Plan: | Waterrijk Polderpark Oostpolder |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | projectbesluit |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0513.0601Polderpark-DF01 |
Een projectbesluit is een ruimtelijk besluit, waarmee een project van gemeentelijk belang verwezenlijkt kan worden, vooruitlopend op de wijziging van een bestemmingsplan. Het projectbesluit komt in de plaats van het voorheen geldende bestemmingsplan. Een projectbesluit bevat een goede ruimtelijke onderbouwing van het project. Aan het projectbesluit kunnen voorschriften en beperkingen worden verbonden. Zodoende kunnen nieuwe bouw- en gebruiksregels worden bepaald. Gezien de omvang van het besluitgebied en de eigendomssituatie ter plaatse wordt met dit projectbesluit het nieuwe ruimtegebruik mogelijk gemaakt voor de gronden in het besluitgebied, vooruitlopend op een nieuw bestemmingsplan. Dit projectbesluit bestaat zodoende uit een aantal bestemmingen, regels en onderhavige ruimtelijke onderbouwing.
Voor de vormgeving van bestemmingen van dit projectbesluit wordt de Standaard Vergelijkbare BestemmingsPlannen 2008 toegepast. Deze landelijke standaard is enkel verplicht voor bestemmingsplannen, maar de toepassing hiervan vergroot de raadpleegbaarheid en vergelijkbaarheid van het projectbesluit.
Bij het opstellen van het projectbesluit is tevens het InformatieModel Ruimtelijke Ordening 2008 toegepast. Een projectbesluit opgesteld volgens deze bepalingen is een digitaal bestand in GML-formaat, waarin geometrisch bepaalde planobjecten zijn vastgelegd. Technisch gezien is een projectbesluit zodoende een verzameling objecten (de besluitvlakken), waaraan informatie (zoals ligging en naam) is gekoppeld.
Het projectbesluit kan geraadpleegd worden door middel van computersoftware, bijvoorbeeld via de internetpagina www.ruimtelijkeplannen.nl. Met de software kunnen verschillende kaarten van het projectbesluit opgeroepen worden. Er zijn zodoende meerdere verbeeldingen van één plan of besluit mogelijk. Door interactie met het kaartbeeld worden de regels van de betreffende bestemmingen weergegeven. Ook kan de ruimtelijke onderbouwing worden opgeroepen.
Dit hoofdstuk geeft een toelichting op de regels en de toegekende bestemmingen binnen het besluitgebied. In de volgende paragraaf staat uitgelegd welke systematiek gehanteerd is en hoe de ruimtelijke eigenschappen van de Oostpolder en de inhoud van het inrichtingsplan zich hebben vertaald in de toegekende bestemmingen. De paragraaf daarna geeft een korte toelichting per artikel van de planregels.