direct naar inhoud van Artikel 5 Horeca
Plan: Duinrand
Status: ontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0575.BPDuinrand-ON01

Artikel 5 Horeca

5.1 Bestemmingsomschrijving

De voor Horeca aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  • a. horeca uit ten hoogste categorie 1b van de Staat van Horeca-activiteiten.
  • b. in afwijking van sub a, geldt ter plaatse van de aanduiding 'horeca uit ten hoogste categorie 2': horeca uit ten hoogste categorie 2 van de Staat van horeca-activiteiten.
  • c. één bedrijfswoning per bouwvlak;
  • d. bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals groen, water, nutsvoorzieningen en parkeervoorzieningen.

5.2 Bouwregels

Op deze gronden mag worden gebouwd en gelden de volgende regels:

5.2.1 Gebouwen en overkappingen
  • a. gebouwen en overkappingen worden binnen het bouwvlak gebouwd;
  • b. de inhoud van de bedrijfswoning bedraagt ten hoogste 650 m³, inclusief aan- en uitbouwen en bijgebouwen ten behoeve van de bedrijfswoning;
  • c. de bouwhoogte van gebouwen bedraagt ten hoogste 9 m;
  • d. de goothoogte van gebouwen bedraagt ten hoogste 5 m;
  • e. de bouwhoogte van overkappingen bedraagt ten hoogste 5 m;
  • f. bestaande hoogte-, inhouds- en oppervlaktematen die niet voldoen aan het bepaalde onder a t/m e, mogen als ten hoogst toelaatbare maten worden aangehouden, mits bij herbouw gebouwd wordt op dezelfde plaats.

5.2.2 Bouwwerken, geen gebouwen en geen overkappingen zijnde
  • a. de bouwhoogte van erfafscheidingen grenzend aan openbaar gebied bedraagt ten hoogste 1 m;
  • b. de bouwhoogte van erfafscheidingen elders bedraagt ten hoogste 2 m;
  • c. de bouwhoogte van overige bouwwerken, geen gebouwen en geen overkappingen zijnde, bedraagt ten hoogste 3 m.