Het bouwplan is voorgelegd aan de Kwaliteitsgroep van de gemeente Dinkelland voorgelegd.
De taak van de kwaliteitsgroep is het bewaken van de samenhang in de bouwplannen binnen de gestelde kaders om in gezamenlijkheid met belanghebbenden tot aanvaardbare en kwalitatieve plannen te komen. De kwaliteitsgroep heeft daarin een adviserende rol ten behoeve van de indiener van het plan.
Ten aanzien van het
stedenbouwkundige
kader is het volgende opgemerkt:
‘Betreft de situering wordt nu het verband gelegd met de naastgelegen woning en het doortrekken van de rooilijn. Deze aangebrachte ordening mag wat losser. Hierdoor blijft het “ongeordende” karakter van de straat behouden.’
Met betrekking tot de
architectuur
is het volgende naar voren gebracht:
‘Het hoekaccent maakt een te grote inbreuk op de gewenste traditionele hoofdvorm met kap die in die straat karakteristiek is. Het kwaliteitsteam adviseert het hoekaccent onder de kap te brengen, waarbij een ondergeschikte onderbreking van de gootlijn wel tot de mogelijkheden behoort.
De kubistische gevelcompositie samen met het hoekaccent levert een te groot contrast op met de straat. Zonder hoekaccent is de voorgestelde gevelcompositie wel mogelijk.
Planologisch dient rekening te worden gehouden met de plaatsing van het bijgebouw(en). Deze zal 3 meter achter de voorgevelrooilijn geplaatst moeten worden.
Ten aanzien van de kleuren en materialen dienen monsters te worden aangeboden bij de welstand.’
Naar aanleiding van deze reactie van de kwaliteitsgroep, heeft deze kwaliteitsgroep ook aangegeven dat het plan niet in de kwaliteitsgroep terug hoeft te komen. Het plan kan via welstand verder worden afgehandeld.
Op 24 februari 2012 is het aangepaste plan tijdens het spreekuur bij welstand besproken. De conclusie is dat het bouwplan akkoord is.