Plan: | PDV - Goudse Poort |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0513.0302BPPDVgoudsepoo-DF01 |
Hoofdstuk 1 inleidende regels
In dit hoofdstuk is een aantal begrippen verklaard die gebruikt worden in de regels. Een en ander voorkomt dat er bij de uitvoering van het plan onduidelijkheden ontstaan over de uitleg van bepaalde regelingen. Zoals al eerder aaangegeven is hier het begrip 'perifere detailhandel' beschreven. Daarnaast is het artikel 'wijze van meten' opgenomen waarin bepaald is hoe de voorgeschreven maatvoering in het plan gemeten moet worden.
Hoofdstuk 2 bestemmingsregels
In dit hoofdstuk zijn de in het plan voorkomende bestemmingen geregeld. In ieder artikel is per bestemming bepaald welk gebruik van de gronden is toegestaan en welke bebouwingsregels er gelden. Tevens zijn flexibiliteitsbepalingen opgenomen.
De opstallen zijn aangegeven met de bestemming 'Detailhandel - Perifeer'. In de specifieke gebruiksregels is veroowrd wat is toegestaan (betreft aanhaling artikel 9, lid 3 van de Provinciale Verodenin g Ruimte). Nadrukkelijk is in de specifieke gebruiksregels ook aangegeven dat andere vormen van detailhandel niet zijn toegestaan. Hoogtematen zijn op de plankaart (verbeelding) aangegeven.
Voorts is er de bestemming 'Verkeer - Verblijfsgebied' waarbinnen de straten en de parkeerplaatsen zijn geregeld. Met een afzonderlijke aanduiding is in de verbeelding de locatie van de parkeergarage aangegeven. Eveneens is binnen deze bestemming een locatie aangegeven waar het oprichten van 'een horecavoorziening' tot een oppervlakte van maximaal 300 m2 bvo is toegestaan. Het gaat hier om kioskachtige bebouwing. Binnen genoemd oppervlakte kan ook worden gedacht aan een detailhandelsvoorziening als een bloemenwinkel. Duidelijk is dat dit alleen ten dienste van de perifere detailhandel mag worden opgezet.
Aan de zuidkant zijn de bestemmingen 'Groen' en 'Water' aangegeven. Het is de bedoeling dat daar - met behoud van de huidige hoeveelheid water- een aantrekkelijk groen/watergebied ontstaat.
Hoofdstuk 3 algemene regels
In dit hoofdstuk worden, in aanvulling op de bestemmingsbepalingen, aanvullende regels gesteld.
Hoofdstuk 4 overgangs- en slotregels
In het overgangsrecht is een regeling opgenomen voor bebouwing en gebruik dat al bestond bij het opstellen van het plan, maar dat strijdig is met de opgenomen regeling. Onder bepaalde voorwaarden mag deze strijdige bebouwing en/of strijdig gebruik worden voortgezet of gewijzigd.
In de slotbepaling is de officiƫle naam van het plan bepaald. Onder deze naam kan het bestemmingsplan aangehaald worden.