direct naar inhoud van 5.3 Bestemmingsregels
Plan: Smalle Gooye
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0504.DLDSmalleGooye09-BP30

5.3 Bestemmingsregels

Groen

Langs de Geldersedijk is een strook voorzien van de bestemming 'Groen' om daarmee de watergang aan te laten sluiten op de bestaande inrichting. De bestemming 'Groen' biedt brede mogelijkheden zodat de aansluiting in meerdere vormen gerealiseerd kan worden. Zowel groen, water als voet- en fietspaden worden mogelijk gemaakt. Tevens worden nutsvoorzieningen en voorzieningen voor ondergrondse afvalinzameling mogelijk gemaakt.

Sport

Het sportcomplex is geheel binnen de bestemming Sport opgenomen. Het bestemmingsvlak is daarbij geheel voorzien van een bouwvlak, waarbinnen gebouwen opgericht mogen worden. Voor gebouwen zijn een maximumgoothoogte en een maximum te bebouwen oppervlak opgenomen door middel van aanduidingen op de verbeelding.

Verkeer

De aansluiting van de Honingeter op de Haveloozeweg is bestemd als Verkeer. Dit deel van de weg vormt onderdeel van het plangebied, omdat de nieuwe watergang hier (kruisend met de Honingeter) is beoogd. De watergang wordt ter plaatse mogelijk gemaakt doordat binnen de bestemming 'Verkeer' bruggen en duikers voor kruisingen met wegen en paden worden toegestaan.

Water

De structurerende watergangen, waaronder de nieuw aan te leggen watergang, zijn bestemd als 'Water'. Zoals binnen de bestemming 'Verkeer' kruisingen met water mogelijk worden gemaakt, worden binnen 'Water' kruisingen met wegen en paden mogelijk gemaakt. De Honingeter is zoals aangegeven als 'Verkeer' bestemd, omdat dit een doorgaande weg betreft. Andere kruisingen worden onder andere beoogd voor een pad tussen de sportvelden en langs de Honingeter ter ontsluiting van de aangrenzende agrarische gronden. Ter plaatse is op de verbeelding de bestemming 'Water' weergegeven, waarbij in de regels de kruisingen (in de vorm van bruggen of duikers) mogelijk worden gemaakt.

Wonen

De landgoederen zijn bestemd als 'Wonen'. Aangezien er nog geen concreet ontwerp is voor het landgoed, zijn de mogelijkheden - binnen de diverse beleidskaders - zo ruim mogelijk gehouden. Vanuit het provinciaal beleidskader geldt een maximumoppervlak aan bebouwing van 1.000 m² per landgoed en geldt bovendien dat maximaal 10% van het landgoed als privaat deel mag worden ingericht. Voorts geldt dat ieder landgoed tenminste een omvang van 5 ha kent.

Buiten de beleidskaders worden de mogelijkheden tevens beïnvloed door milieueisen. Zo houdt het bouwvlak 50 m afstand tot de bestemming 'Sport' om mogelijke lichthinder door lichtmasten te voorkomen.

Binnen de bestemming is tot slot een regel opgenomen die een omgevingsvergunning verplicht stelt voor specifiek genoemde werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden, teneinde de natuur- en landschapswaarden van het landgoed te beschermen. Omdat deze waarden pas ontstaan na aanleg van de twee landgoederen, is een als zodanig bedoelde omgevingsvergunning niet nodig voor werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van de landgoederen.