Plan: | Klaverwei II |
---|---|
Status: | onherroepelijk |
Plantype: | projectbesluit |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0844.PB2005Klaverwei-OH01 |
Dit projectbesluit kent de bestemmingen 'Groen', 'Groen-Landschappelijke Inpassing', 'Tuin', Verkeer', 'Water', 'Wonen 1 ' en 'Wonen 2' en de (dubbel)bestemming 'Waterstaataat - Waterbergingsgebied'. Hieronder wordt de bestemmingsregeling met de daarbij behorende bouw- en gebruiksmogelijkheden per bestemming beschreven. Voor het opstellen van de regels is gebruik gemaakt van de standaard regels van de gemeente Schijndel. Hierbij dient te worden opgemerkt dat in het kader van het projectbesluit maatwerk geleverd diet te worden waardoor op onderdelen is afgeweken van de gemeentelijke standaard.
Bestemmingen
Groen
De voor groen aangewezen gronden zijn onder andere bestemd voor groenvoorzieningen, fiets en / of voetpaden, sport- en speelvoorzieningen, openbare verblijfsvoorzieningen, water en waterhuishoudkundige voorzieningen en aan de hoofdfunctie ondergeschikte verkeersvoorzieningen.
Op of in deze grond zijn geen gebouwen toegestaan en mag niet ondergronds worden gebouwd, met uitzondering van bouwwerken ten behoeve van water en waterhuishoudkundige voorzieningen. Binnen deze bestemming zijn onder enkele voorwaarden bouwwerken geen gebouwen zijnde toegestaan.
Groen-Landschappelijke Inpassing
Deze gronden zijn bestemd voor het aanbrengen en instandhouden van gebiedseigen (erf)beplanting ter landschappelijke inpassing van gebouwen en verhardingen.
Op of in deze grond zijn geen gebouwen en bouwwerken, geen gebouw zijnde toegestaan. Bovendien mag niet ondergronds worden gebouwd.
Tuin
De gronden met de bestemming Tuin betreffen in dit projectgebied de voorste strook van de gronden aansluitend aan het hoofdgebouw. De voor tuin aangewezen gronden zijn bestemd voor tuinen met daarbij behorende verhardingen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde, waarbij in het bijzonder voorwaarden worden gesteld aan het plaatsen van een carport of overkapping.
Verkeer
Deze gronden Verkeer zijn bestemd voor onder andere wegen met hoofdzakelijk een ontsluitingsfunctie, paden, parkeervoorzieningen, groenvoorzieningen en waterlopen en – partijen. Binnen de bestemming Verkeer zijn geen gebouwen toegestaan. Wel mogen bouwwerken, geen gebouwen zijnde, ten dienste van deze bestemming worden gebouwd met inachtneming van aanvullende bepalingen.
Water
De voor 'Water' aangewezen gronden zijn hoofdzakelijk bestemd voor waterberging en de regulering van de waterhuishouding van het projectgebied. In de bouwregels is bepaald dat geen gebouwen mogen worden opgericht binnen deze bestemming. Binnen deze bestemming mogen wel bouwwerken geen gebouwen zijnde, ten dienste van deze bestemming, worden gebouwd.
Wonen-1
De op de verbeelding voor “Wonen-1” aangewezen gronden, zijn bedoeld voor wonen. Binnen deze bestemming is het alleen mogelijk om binnen het aangegeven besluitsubvlak 'bouwvlak' een hoofdgebouw te bouwen. Daarnaast zijn de woningtypologiën per besluitsubvlak 'bouwvlak' vastgelegd. De maximale goot- en bouwhoogte bedragen respectievelijk 6,5 en10 meter, tenzij een andere hoogte is aangegeven op de verbeelding.
Wonen-2
De op de verbeelding voor “Wonen-2” aangewezen gronden, zijn bedoeld voor wonen. Binnen deze bestemming wordt aansluiting gezocht met de bebouwingsmogelijkheden voor (woon) bebouwing binnen het buitengebied van Schijndel. Hier is nadrukkelijk voor gekozen aangezien deze percelen onderdeel blijven uitmaken van het buitengebied. Aldus dient hier een gelijke architectuur en situering nagestreefd te worden.
Binnen deze bestemming is het uitsluitend toegestaan hoofdgebouwen binnen het aangegeven besluitsubvlak 'bouwvlak' te bouwen.
De maximale bouw- en goothoogte bedragen hier respectievelijk hier 8 en 5,5 meter, tenzij anders is aangegeven op de verbeelding. Hierbij dient als minimale dakhelling een hoek van 12º te worden aangehouden. Daarnaast mag op deze gronden een woning worden opgericht met een inhoud van maximaal 750 m³.
Waterstaat - Waterbergingsgebied
In het projectgebied komen watergangen en retentievoorzieningen voor, waarvoor op grond van de 'Keur oppervlaktewateren' een keurzone geldt. Om er voor te zorgen dat deze watergangen en retentievoorzieningen hun functie goed kunnen uitvoeren en de beheerder(s) goed voor het onderhoud kunnen zorgen is aan ten minste één zijde van die watergangen, en over de watergang en retentievoorziening zelf, een beschermingszone opgenomen in dit projectbesluit. Via de bepalingen bij deze zone wordt bepaald dat er pas werken mogen worden verricht nadat is gebleken dat dit de watergang, en diens functie en de onderhoudsmogelijkheid, niet onevenredig schaadt.