direct naar inhoud van 10.1 Inspraak en overleg
Plan: Scheepmakerij 11-12
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0503.BP0011-2002

10.1 Inspraak en overleg

10.1.1 Watertoetsoverleg

Het bestemmingsplan is op 21 januari 2011 besproken met het Hoogheemraadschap Delfland (de waterbeheerder). Het Hoogheemraadschap heeft geen bezwaar tegen het bestemmingsplan. Het watertoetsoverleg heeft derhalve niet tot aanpassing van het bestemmingsplan geleid.

10.1.2 Overleg ex artikel 3.1.1 Bro

In het kader van het vooroverleg ex artikel 3.1.1. van het Besluit ruimtelijke ordening is het conceptbestemmingsplan toegezonden aan de volgende overlegpartners:

  • 1. Vrom-inspectie;
  • 2. Provincie Zuid-Holland;
  • 3. Kamer van Koophandel;
  • 4. Brandweer Veligheidsregio Haaglanden;
  • 5. Hoogheemraadschap Delfland;
  • 6. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
  • 7. Stadsgewest Haaglanden
  • 8. Tennet Zuid-Holland
  • 9. Stedin Netbeheer B.V.
  • 10. Nederlandse Gasunie
  • 11. Evides
  • 12. VWS Pipeline Control b.v.

De onder 4, 5, 11 en 12 genoemde instanties hebben gereageerd en aangegeven geen opmerkingen over het plan te hebben. De onder 1, 2, 4 en 9 genoemde instanties hebben een inhoudelijke reactie ingediend. Deze reacties worden hieronder besproken. Van de overige overlegpartners is geen reactie ontvangen.

Reactie Vrom-inspectie

Reactie

Het plan betreft de uitbreiding van het monumentale pand pakhuid De Liefde. Een paragraaf met daarin de beschrijving van de aanwezige bovengrondse cultuurhistorische waarden ontbreekt echter. Eventuele gevolgen van het plan voor het rijksmonument en de ruimtelijke beleving zijn niet inzichtelijk gemaakt. Het advies is dan ook in het ontwerpbestemmingsplan specifiek aandacht aan deze cultuurhistorische waarden te besteden.

Antwoord

De paragraaf 'Cultuurhistorisch waardevolle bebouwing' is per abuis weggevallen. Deze zal in het ontwerpbestemmingsplan worden toegevoegd.

Reactie Provincie Zuid-Holland

Reactie

De Provincie Zuid-Holland geeft aan dat het plan conform de provinciale Structuurvisie en de verordening Ruimte is.

Antwoord

Dit wordt voor kennisgeving aangenomen.

Reactie Brandweer Veiligheidsregio Haaglanden

Reactie

Het plangebied ligt niet in de invloedsfeer van transportroutes gevaarlijke stoffen, buisleidingen of objecten vallend onder het Besluit externe veiligheid inrichtingen. De uitvoering van dit plan leidt niet tot een noemenswaardige toename of afname van bestaande risico's. Er wordt daarom door de Veiligheidsregio geen specifiek advies uitgebracht voor dit bestemmingsplan. Voor wat betreft de bereikbaarheid en bestrijdbaarheid van incidenten blijken de toegankelijkheid, opstelplaatsen en bluswatervoorziening(en) nu voldoende te zijn, dit dient wel geborgd te worden voor de toekomst.

Antwoord

De reactie wordt voor kennisgeving aangenomen.

Reactie Stedin Netbeheer B.V.

Reactie

Voor vervolgacties is het van belang dat de 'grondroerder' volgens de wet WION (Wet Informatie uitwisseling Ondergrondse Netten) een oriƫntatiemelding bij het kadaster laat uitvoeren om de mogelijke aanwezige ondergrondse infrastructuur welke onder de nieuwbouw zou kunnen komen in kaart te krijgen. Indien de huidige infrastructuur van Stedin onder de nieuwbouw komt te liggen, dan wordt de grondroerder verzocht een offerteaanvraag via www.aansluitingen.nl in te dienen voor het verplaatsen van de infrastructuur.

Antwoord

De reactie betreft uitvoeringsaspecten en wordt voor kennisgeving aangenomen.

10.1.3 Zienswijzen

Voor het bestemmingsplan zal de wettelijke procedure conform de Wet ruimtelijke ordening worden gevolgd. Het ontwerpbestemmingsplan zal ter inzage worden gelegd voor de duur van zes weken. Gedurende deze periode kan door een ieder een zienswijze worden ingediend. De zienswijzen zullen vervolgens worden samengevat en beantwoord in de Nota Zienswijzen. Na een eventuele aanpassing van het bestemmingsplan - naar aanleiding van de ingediende zienswijzen - zal het plan ter vaststelling aan de gemeenteraad worden aangeboden.