direct naar inhoud van 3.2 Systematiek bestemmingen
Plan: Delft Oost (Delftse Hout)
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0503.BP0007-2002

3.2 Systematiek bestemmingen

3.2.1 Inleiding

In het bestemmingsplan Delft Oost (1996) is voor de in de Delftse Hout voorkomende recreatieve voorzieningen een algemene bepaling opgenomen, te weten artikel 3: Recreatieve doeleinden, park, open ruimte, openluchtvoorzieningen, stadion, sport, volkstuinen, camping, manege, congrescentrum. Dit artikel is in dit bestemmingsplan opgesplitst. Het stadion en sportvoorzieningen en -activiteiten zijn nu ondergebracht in de bestemming 'Sport'. Het congrescentrum heeft de bestemming 'Horeca' gekregen. Voor de overige recreatieve voorzieningen is gekozen voor de bestemming 'Recreatie' en 'Groen'. Deze keuze is enerzijds gebaseerd op de gebiedsvisie, die onder andere uitgaat van clusters met verschil in sfeer, programma en gebruiksintensiteit, anderzijds is gekeken naar het feitelijk gebruik. In de bestemming 'Recreatie' ligt de nadruk op intensieve recreatie, zoals het gebied rondom de Grote Plas, het kampeerterrein en de volkstuinen. De Hertenkamp en de voormalige vuilstort hebben de bestemming 'Groen'. Binnen deze bestemming ligt de nadruk op extensieve recreatie met behoud en herstel van natuurwaarden. In het verlengde hiervan hebben het gebied rondom de Tweemolentjesvaart en het Arboretum Heempark de bestemming 'Natuur'. De nadruk ligt hier expliciet op behoud en herstel van natuurwaarden. Extensieve recreatie is binnen de bestemming toegestaan, in die zin dat dit gebied toegankelijk is voor het publiek. Dit onderscheid heeft tot doel de specifieke en onderscheidende kenmerken van de Delftse Hout te benadrukken. In de bestemmingsregels is daarom binnen de bestemming 'Recreatie' de intensieve recreatie specifiek benoemd. Binnen de bestemmingen 'Groen' en 'Natuur' komt het verschil in gebruiksintensiteit naar voren door binnen de bestemming 'Groen' extensieve recreatieve activiteiten, zoals mountainbiken toe te staan. Binnen de bestemming 'Natuur' gaat het om langzaam verkeersroutes en recreatieve voorzieningen, wat zich beperkt tot o.a. bankjes en prullenbakken.

3.2.2 Algemene bepalingen

Begripsbepalingen

In dit artikel zijn begrippen gedefinieerd die in de regels worden gehanteerd. Bij de toetsing aan het bestemmingsplan moet worden uitgegaan van de betekenis die in dit artikel aan de betreffende begrippen is toegekend.

In de begrippen is 'bevoegd gezag' opgenomen (als bedoeld in artikel 1.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in samenhang met artikel 2.4 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht). Als hoofdregel geldt dat het college van burgemeester en wethouders het bevoegd gezag is, tenzij een ander orgaan is aangewezen zoals Gedeputeerde Staten van de provincie indien het een project van provinciaal belang betreft, of een minister voor projecten van nationaal belang.

Wijze van meten

Dit artikel geeft aan hoe hoogte en andere maten, die bij het bouwen in acht moeten worden genomen, gemeten dienen te worden.

3.2.3 Bestemmingen

Agrarisch met waarden

De gronden met de bestemming 'Agrarisch met waarden' zijn bedoeld voor grondgebonden veehouderij. Gelet op de ruimtelijke uitstraling van het gebied is het noodzakelijk dat ook binnen de bestemming 'Agrarisch met waarden' de natuurwaarden worden behouden en zo mogelijk worden hersteld. Verder zijn er binnen deze bestemming kleinschalige dagrecreatieve voorzieningen toegestaan. Teneinde de natuurwaarden zoveel mogelijk in stand te houden, mogen binnen deze bestemming alleen bouwwerken, geen gebouw zijnde, worden gebouwd. Voor het uitvoeren van een aantal werkzaamheden is een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken en werkzaamheden vereist. Het verlenen van de voornoemde vergunning blijft achterwege indien de bescherming van de weidevogels en de natuur- en landschappelijke waarden onevenredig worden geschaad.

Bedrijf

De bedrijven aan de Hoflaan en de Delfgauwseweg hebben de bestemming 'Bedrijf' gekregen. Ook de plantsoenpost valt onder deze bestemming, aangezien deze wordt gebruikt als opslag. Binnen het bouwvlak is bouwen toegestaan voorzover de bebouwing het maximum bebouwingspercentage niet overschrijdt. Op de verbeelding is de maximale bouwhoogte aangegeven in meters. Buiten het bouwvlak zijn fietsenstallingen en bouwwerken, geen gebouw zijnde, toegestaan. De maximale toegestane categorie bedrijven is 2 van de LvB. Het bevoegd gezag kan hiervan afwijken tot en met categorie 3.1 van LvB. Ter plaatse van de functieaanduiding 'gemaal' is een gemaalgebouw toegestaan.

Bedrijventerrein

Het bedrijventerrein Ypenburgse Poort heeft de bestemming 'Bedrijventerrein' gekregen. Deze bestemming geldt ook voor het Xotusterrein. Voor dit terrein is de aanduiding 'specifieke vorm van bedrijventerrein - 1' opgenomen. Op het Xotusterrein is een groothandel mogelijk. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor onder andere detailhandel en ondersteunende horeca. Voor de verschillende functies gelden maximale bruto vloeroppervlakten. Deze zijn berekend aan de hand van de maximale capaciteit van kruising Brasserskade - Poortweg. Uit een onderzoek van een onafhankelijk verkeersbureau is gebleken dat een groothandel in horecebenodigheden minder verkeer genereert dan andere groothandels. Er kan zodoende worden afgeweken van de CROW-norm. Aangetoond is de capaciteit van de kruising, de extra verkeersgeneratie als gevolg van deze ontwikkeling nog steeds kan verwerken, zelfs bij het maximale toelaatbare bruto vloeroppervlakte. Daarnaast is er een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om het maximum bruto vloeroppervlak voor groothandelsactiviteiten te laten vervallen. Voorwaarde is wel dat de maximale capaciteit van de kruising Brasserskade - Poortweg niet wordt overschreden.

Het bedrijventerrein is een gemengd terrein met bedrijven en andere functies. Op het terrein is onder meer een indoor kartbaan gevestigd, een kinderdagverblijf en twee hotels. Op grond van het vorige bestemmingsplan had het terrein de gemengde bestemming 'Bedrijfs- en Sportdoeleinden'. De nieuwe bestemmingsregeling sluit zoveel mogelijk aan bij de regeling die in het vorige bestemmingsplan was opgenomen. In de planregels is vastgelegd dat het terrein mag worden gebruikt voor bedrijven en recreatie-, sport- en leisurevoorzieningen. Onder recreatie-, sport- en leisurevoorzieningen vallen voorzieningen zoals de bestaande indoor kartbaan en bijvoorbeeld wellness en leisurevoorzieningen.

De op het terrein aanwezige functies die niet onder 'bedrijven' en 'recreatie-, sport- en leisurevoorzieningen' vallen zijn eveneens toegestaan. Voor deze functies (o.a. hotel, kantoor) is een aanduiding op de verbeelding opgenomen.

Detailhandel

Het aan de zuidzijde van het plangebied gelegen tuincentrum met bijbehorende parkeervoorzieningen heeft de bestemming 'Detailhandel' gekregen. Het tuincentrum ligt voor het merendeel op gemeentegrond van Pijnacker-Nootdorp. In de planregels is vastgelegd dat andere detailhandel dan een tuincentrum op deze locatie niet is toegestaan.

Groen

Binnen de bestemming 'Groen' ligt de nadruk op extensieve recreatie en behoud en herstel van natuurwaarden. Binnen de bestemming 'Groen' zijn gebouwen niet toegestaan met uitzondering van nutsvoorzieningen met een maximale bouwhoogte van 4 meter en fietsenstallingen voorzover deze voldoen aan de in de planregels genoemde voorwaarden. Naast het groen zijn binnen deze bestemming ook recreatieve voorzieningen, langzaam verkeersroutes, ecologische verbindingszones en water toegestaan. De in het plangebied voorkomende brandstofleiding heeft binnen de bestemming 'Groen' de aanduiding 'specifieke vorm van leiding - brandstof' gekregen.

Horeca

In het plangebied hebben horecagelegenheden als McDonald's, Knus, de Schaapskooi, het Rieten Dak en de Hertenhorst, de bestemming 'Horeca' gekregen. Bouwen binnen het bouwvlak is toegestaan voorzover het maximum bebouwingspercentage niet wordt overschreden. De binnen de bestemming 'Horeca' voorkomende reclamemast is op de verbeelding aangeduid met 'specifieke bouwaanduiding – reclamemast'. De maximale toegestane categorie voor horeca is 2 van de LvB. De voorwaarden voor deze omgevingsvergunning zijn opgenomen in de planregels.

Hiernaast wordt in de zone ten noorden van de Grote Plas ter ondersteuning van het recreatieve gebruik van het gebied, vervangende horeca toegestaan.

Kantoor

De bestemming 'Kantoor' is toegekend aan de bestaande kantoorvestigingen. Uitbreidingen van de gebouwen zijn uitsluitend binnen het bouwvlak toegestaan, met dien verstande dat de uitbreiding het op de verbeelding aangegeven bebouwingspercentage niet overschrijdt. Buiten het bouwvlak zijn fietsenstallingen en uitsluitend bouwwerken, geen gebouw zijnde toegestaan.

Maatschappelijk

Het gebied telt een aantal terreinen voor maatschappelijke doeleinden. De in het plangebied aanwezige begraafplaats en het crematorium hebben ook de bestemming 'Maatschappelijk' gekregen en hebben op de verbeelding de aanduidingen 'begraafplaats' en 'maatschappelijk'. Binnen het bouwvlak is bebouwing toegestaan met in achtneming van de bouwregels. Buiten het bouwvlak zijn fietsenstallingen en uitsluitend bouwwerken, geen gebouw zijnde toegestaan.

Natuur

Het gebied rondom de Tweemolentjesvaart en het Arboretum Heempark hebben de bestemming 'Natuur'. Binnen deze bestemming zijn uitsluitend bouwwerken, geen gebouwen zijnde, toegestaan.

Recreatie

De gronden met de bestemming 'Recreatie' zijn bestemd voor de in het plangebied aanwezige recreatiemogelijkheden. Hieronder vallen volkstuinen, een kinderboerderij, speelvoorziening, het kampeerterrein en parkeerterreinen. Gelet op de ruimtelijke uitstraling van het gebied is het ook binnen de bestemming 'Recreatie' noodzakelijk dat de natuurwaarden zoveel mogelijk worden behouden en hersteld.

Binnen de functieaanduiding 'volkstuinen' is per perceel één tuinhuisje toegestaan met een oppervlakte van 25 m2 en een bouwhoogte van 4 meter en maximaal één kas met een maximum oppervlak van 20 m2 en een maximale bouwhoogte van 3 meter.

Binnen de functieaanduiding 'kampeerterrein' zijn o.a. tour- en stacaravans en zomerhuisjes toegestaan. Voorts zijn twee bedrijfswoningen toegestaan alsmede dienstgebouwen zoals ruimten voor administratie en onderhoud, sanitaire voorzieningen en functiegebonden horeca. Permanente bewoning is niet toegestaan met uitzondering van de beheerder(s) van het kampeerterrein. Binnen de bestemming 'Recreatie' is verblijfsrecreatie uitsluitend toegestaan ter plaatse van de aanduiding 'kampeerterrein'.

Binnen de bestemming 'Recreatie' (direct ten noorden van de Grote Plas) is de bouw van een horecavoorziening toegestaan. De voormalige horecakiosk aan de Grote Plas wordt vervangen. Aangezien ontwikkeling van de te realiseren horecagelegenheid nog in de planfase zit, is op de verbeelding een zone opgenomen waarbinnen de bouw is toegestaan. Dit gebied heeft de aanduiding 'horeca'. In de regels is vastgelegd dat de bebouwing een maximale oppervlakte mag hebben van 300 m2 op maaiveld en een maximale bouwhoogte van 9 meter. Het aantal bouwlagen mag maximaal 2 bedragen. Tevens is in de bestemmingsregels opgenomen dat in het gebouw een servicepunt voor de reddingsbrigade is toegestaan.

Voor het bestaande Combiwerkterrein aan de Middelweg is de bestemming gewijzigd in 'Recreatie' met de aanduiding 'maatschappelijk'. Dit maakt het mogelijk om het terrein te herontwikkelen. Deze bestemming sluit aan op de bestemmingen in de omgeving.

Sport

De sportvoorzieningen binnen het plangebied hebben de bestemming 'Sport' gekregen. Hieronder vallen sportvelden, tennisbanen, stadions en ondersteunende horeca. Kinderopvang is toegestaan in de kantines en daarmee gelijk te stellen gebouwen. Aangezien kinderopvang een kwetsbaar object is in het kader van externe veiligheid, is kinderopvang alleen toegestaan in gebouwen die buiten de invloedssfeer van de A13 vallen. Derhalve is in de bestemmingsregel opgenomen dat kinderopvang is toegestaan buiten de zone van 200 meter vanaf de A13.

De binnen de bestemming voorkomende reclamemast is op de verbeelding aangeduid met 'specifieke bouwaanduiding - reclamemast'.

Buiten het bouwvlak zijn fietsenstallingen en bouwwerken, geen gebouw zijnde, toegestaan.

De maximale toegestane categorie voor sportvoorzieningen is 3.1 van de LvB. De binnen deze bestemming voorkomende lichtmasten hebben, in afwijking van het bepaalde in de algemene bouwregels, een maximale bouwhoogte van 18 meter.

Tuin

Gronden aan de voorzijde van een woning hebben de bestemming 'Tuin' gekregen. Binnen deze bestemming zijn onder voorwaarden erkers, entrees, luifels, bordessen en fietsenbergingen toegestaan. Ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van verkeer - parkeren' moet minimaal één parkeerplaats in stand worden gehouden. De in het plangebied voorkomende brandstofleiding binnen de bestemming 'Tuin' heeft de aanduiding 'specifieke vorm van leiding - brandstof' gekregen.

Verkeer

De wegen in het plangebied hebben de bestemming 'Verkeer'. Parkeren is binnen deze bestemming toegestaan. De in het plangebied voorkomende brandstofleiding heeft binnen de bestemming 'Verkeer' de aanduiding 'specifieke vorm van leiding - brandstof' gekregen. In het plangebied komen tewaterlaatplaatsen voor (steigers waarop brandweervoertuigen kunnen parkeren), waarvan twee expliciet zijn aangegeven op de verbeelding met de aanduiding 'specifieke vorm van verkeer - tewaterlaatplaats'. In de bestemmingsregel is opgenomen dat een tewaterlaatplaats in ieder geval is toegestaan ter plaatse van deze aanduiding.

Verkeer- Wegverkeer

De A13 heeft de bestemming 'Verkeer-Wegverkeer'. Er zijn uitsluitend bouwwerken, geen gebouw zijnde toegestaan met een maximale hoogte van 15 meter.

Water

De gronden met de bestemming 'Water' zijn bestemd voor waterhuishouding, waterrecreatie, wateraanvoer en -afvoer. Daarnaast zijn de bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals bruggen, duikers, kades, taluds en beschoeiingen toegestaan. Op deze gronden zijn uitsluitend bouwwerken, geen gebouw zijnde, toegestaan.De in het plangebied voorkomende brandstofleiding heeft binnen de bestemming 'Water' de aanduiding 'specifieke vorm van leiding - brandstof' gekregen.

Wonen

De in het plangebied aanwezige woningen hebben de bestemming 'Wonen' gekregen. Het plangebied valt buiten de bebouwingscontouren van de Verordening Ruimte. Buiten deze contouren is verdere verstedelijking niet toegestaan en er mogen in principe geen woningen worden toegevoegd. Daarom is in de bestemmingsregel opgenomen dat het aantal woningen in het plangebied niet mag toenemen. Aan- en uitbouwen en bijgebouwen zijn toegestaan met een maximale oppervlakte van 60 m2 met dien verstande dat 50% van de oppervlakte onbebouwd blijft.

Binnen de bestemming 'Wonen' is bedrijvigheid aan huis toegestaan met een maximum van 40% van het totale vloeroppervlak. Ter plaatse van de aanduiding 'horeca' is een bed and breakfast toegestaan. Binnen deze bestemming is een paardenstal toegestaan. Deze is op de verbeelding aangeduid met de aanduiding 'specifieke vorm van agrarisch - paardenstal'.

In de kelder van het gemaal Aan 't Verlaat verblijven vleermuizen. Daarom is in de bestemmingsregel de functieaanduiding 'natuur' opgenomen, waarin specifiek is benoemd dat de kelder van het gemaal bestemd is voor behoud en herstel van natuurwaarden.

Gebouwen met dubbelbestemming 'Waarde - Cultuurhistorie' zijn cultuurhistorisch waardevol, maar niet als zodanig beschermd op basis van de Monumentenwet 1998 en de gemeentelijke monumentenverordening. Parkeren is mogelijk ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van verkeer - parkeren'.

De in het plangebied voorkomende brandstofleiding heeft binnen de bestemming 'Wonen' de aanduiding 'specifieke vorm van leiding - brandstof' gekregen.

Leiding- Hoogspanning

Ten behoeve van ondergrondse hoogspanningsleidingen van 150 kV is de primaire bestemming 'Leiding - Hoogspanning' opgenomen. Bouwwerken ten behoeve van de secundaire bestemming zijn slechts toelaatbaar indien hiervoor een omgevingsvergunning is verleend. Een omgevingsvergunning wordt pas verleend als de belangen van de leidingen niet onevenredig worden geschaad. Alvorens te besluiten over de omgevingsvergunning wint het college advies in bij de beheerders van de leidingen.

Waarde - Archeologie I en II

In het onderhavige bestemmingsplan zijn twee archeologische medebestemmingen opgenomen: 'Waarde - Archeologie I' en 'Waarde - Archeologie II'. De dubbelbestemming 'Waarde - Archeologie I' heeft betrekking op een middelhoge verwachtingszone. In deze zone worden bodemverstorende ingrepen tot 100 m2 en 40 cm –maaiveld bij voorbaat vrijgesteld van archeologisch onderzoek. De grens van 100 m2 wordt hier als passend beschouwd, gelet op de aard van en dichtheid aan archeologische resten die hier verwacht worden.

In de lage archeologische verwachtingszone is de dubbelbestemming 'Waarde - Archeologie II' opgenomen en wordt een oppervlakte van 200 m2 vrijgesteld van archeologisch onderzoek.

Waarde - Cultuurhistorie

Cultuurhistorisch waardevolle bebouwing, die niet is beschermd op basis van de Monumentenwet 1988 of de gemeentelijke monumentenverordening hebben de primaire bestemming 'Waarde – Cultuurhistorie'. Tevens rust er op deze gebouwen een secundaire bestemming. Vergroting en/ of verandering van de bebouwing, welke zichtbaar is vanaf de openbare weg, is uitsluitend toegestaan indien hiervoor een omgevingsvergunning is verleend.

Om de aanwezige en potentiële cultuurhistorische waarden van de Hertenkamp, algemeen begraafplaats Iepenhof en het Arboretum Heempark te beschermen, hebben deze gebieden ook de dubbelbestemming 'Waarde - Cultuurhistorie' gekregen. In de bestemmingsregel is een omgevingsvergunning verplicht gesteld voor het uitvoeren van werkzaamheden, die de structuur aantasten. De karakteristieke waarden worden hiermee in stand gehouden.

Voor begraafplaats Iepenhof gelden de volgende waarden:

  • rechthoekig patroon van grintpaden met centraal gelegen strooiveld;
  • vierkante vakken met graven, omgeven door hagen van ca. 1.20 meter hoog en gazon;
  • watergang rondom de begraafplaats.

Voor de Hertenkamp worden de volgende elementen als waardevol beoordeeld:

  • centrale, langwerpige, grillige vijver;
  • grillig padenpatroon;
  • verschillende kamers;
  • afwisseling gazons, boomgroepen en bosranden;
  • zichtlijnen.

Arboretum Heempark kenmerkt zich door de volgende waarden:

  • gebogen padenpatroon;
  • loof- en naaldboomgedeelte;
  • slingerende waterpartij;
  • solitaire beplanting met bomen.

Bovengenoemde waarden zullen worden betrokken bij de beoordeling van de aanvraag van de omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werkzaamheden.

Waterstaat - Waterkering

In het plangebied komen er verschillende waterkeringen voor, waarvoor de dubbelbestemming 'Waterstaat - Waterkering' is opgenomen. Ter plaatse van deze waterkeringen geldt een beschermende bestemming. Bouwwerken ten behoeve van de andere voor die gronden geldende bestemmingen zijn slechts toelaatbaar met een omgevingsvergunning voor het afwijken van de bouwregels. De omgevingsvergunning wordt verleend als de waterkeringsbelangen hierdoor niet onevenredig worden geschaad. Het bevoegd gezag wint advies in bij de beheerder van de waterkering, voordat zij beslist op het verzoek om een omgevingsvergunning.

3.2.4 Algemene regels

Antidubbelregel

Om misbruik van de bouwregels te voorkomen is in dit artikel opgenomen dat gronden, die al eens als berekeningsgrondslag voor een omgevingsvergunning voor het bouwen van bouwwerken hebben gediend, niet nogmaals als zodanig kunnen dienen. Dit zou bijvoorbeeld aan de orde kunnen zijn indien (onderdelen van) bebouwingsstroken van verschillende eigenaren zijn.

Algemene aanduidingsregels

Vrijwaringszone - straalpad

Deze gebiedsaanduiding is opgenomen om te voorkomen dat straalpaden (niet zichtbare verbindingen ten behoeve van telecommunicatie) worden verstoord door te hoge bebouwing. Bouwwerken, gelegen onder het straalpad, mogen een maximale hoogte van 69 meter hebben. Deze hoogte komt in het plangebied overigens niet voor. Het bestemmingsplan maakt dit ook niet mogelijk. De bestaande bouwwerken onder het straalpad hebben een maximale hoogte van 16 meter. De maximale hoogte voor bebouwing onder het straalpad is uit oogpunt van zorgvuldigheid in het plan opgenomen.

Algemene bouwregels

Dit artikel bepaalt dat de algemene bebouwingsregels van toepassing zijn op alle bestemmingen. In dit artikel is onder meer geregeld dat gebouwen uitsluitend binnen de bebouwingsgrenzen zijn toegestaan en dat voor gebouwen de maximale bouwhoogten van toepassing zijn zoals aangegeven op de verbeelding. Tevens zijn in dit artikel de maximale bouwhoogten van bouwwerken, geen gebouw zijnde, opgenomen.

Algemene gebruiksregels

In dit artikel is een algemeen verbod opgenomen voor gebruik in strijd met de bestemmingen. In lid 1 is aangegeven welk gebruik in ieder geval verboden is en in lid 2 welk gebruik hier niet onder valt.

Algemene afwijkingsregels

In dit artikel wordt aangegeven in hoeverre en in welke gevallen een omgevingsvergunning kan worden verleend in geval van geringe afwijkingen van de bouwregels.

Algemene wijzigingsregels

In dit artikel is een algemene wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor een beperkte overschrijding van bestemmingsgrenzen.

Voorrangsregeling

In dit artikel is een prioritering aangegeven van de (dubbel)bestemmingen indien er op gronden sprake is van meerdere (dubbel)bestemmingen en de daarbij gepaard gaande belangen.

3.2.5 Overgangs- en slotregels

Overgangsrecht

Dit artikel bevat de overgangsbepalingen met betrekking tot het bouwen en het gebruik van gronden. In afwijking van de bouwregels blijven enige bouwmogelijkheden bestaan voor de gebouwen die op het tijdstip van inwerkingtreding van het bestemmingsplan afwijken van het plan en die zijn of worden gebouwd krachtens een omgevingsvergunning voor het bouwen van een bouwwerk. Bestaande afwijkingen mogen in principe niet worden vergroot.

Het gebruik van onbebouwde gronden en bouwwerken, dat afwijkt van het bestemmingsplan op het moment dat het in werking treedt, mag worden voortgezet. Het overgangsrecht is echter niet van toepassing op gebruik dat al in strijd was met het voorgaande plan. Wijziging van het afwijkend gebruik is slechts toegestaan, indien de afwijking hierdoor in mindere mate strijdigheid met dit bestemmingsplan oplevert.

Slotregel

Hierin is de naam van het bestemmingsplan opgenomen.