direct naar inhoud van 8.1 Resultaten inspraakprocedure
Plan: De Werfkampen
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0703.05RiBPWerfkampen-va02

8.1 Resultaten inspraakprocedure

Op het voorontwerpbestemmingsplan is één inspraakreactie ingediend. Alle aspecten die wel in de inspraakreactie zijn vermeld, maar die niet in de samenvatting zijn weergegeven, zijn in de overwegingen van de verwerking betrokken.

8.1.1 Inspraakreactie 1

Samenvatting inspraakreactie

De opmerkingen van inspreker 1 hebben betrekking op:

  • De inspreker heeft in 2011 een voormalig hotel annex congrescentrum aangekocht voor de huisvesting van buitenlandse werknemers voor zijn uitzendbureau. Er is destijds een omgevingsvergunning afgegeven voor de huisvesting van 129 werknemers. De 129 werknemers is gebaseerd op het aantal overnachtingsmogelijkheden van het voormalige hotel/congrescentrum. Inspreker is van mening dat ten tijde van de omgevingsvergunning aanvraag er een toezegging is gedaan dat bij het nieuwe bestemmingsplan “Werfkampen” er 200 buitenlandse werknemers gehuisvest mogen worden.
  • De inspreker kan zich vinden in de bestemming “Horeca” tot categorie 3. De inspreker is echter bevreesd van de wijzigingsbevoegdheid dat de aanduiding “specifieke vorm van horeca-logies-3” geschrapt kan worden als er ten minste 2 jaar aaneengesloten geen exploitatie plaatsvindt. De inspreker denkt dat deze bevoegdheid hem parten kan gaan spelen in de toekomst.

Gemeentelijke reactie

Overweging

  • In 2011 is aan inspreker een omgevingsvergunning verleend voor het huisvesten van arbeidsmigranten. Er is destijds nooit aangegeven dat bij een actualisatie van het bestemmingsplan “Werfkampen” er een aantal van 200 bedden opgenomen zou worden. Er is wel gesproken over het feit dat het complex een aantal van 200 kan faciliteren. De inspreker diende eerst minimaal een jaar een aantal van 129 bedden te exploiteren. Hierna kan de inspreker met de gemeente in overleg treden over een geleidelijke doorgroei naar 200 bedden. De gemeenteraad heeft al in een vroeg stadium aangegeven dat er niet eerder medewerking verleend wordt aan een initiatief voor doorgroei als er elders binnen de gemeente geen woningen worden afgestoten.
  • Indien er geen gebruik meer gemaakt wordt van de faciliteiten voor een aaneengesloten periode van twee jaar is het college bevoegd om de specifieke aanduiding op het perceel te schrappen. Alvorens deze aanduiding geschrapt kan worden dient er een planologische procedure doorlopen te worden met een onderbouwing. De aanduiding zal dan ook niet van rechtswege vervallen.

Conclusie

Gezien de overwegingen leidt de inspraakreactie niet tot aanpassing van het bestemmingsplan.