening gerangschikt kan worden, zijn de bouwactiviteiten in strijd met het geldende plan. Aan de hand van de volgende afbeelding van het geldende bestemmingsplan wordt hierna ingegaan op de betreffende regels en de strijdigheden.
  
Fragment geldend bestemmingsplan "Sportpark"
   
Ingevolge de geldende voorschriften (nu regels) mogen binnen het op de plankaart aangegeven bouwvlak maximaal twee gebouwen, zoals een clubgebouw en/of kleedgebouw, met een grondoppervlak van ten hoogste 600 m2 en een hoogte van ten hoogste 8 m worden gebouwd.
Binnen de gehele bestemming zijn bouwwerken geen gebouwen zijnde toegestaan met een maximale hoogte van 2,5 m, met dien verstande dat de hoogte van lichtmasten ten hoogste 18 m, de hoogte van ballenvangers ten hoogste 7,5 m en de hoogte van andere (vlaggen- en licht-)masten ten hoogste 6 m mag bedragen.
 
De aanleg van de drie tennisbanen, kantine en oefenkooi is op verschillende punten in strijd met het geldende bestemmingsplan.
 
De beoogde bouw van de kantine ligt buiten het op de plankaart aangegeven bouwvlak, waardoor het project strijdig is met het bestemmingsplan. Een deel van het tenniscomplex ligt binnen een “zone groensingel”. Omdat deze zone als eerste bestemd is voor afschermde beplanting vormt de aanleg van het tenniscomplex ook op dat onderdeel een strijdigheid met het geldende bestemmingsplan.
 
Ten behoeve van de realisatie van het nieuwe tenniscomplex kan met een projectbesluit afgeweken worden van het geldende bestemmingsplan.