Plan: | Buitengebied, locatie Grensweg 6a Voorst |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.1509.BP000055-DE01 |
De eigenaar van Van Hal is voornemens de bestaande loods in het verlengde aan de westzijde uit te breiden, richting het westen. Met deze uitbreiding van 880 m², wordt voldoende opslagruimte gecreeërd om het machinepark binnen te stallen. Hierdoor blijft de buitenruimte opgeruimd en geordend. Door beperkte wijzigingsmogelijkheden in het vigerende bestemmingsplan is dit bestemmingsplan opgesteld. Om de voorgenomen ontwikkeling mogelijk te maken zal het bouwperceel aangepast moeten worden. In die zin dat ook een deel van het vigerend bouwvlak komt te vervallen.
Het gedeelte van het bouwvlak tussen de loods en de Grensweg in wordt ingeruild, omdat op deze locatie geen ontwikkeling zal plaatsvinden. Doordat de bedrijfswoning hiernaast is gelegen. Het gedeelte van het bouwvlak (2.345 m²) wordt verplaatst naar de westzijde, tegen de huidige loods aan. Op deze manier ontstaat de mogelijkheid de huidige loods te verlengen.
Afbeelding - wijziging bouwvlak en uitbreiding loods
Afbeelding - Landschappelijke inpassing bij uitbreiding
Landschappelijke inpassing
Momenteel zijn al een paar heesters aanwezig op het perceel (afbeelding, nr.1). Vanwege het groenblijvende karakter zijn deze niet bijzonder passend in het landschap en verdient het de aanbeveling deze te vervangen door andere beplanting.
Zowel in het bosje aan de westpunt van het perceel als het kleine bosje aan de weg bevinden zich (knot) elzen. Vroeger waren elzensingels kenmerkend langs watergangen. Door deze langs de huidige watergang aan te planten wordt de aanwezigheid van deze watergang landschappelijk versterkt en vormt de singel een verbinding tussen beide bosjes (afbeelding, nr.2). Afhankelijk van de voorkeur van de eigenaar kan gekozen worden voor:
Knotelzen
Elzensingel
Landschappelijk gezien is het wenselijk om de aanleg van de (knot) elzen over de gehele lengte van de watergang / het perceel door te trekken (afbeelding, nr.3). Vanwege de aanwezigheid van een hek (en/of andere redenen) is dat wellicht niet haalbaar op dit deel van het perceel.
Het kleine perceel tussen de schuur en de weg (afbeelding, nr.4) leent zich prima voor de aanleg van een kleine hoogstamboomgaard. Indien het perceel beweid/begraasd wordt, is het wel van belang de bomen uit te rasteren.
De aanleg van de (knot)elzen en eventueel de hoogstamfruitbomen zorgen voor de versterking van het landschap. Daarbij wordt de schuur aan het zicht onttrokken.