Plan: | Zeeweg 82b en Zuidstraat 65 |
---|---|
Status: | ontwerp |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0537.bpKATzeewg82b-va01 |
Begrippen die in de regels worden gebruikt en die uitleg behoeven, worden in dit artikel uitgelegd.
Dit artikel bevat technische regelingen om onder andere oppervlaktes, hoogtes, dieptes en breedtes te kunnen bepalen.
In het hoofdstuk bestemmingsregels zijn in de planregels alle bestemmingen opgenomen met de daarbij behorende bestemmingsomschrijving. In het bestemmingsplan komen de volgende bestemmingen voor:
In deze bestemming wordt verschillend gebruik waaronder bedrijvigheid, cultuur en ontspanning, dienstverlening, maatschappelijk e.d. Het gebruik voor fietsen- en scooterverkoop is specifiek geregeld met een aanduiding. Het gebruik voor een ander type detailhandel is niet toegestaan. Om na te gaan welke type bedrijfsactiviteiten zijn toegelaten wordt verwezen naar Bijlage 1 bij de regels: Staat van bedrijfsactiviteiten - functiemenging'. De bebouwingsmogelijkheden van het vigerende plan zijn overgenomen.
In deze bestemming is de oude locatie van de fietsenwinkel opgenomen. Hier is de aanduiding detailhandel/dienstverlening vervangen door de aanduiding 'gemengd' op grond waarvan op de begane grond wel andere typen bedrijvigheid (eveneens passend op grond van bijlage 1) zijn toegelaten.
De bebouwingsmogelijkheden van het vigerende plan zijn overgenomen.
Artikel 5 Waarde - Archeologisch verwachtingsgebied 1
Deze dubbelbestemming beschermt in de bodem opgeslagen archeologische resten. Bij werkzaamheden dieper dan 30 cm onder maaiveld dient middels archeologisch onderzoek te worden aangetoond of er waardevolle resten aanwezig zijn.
Artikel 6 Waarde - Archeologisch verwachtingsgebied 2
Deze dubbelbestemming beschermt in de bodem opgeslagen archeologische resten. Bij werkzaamheden dieper dan 100 cm onder maaiveld dient middels archeologisch onderzoek te worden aangetoond of er waardevolle resten aanwezig zijn.
Deze regel dient te voorkomen dat situaties ontstaan welke niet in overeenstemming zijn met de bedoeling van het plan. Daar voor een gebouw een zeker open terrein is vereist, wordt via de anti-dubbeltelregel voorkomen dat eenzelfde terrein twee keer wordt “meegenomen” bij de beoordeling van een bouwaanvraag. Grond die al eerder moest worden meegeteld bij de beoordeling van een bouwplan mag niet nog eens worden meegeteld bij een nieuwe bouwaanvraag.
In dit artikel zijn bouwregels opgenomen die voor alle bestemmingen gelden. In lid 3 van dit artikel is onder andere de bepaling over ondergronds bouwen opgenomen.
De wettelijke regelingen waarnaar in de regels wordt verwezen, gelden zoals deze luiden op het moment van vaststelling van het plan.
Bouwwerken welke op het moment van tervisielegging van het plan bestaan of waarvoor een bouw- dan wel omgevingsvergunning is aangevraagd, mogen blijven bestaan, ook wanneer dit strijdig is met de bebouwingsregels. Het gebruik van de grond en opstallen, dat afwijkt van de regels op het moment waarop het plan rechtskracht verkrijgt, mag gehandhaafd worden.
In de slotregel wordt aangegeven op welke wijze de regels van het bestemmingsplan kunnen worden aangehaald.