Plan: | Aquasingel De Groote Wielen |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0796.0002189-1401 |
De bestemmingsplanregels zijn gebaseerd op de Standaard Vergelijkbare BestemmingsPlannen 2008 (SVBP 2008) en het Handboek digitale bestemmingsplannen van de gemeente 's-Hertogenbosch. De bestemmingsplanregels zijn verdeeld over vier hoofdstukken, te weten:
De artikelen in hoofdstuk 1 van de bestemmingsplanregels hebben betrekking op de toepassing van de bestemmingsplanregels. In artikel 1 wordt een omschrijving van de in de regels gehanteerde begrippen gegeven. Artikel 2 geeft de meet- en rekenwijze aan. Deze bepalingen gelden voor alle bestemmingen.
In artikel 2 is de definitie van het peil belangrijk. Het peil is de hoogte van de kruin van de aan het bouwperceel grenzende weg. Onder weg wordt mede verstaan het trottoir en de parkeervakken langs de openbare weg (Aquasingel). Ten opzichte van het peil c.q. de openbare ruimte ligt de (hoofd)bebouwing 1,20 meter hoger. Dit hoogteverschil wordt met een trap aan de voorgevel van het hoofdgebouw overbrugd. Bij de hoogtes van gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde, is rekening gehouden met het hoogteverschil van 1,20 meter.
Dit hoofdstuk omvat een toelichting op de in het plangebied voorkomende bestemmingen. In het plangebied komen twee bestemmingen voor, namelijk.
Verkeer:
De gronden zijn primair bestemd voor ongebouwde parkeervoorzieningen, wegverkeer en verblijfsgebied. Deze gronden vormen samen met de zuidelijk gelegen gronden met de bestemming 'Verkeer' ingevolge het bestemmingsplan 'De Groote Wielen' (onherroepelijk op 25 juli 2012) een gemeenschappelijk, niet openbaar parkeerterrein dat eigendom is van de eigenaren van de aangrenzende woningen.
De gronden met de bestemming 'Verkeer' zijn tevens voorzien van de aanduiding 'parkeerterrein'. Binnen die aanduiding dienen twee aaneengesloten volwaardige parkeerplaatsen per woning te worden gerealiseerd en gehandhaafd. Indien de breedte van de woning meer dan 7,20 meter bedraagt, is onder voorwaarden een berging op de resterende ruimte mogelijk.
Wonen:
De gronden met de bestemming 'Wonen' zijn bestemd voor aaneengebouwde woningen. Onder dit type woning worden ook patiowoningen verstaan. De woningen dienen binnen de op de verbeelding aangegeven bouwvlakken te worden gebouwd. De bouwvlakken mogen volledig worden bebouwd.
Aan de voorzijde c.q. de Aquasingel mag de minimale bouwhoogte van de voorgevel van het hoofdgebouw niet minder dan 10,20 meter bedragen en mag de maximale bouwhoogte van het hoofdgebouw niet meer dan 13,20 meter bedragen. Aan de achterzijde c.q. het gemeenschappelijke parkeerterrein mag de maximale goot - en bouwhoogte niet meer dan 4,40 meter en 5,70 meter bedragen. De maximale goot- en bouwhoogte is met een aanduiding op de verbeelding aangegeven.
De woningen mogen worden voorzien van een plat dak, kap, lessenaarsdak of zadeldak.
Met een afwijkingsbevoegdheid is een dakterras en/of balkon mogelijk. Aan de toepassing van de afwijkingsbevoegdheid zijn voorwaarden verbonden.
Binnen de bouwvlakken mogen ook bijgebouwen -in de vorm van aan- en uitbouwen van de woningen en vrijstaande bijgebouwen- worden opgericht.
Naast wonen is het gebruik voor aan huis gebonden beroepen en bedrijven direct toegestaan. Voorwaarde is dat de functie uitsluitend is toegestaan voor zover de woonfunctie de hoofdfunctie blijft. Dat wil zeggen dat het aan huis gebonden beroep en bedrijf uitsluitend als ondergeschikte functie direct is toegestaan. Dit houdt in dat maximaal 35% van de oppervlakte van de begane grond van de woning, met een maximum van 50 m², voor het aan huis gebonden beroep en bedrijf mag worden benut.
In de algemene regels zijn de anti-dubbeltelregel, algemene bouwregels, en algemene afwijkingsregels opgenomen. Deze algemene regels gelden voor het gehele bestemmingsplan.
Dit vierde en laatste hoofdstuk bevat het overgangsrecht en de slotregel.