Plan: | Bedrijventerrein Kraaiven 2008 |
---|---|
Status: | onherroepelijk |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0855.BSP2008016-e001 |
In onderstaand gedeelte wordt een korte toelichting gegeven op de in de regels opgenomen bestemmingen. Daarbij dient opgemerkt te worden dat de bestemmingen en dubbelbestemmingen niet langer in verschillende hoofdstukken zijn ondergebracht in de regels.
Bedrijventerrein (BT)
Gebruik
Voor het grootste deel van het plangebied is de bestemming Bedrijventerrein (BT) opgenomen. Binnen deze bestemming zijn bedrijven toegelaten tot en met categorie 5 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten. De bedrijfscategoriën zijn ten opzichte van de relevante gevoelige objecten, zoals woningen, gezoneerd aan de bedrijfspercelen toegekend. In algemene zin is op een grotere afstand tot gevoelige objecten een hogere milieucategorie op basis van de Staat van Bedrijfsactiviteiten.
Kantoorfuncties zijn wel toegestaan op het bedrijventerrein voorzover deze onderdeel uitmaken van de bedrijfsvoering en niet meer bedragen dan 20% van de totale bedrijfsvloeroppervlakte. Voor een enkel kantoor is een uitzondering gemaakt. Deze zijn aangeduid (k) en beslaan een grotere oppervlakte.
Bedrijfswoningen zijn alleen daar toegestaan waar deze op de plankaart zijn aangegeven met de functieaanduiding (bw).
Daarnaast is een aantal bedrijven specifiek aangewezen omdat de door de bedrijven uitgevoerde bedrijfsactiviteiten niet passen binnen de algemeen toelaatbare milieucategorie. Het betreft onder andere de opslag voor gevaarlijke stoffen en het zand- en grindoverslagbedrijf.
Bouwmogelijkheden
Op de gronden met de bestemming Bedrijventerrein (BT) zijn gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde, toegestaan. Gebouwen dienen binnen de op de plankaart aangegeven bouwvlakken te worden opgericht. Op de gronden buiten de bouwvlakken zijn geen gebouwen toegestaan vanuit stedenbouwkundig/landschappelijk oogpunt.
Het bebouwingspercentage en de maximaal toelaatbare bouwhoogte wordt per bestemmingsvlak aangegeven op de verbeelding. Verder mag in het plangebied ondergronds worden gebouwd.
Detailhandel - Perifeer (DP)
Deze bestemming is opgenomen voor de perifere detailhandelsvestigingen langs de Midden-Brabantweg op bedrijventerrein Kraaiven- de zone met autoshowrooms. De bestaande autowasplaats en het glaszettersbedrijf zijn afzonderlijk aangeduid binnen de bestemming.
Horeca (H)
Voor de solitaire horecafunctie centraal in het plangebied is een horecabestemming opgenomen.
Verkeer
Binnen het plangebied zijn 3 soorten verkeer onderscheiden. Het betreft de bestemming Verkeer (V), Verkeer - Verblijf (V-V) en Verkeer - Nationaal (V-N). Verkeer richt zich op de hoofdwegen op het bedrijventerrein Kraaiven, de Zevenheuvelenweg en de Midden-Brabantweg. Binnen deze bestemming zijn verkeers- en vervoersvoorzieningen toegestaan inclusief fietspaden. Verkeer-Nationaal wordt gehanteerd voor de wegen die behoren tot het nationaal en provinciaal hoofdwegennet. Voor het plangebied betreft het de Middenbrabantweg. De overige wegen binnen het bestemmingsplan zijn bestemd als Verkeer en Verblijf.
Water (WA)
De bestemming Water (WA) richt zich op het Wilhelminakanaal waarvan de zuidelijke oever de plangrens is van het bedrijventerrein Kraaiven.
Leidingen
Voor de ondergrondse hoogspanningsleiding, de gasleiding en de (riool)waterleiding, inclusief bijbehorende rechtstroken, zijn dubbelbestemmingen opgenomen. Aan weerszijden van de hartlijn van de hoogspanningsleiding mogen de gronden binnen een afstand van 2 m niet worden bebouwd. Voor de gasleiding en de (riool)waterleidingen geldt een afstand van 4 m.
Waarde - ecologie en Waarde - archeologie
Binnen het bestemmingsplan zijn 2 vormen van Waarden aanwezig. Het betreft de ecologische verbindingszone langs en door het kanaal (Waarde-Ecologie) en de aanwezige archeologische waarde over vrijwel het gehele plangebied (Waarde-Archeologie). Ter bescherming van de in de regels beschreven waarden is een aanlegvergunning opgenomen voor het uitvoeren van bepaalde werken en/of werkzaamheden.