vastgesteld |
NL.IMRO.0612.BV00007-3001 |
De regels van deze beheersverordening kennen een indeling die vergelijkbaaar is met die van een bestemmingsplan.
In hoofdstuk 1 komen de inleidende regels -begripsbepalingen en wijze van meten- aan de orde.
Hoofdstuk 2 benoemt de gebiedsregels, die zijn te vergelijken met de bestemmingsregels in een bestemmingsplan. In de gebiedsregels is beschreven wat er in het gebied van de beheersverordening is toegestaan. Van belang is dat wordt uitgegaan van het bestaande gebruik en de bestaande bebouwing. Dit is aangegeven in de bijlagen 1, 2, 3 en 4:
Bijlage 1 Bestaande situatie;
Bijlage 2 Doeleindenomschrijvingen;
Bijlage 3 Bestaande bedrijven;
Bijlage 4 Luchtfoto.
Zowel bij het gebruik, als bij het bouwen, zijn in de regels enkele aanvullende bepalingen opgenomen, die betrekking hebben op onderdelen als bedrijven, openbare ruimte, nutsvoorziening, bijbehorende bouwwerken. Er zijn voorts mogelijkheden opgenomen om af te wijken van de gebruiksregels en van de bouwregels.
Hoewel het vertrekpunt is dat er in het gebied van de beheersverordening geen ontwikkelingen plaatsvinden, zijn -vanwege de noodzaak om de bedrijven te kunnen laten functioneren- mogelijkheden van vervanging van bouwwerken op dezelfde locatie, het uitbreiden van bouwwerken met maximaal 10 % en het kunnen toevoegen van bijbehorende bouwwerken, opgenomen. Omdat er dan toch bouwactiviteiten kunnen worden uitgevoerd, zijn specifieke regels opgenomen in verband met archeologie, de waterkering, het gezoneerde industrieterrein, de molenbiotoop en de de vaarweg. Passend binnen de landelijke standaarden is het gebied van de verordening in de verbeelding opgenomen als een besluitvlak. De eerdergenoemde specifieke regels zijn in de verbeelding aangeven met een besluitsubvlak.
In hoofdstuk 3 komen tot slot enkele algemene regels aan de orde. Ook hier zijn artikelen als algemene gebruiksregels en algemene afwijkingsregels vergelijkbaar met dergelijke regels in een bestemmingsplan.
Naast de al eerdergenoemde bijlagen 1, 2, 3 en 4 zijn ook de Bijlage 5 (Archeologische waarden) en Bijlage 6 (Staat van Bedrijfsactiviteiten) toegevoegd.