Exploitatieplan De Scheg West
Status: | vastgesteld |
Identificatie: | NL.IMRO.0362.2DEX-VG01 |
Plantype: | exploitatieplan |
Regels
Exploitatieplan De Scheg West
De Regels staan tevens in het PDF-document van de Toelichting van dit exploitatieplan.
Artikel 1 Begripsbepalingen
In deze regels wordt verstaan onder:
Aanbestedingsprotocol: het document waarin staat aangegeven op welke wijze de opdracht voor de uitvoering van werken en werkzaamheden wordt gegund.
Bestekken: de vastlegging naar plaats, omvang, materiaal en kwaliteit van tot stand te brengen objecten, tevens omvattende de administratieve voorwaarden, de algemene technische bepalingen en de bepalingen met betrekking tot de arbeidsomstandigheden waaraan tijdens de totstandkoming van deze objecten moet worden voldaan, dienende ter verkrijging van prijsopgaven van inschrijvers en ter contractuele vastlegging tussen opdrachtgever en aannemer/leverancier, welke vastlegging gebaseerd is op de systematiek van de RAW.
Bestemmingsplan: het bestemmingsplan ‘De Scheg West’, vervat in de toelichting, verbeelding en regels, met kenmerk NL.IMRO.0362.2D-VG01.
Bouwen: het plaatsen, het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen en het vergroten van een bouwwerk.
Bouwplan: een aangewezen bouwplan als gedefinieerd in artikel 6.2.1 Bro.
Bouwrijp maken: Voor zover betrekking hebbend op het Uitgeefbaar gebied: het geschikt maken van de uitgeefbare gronden voor bebouwing (zoals slopen, saneren, ophogen, afgraven et cetera) en het zodanig bereikbaar maken van bouwkavels vanaf het Openbaar gebied dat bebouwing op de bouwkavels kan plaatsvinden. Voor zover betrekking hebbend op het Openbaar gebied: de werken en werkzaamheden welke nodig zijn om het openbaar gebied aan te kunnen leggen, zoals onder meer slopen, bodemsanering, aanleg van bouwwegen, aanleg van groen en water, de aanleg van riolering, (nuts)aansluitingen en andere gebruikelijke werkzaamheden in het Exploitatieplangebied.
Bouwwerk: elke constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die hetzij direct hetzij indirect met de grond is verbonden, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond.
Burgemeester en wethouders: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen.
Eigenaar: de rechthebbende van, inclusief zakelijk rechthebbenden op, een eigendom van een binnen de Exploitatieplangrens gelegen onroerende zaak.
Exploitant: degene die gronden binnen het Exploitatieplangebied in exploitatie brengt, door daar werken en werkzaamheden te verrichten, of voornemens is daar werken en werkzaamheden te verrichten.
Exploitatiebijdrage: de door een particuliere eigenaar op grond van een posterieure overeenkomst, dan wel via de Omgevingsvergunning aan de gemeente verschuldigde vergoeding in de kosten van de grondexploitatie.
Exploitatieopzet: de exploitatieopzet als bedoeld in artikel 6.13 lid 1 onder c Wro en als bedoeld in deel B van dit Exploitatieplan.
Exploitatieplan: het exploitatieplan ‘De Scheg West’ als bedoeld in artikel 6.12 Wro en artikel 6.13 Wro, NL.IMRO.0362.2DEX-VG01.
Exploitatieplangebied: het als zodanig aangewezen gebied van dit Exploitatieplan, als bedoeld in artikel 6.12 Wro, vervat in de kaart die is opgenomen als bijlage 3 van dit Exploitatieplan.
Exploitatieplangrens: de afbakening van het Exploitatieplangebied binnen de grenzen van het bestemmingsplan, niet zijnde te handhaven bestaande en vigerende bestemmingen, vervat in de kaart die is opgenomen als bijlage 3 van dit Exploitatieplan.
Inrichtingsplan: een plan dat een uitwerking bevat van de eisen ter zake van omvang, kwaliteit en de uitvoering voor de inrichting van (delen van) het Exploitatieplangebied, welk plan zal worden getoetst aan het Bestemmingsplan, het Exploitatieplan, alsmede het “Beeldkwaliteitsplan De Scheg West”.
Kaart fasering: de kaart waarop de fasering van de plandelen is aangegeven, zoals weergegeven in bijlage 5 bij dit Exploitatieplan.
Kaart ruimtegebruikskaart: de kaart waarop het voorgenomen grondgebruik is aangegeven door vastlegging van de voorgenomen functies binnen het Exploitatiegebied, één en ander zoals weergegeven in bijlage 6 bij dit Exploitatieplan.
Kaart woningbouwcategorieën: de kaart waarop het voorgenomen grondgebruik is aangegeven door vastlegging van de verkaveling en van de inrichting van het Openbaar gebied en waarin is aangegeven op welke kavels met welke woningtypen is gerekend in de berekening van de Exploitatiebijdrage, één en ander zoals weergegeven in bijlage 7 van dit Exploitatieplan.
LIOR: de Leidraad Inrichting Openbare Ruimte Gemeente Amstelveen en Aalsmeer, versie juli 2019, welke is opgenomen als bijlage 12 bij dit Exploitatieplan.
Middeldure huurwoning: een huurwoning als bedoeld in artikel 1.1.1. lid 1 onder van het Besluit ruimtelijke ordening met een maximale huurprijs als bedoeld in artikel 2 lid 1 onder c (lage segment) van de Verordening doelgroepen woningbouw Amstelveen 2018, welke verordening is vastgesteld door de gemeenteraad van Amstelveen op 26 september 2018, welke is opgenomen als bijlage 15 bij dit Exploitatieplan.
Nutsvoorzieningen: In het Exploitatieplangebied zijn de volgende werken en werkzaamheden voor de aanleg van nutsvoorvieningen, inclusief bijbehorende bovengrondse voorzieningen, voorzien, indien van toepassing, verplaatsing of aanpassing van onder andere leidingen voor water, elektra, telefoon, centraal antenne systeem, inclusief de nodige bovengrondse voorzieningen, zoals transformatorhuisjes, verdeelkasten en installaties/gebouwen voor duurzame energievoorzieningen.
Omgevingsvergunning: de vergunning als bedoeld in artikel 2.1 eerste lid onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, welke aangevraagd dient te worden voor de realisatie van een Bouwplan.
Openbaar gebied: het gedeelte van het Exploitatieplangebied, waarop infrastructurele werken, voorzieningen van openbaar nut, groen en watervoorzieningen worden aangelegd.
Plan van aanpak: een document waarin staat beschreven op welke wijze de Werken en werkzaamheden worden uitgevoerd.
Stedenbouwkundig verkavelingsplan: het plan waarop de gewenste inrichting van een gebied is opgenomen en waarop alle elementen die ruimte vragen (de kavels, het groen, de wegen, fiets- en voetpaden, parkeerplaatsen en water) zijn weergegeven, welke is opgenomen in het Stedenbouwkundig plan De Scheg deelgebied West welke als bijlage 2 is opgenomen in dit Exploitatieplan.
Uitgeefbaar gebied: de gronden waarop één of meer aangewezen bouwplannen mogelijk zijn.
Verbeelding: kaart met de bijbehorende verklaring waarop, als onderdeel van het bestemmingsplan, de bestemmingen van de in het bestemmingsplan begrepen gronden zijn aangeven.
Werk: een constructie geen gebouw of bouwwerk zijnde.
Werken en werkzaamheden: Werken en werkzaamheden, zoals bedoeld in de omschrijving van Bouwrijp maken van het Exploitatieplangebied, de aanleg van Nutsvoorzieningen en het Woonrijp maken van het Exploitatieplangebied.
Woonrijp maken: In en ten behoeve van het Exploitatieplangebied zijn de volgende werken en Werkzaamheden voor het (her)inrichten van de openbare ruimte voorzien:
Het aanleggen en aanpassen van wegen en pleinen, zowel met een open verharding als asfalt, met bijbehorende (verkeers- en verkeersregulerende) voorzieningen;
Het aanleggen van openbare verlichting en brandkranen met aansluitingen;
Het plaatsen van straatmeubilair, speelvoorzieningen, hondentoiletten, sierende elementen en afrastering in de openbare ruimte;
Het aanleggen van groenvoorzieningen;
Het aanleggen van waterbergingsvoorzieningen.
Artikel 2 Voorgenomen grondgebruik
Het voorgenomen grondgebruik is weergegeven op de Kaart ruimtegebruikskaart en de Kaarten woningbouwcategorieën. De gronden die zijn aangewezen als Uitgeefbaar gebied mogen alleen worden gebruikt als Uitgeefbaar gebied. De gronden die niet zijn aangeduid als Uitgeefbaar gebied mogen alleen worden ingericht als Openbaar gebied. Deze gronden mogen alleen worden ingericht voor de functies zoals deze in het Bestemmingsplan zijn bestemd en zijn aangegeven op de Kaart ruimtegebruikskaart.
Voor het Exploitatiegebied is een Stedenbouwkundig verkavelingsplan van toepassing. Op basis van dit Stedenbouwkundig verkavelingsplan is de Exploitatiebijdrage bepaald. Indien en voor zover een Exploitant, uitsluitend en alleen voor fase 2, zoals gedefinieerd in artikel 6 van deze regels van dit Exploitatieplan, een ander Stedenbouwkundig verkavelingsplan wenst te gaan hanteren, dan dient een voorstel daartoe aan Burgemeester en wethouders te worden voorgelegd. Burgemeester en wethouders zullen het voorstel toetsen aan de principes zoals die zijn neergelegd in het Stedenbouwkundig verkavelingsplan alsmede aan het Bestemmingsplan en het "Beeldkwaliteitplan De Scheg West".
Burgemeester en wethouders zullen geen Omgevingsvergunning verlenen indien de aanvraag voor de Omgevingsvergunning niet is gebaseerd op een door Burgemeester en wethouders goedgekeurd stedenbouwkundig verkavelingsplan.
Artikel 3 Middeldure huurwoningen
Ter uitvoering van het bepaalde in de bestemming "Woongebied – 4" van het Bestemmingsplan geldt dat de op bijlage 7 "Kaarten woningbouwcategorieën" weergegeven kavels en de daarop betrekking hebbende aantallen met de aanduiding "Appartementen middelduur" zijn aangewezen als Middeldure huurwoning.
De in de Exploitatieopzet opgenomen en op bijlage 7 "Kaarten woningbouwcategorieën" aangewezen aantallen m.b.t. aanduiding "Appartementen middelduur" dienen te worden beschouwd als minimaal te realiseren aantal.
Het bepaalde in de "Verordening doelgroepen woningbouw Amstelveen 2018", welke verordening is vastgesteld door de gemeenteraad van Amstelveen op 26 september 2018 is voor deze woningen van overeenkomstige toepassing.
Artikel 4 Eisen aan Werken en werkzaamheden
Op de Werken en werkzaamheden zijn eisen van toepassing.
De Exploitant die de Werken en werkzaamheden zal uitvoeren dient zich bij de uitvoering van de Werken en werkzaamheden, zoals gedefinieerd in artikel 1 van de regels van dit Exploitatieplan, te houden aan de door de gemeente Amstelveen gestelde eisen welke zijn vastgelegd in:
De LIOR;
Het beeldkwaliteitsplan De Scheg West, welke is opgenomen als bijlage 13 bij dit Exploitatieplan;
De stedenbouwkundige verkaveling welke is opgenomen in het Stedenbouwkundig verkavelingsplan.
De LIOR, Het beeldkwaliteitsplan De Scheg West en het Stedenbouwkundig verkavelingsplan maken onderdeel uit van dit Exploitatieplan voor zover deze zien op het Bouwrijp maken van het Openbaar gebied en het Uitgeefbaar gebied, de aanleg van de Nutsvoorzieningen en het Woonrijp maken van het Exploitatieplangebied.
Artikel 5 Eisen en procedures voor het uitvoeren van Werken en werkzaamheden
5.1 Goedkeuring Plan van aanpak
Het uitvoeren van Werken en werkzaamheden en het proces voor de aanpak van het Woonrijp maken tot en met de overdracht van het Openbaar gebied aan de gemeente dient te worden beschreven in een Plan van aanpak.
Uiterlijk 8 weken vóór de voorgenomen aanvang van de uitvoering van Werken en werkzaamheden worden door Exploitant dient het Plan van aanpak ter goedkeuring aan de gemeente Amstelveen voorgelegd. In het Plan van aanpak dient het onderstaande te worden opgenomen:
Een aanduiding van de voorgenomen Werken en werkzaamheden.
Een bodemonderzoek waaruit blijkt of de gronden al dan niet geschikt zijn voor de bestemming wonen.
Een beschrijving waarin het proces van Bouwrijp maken van het Exploitatieplangebied, de aanleg Nutsvoorzieningen en het Woonrijp maken van het Openbaar gebied tot en met de overdracht van het Openbaar gebied aan de gemeente Amstelveen is beschreven.
Het Plan van aanpak dient te voldoen aan de LIOR.
Het is verboden te starten met de uitvoering van de Werken en werkzaamheden, voordat Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het Plan van aanpak als bedoeld in lid 1 van artikel 5.1. van deze regels van dit Exploitatieplan.
Het is verboden de Werken en werkzaamheden uit te voeren in strijd met het door Burgemeester en wethouders goedgekeurde Plan van aanpak als bedoeld in lid 1 van artikel 5.1 van deze regels van dit Exploitatieplan.
Dit artikel geldt niet wanneer de gemeente Amstelveen zelf overgaat tot uitvoering van de Werken en werkzaamheden voor het Bouwrijp maken van het Exploitatiegebied, de aanleg van de Nutsvoorzieningen en/of het Woonrijp maken.
5.2 Goedkeuring Bestekken en Inrichtingsplannen
Voor de uitvoering van de Werken en werkzaamheden en Bouwwerken dient een bestek te worden opgesteld dat voldoet aan het in artikel 5.1 van deze regels van dit Exploitatieplan bedoelde Plan van aanpak.
Uiterlijk 8 weken vóór de aanvang van de Werken en werkzaamheden en Bouwwerken die zijn opgenomen in het Bestemmingsplan en het Exploitatieplan en die zijn voorzien binnen het Exploitatieplangebied, dient de Exploitant aan de gemeente Amstelveen voor te leggen:
een Inrichtingsplan conform de eisen, zoals opgenomen in artikel 1 (Begripsbepalingen) van deze regels van dit Exploitatieplan;
de Bestekken, zoals bedoeld in Artikel 1 (Begripsbepalingen) van deze regels van dit Exploitatieplan, voor het gebied waar de Werken en werkzaamheden en Bouwwerken zijn voorzien, ter goedkeuring voor te leggen.
Het Inrichtingsplan en de Bestekken dienen te voldoen aan de LIOR. In de LIOR staan voorts de termijnen opgenomen waarbinnen besluitvorming en/of goedkeuring zal plaatsvinden.
Het is verboden te starten met de uitvoering van Werken en werkzaamheden en Bouwwerken voordat Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met de Bestekken en het Inrichtingsplan.
Het is verboden Werken en werkzaamheden als bedoeld in lid 1 van artikel 5.2 van deze regels van dit Exploitatieplan uit te voeren in strijd met het goedgekeurde Bestekken en Inrichtingsplan.
Dit artikel geldt niet wanneer de gemeente Amstelveen zelf overgaat tot uitvoering van de Werken en werkzaamheden voor het Bouwrijp maken van het Exploitatiegebied, de aanleg van de Nutsvoorzieningen en/of het Woonrijp maken.
5.3 Aanbesteding
Op de uitvoering van de Werken en werkzaamheden zijn de Aanbestedingswet 2012 en het Aanbestedingsbesluit van toepassing.
Het is verplicht de diensten, werken en werkzaamheden namens de gemeente Amstelveen openbaar aan te besteden volgens de richtlijnen 2014/24/EU van het Europees Parlement en de Raad van 26 februari 2014 betreffende het plaatsen van overheidsopdrachten en tot intrekking van Richtlijn 2004/18/EG, zoals gepubliceerd in PbEU 2014, L 94/65 d.d. 28 maart 2014.
Wat betreft opdrachten met een opdrachtsom onder het betreffende drempelbedrag uit de voornoemde richtlijnen (als bedoeld lid 1 van 4.3), dient voorts het gemeentelijk aanbestedingsbeleid te worden gevolgd: “De Nota Inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer, versie AA 1.0 – juni 2017”, vastgesteld op 10 oktober 2017 en 7 november 2017, opgenomen in bijlage 14.
Voor de uitvoering van de Werken en werkzaamheden dient een Aanbestedingsprotocol te worden opgesteld dat voldoet aan de in lid 1 van artikel 5.3 van deze regels bedoelde regelgeving rond aanbesteding.
De start van de uitvoering van de Werken en werkzaamheden mag eerst plaatsvinden nadat Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het Aanbestedingsprotocol.
De start van de uitvoering van de in dit Exploitatieplan genoemde Werken en werkzaamheden mag eerst plaatsvinden nadat Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met een aanbestedingsverslag en met een voorgenomen besluit tot gunning.
Ten aanzien van het proces en besluitvorming en\of goedkeuring is het bepaalde in de LIOR en “De Nota Inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer, versie AA 1.0 – juni 2017”, vastgesteld op 10 oktober 2017 en 7 november 2017, van overeenkomstige toepassing.
Dit artikel geldt niet wanneer de gemeente Amstelveen zelf overgaat tot uitvoering van de Werken en werkzaamheden voor de inrichting van het Openbaar gebied.
5.4 Inspecties
Met het oog op de naleving van de regels van dit Exploitatieplan vinden inspecties plaats.
In het bijzonder met het oog op de overdracht van het Openbaar gebied en/of de Nutsvoorzieningen in beheer aan de gemeente Amstelveen vinden zowel tussentijds als direct voorafgaande aan deze overdracht inspecties plaats conform de LIOR.
Inspecteurs van de gemeente Amstelveen hebben te allen tijde vrije toegang tot het Exploitatiegebied inclusief het Uitgeefbaar gebied.
Het bepaalde in de LIOR is voor oplevering en overdracht van overeenkomstige toepassing.
Artikel 6 Regels met betrekking tot fasering
Voor de ontwikkeling van het Exploitatiegebied geldt de indeling in fasen zoals weergegeven op de bijlage 5 "Kaart fasering", Op deze kaart zijn een tweetal fasen voorzien.
Voor de ontwikkeling van de deelgebieden geldt een faseringsschema welke uitgaat van de verlening van een Omgevingsvergunning. Deze verlening van een Omgevingsvergunning wordt als volgt voorzien:
fase 1: 1 januari 2024 tot en met 31 december 2027;
fase 2: 1 januari 2028 tot en met 31 december 2032;
Aanvragen voor Omgevingsvergunningen welke niet passen binnen de in lid 2 van dit artikel van deze regels van dit Exploitatieplan opgenomen fasering worden geweigerd.
Artikel 7 Regels met betrekking tot koppelingen
Een Omgevingsvergunning zal door Burgemeester en wethouders niet worden verleend indien:
Het Bouwrijp maken van het Uitgeefbaar gebied voor zover dat betrokken is in de aanvraag Omgevingsvergunning niet is voltooid;
het Bouwrijp maken van het Openbaar gebied ten behoeve van het Uitgeefbaar gebied waarop de aanvraag Omgevingsvergunning betrekking heeft, niet is voltooid.
de vereiste waterberging ten behoeve van het Uitgeefbaar gebied waarop de aanvraag Omgevingsvergunning betrekking heeft, niet is voltooid.
het Uitgeefbaar gebied, waarop het Bouwwerk is voorzien, niet rechtstreeks ontsloten is via een bouwweg, die voldoet aan de in Artikel 4 en Artikel 5 van dit Exploitatieplan opgenomen eisen en regels voor Werken en werkzaamheden.
Een Omgevingsvergunning voor Bouwplannen die zijn voorzien in fase 1, zoals opgenomen op bijlage 5 "Kaart Fasering", zal worden geweigerd indien en voor zover de ontsluiting van fase 1 niet is voltooid, zijnde de aanleg van de ontsluitingsweg vanuit fase 1 als aansluiting op de Weldam.
Een Omgevingsvergunning voor Bouwplannen die zijn voorzien in fase 2 van het Exploitatiegebied zal, naast het bepaalde in Artikel 6 van de regels van dit Exploitatieplan, niet eerder worden verleend dan nadat voor minimaal 80% van de maximale hoeveelheid woningen binnen het Bestemmingsplan opgenomen bestemming "Woongebied – 1" is vergund.
Artikel 8 Verbodsbepalingen
Het is verboden om te handelen in strijd met de eisen en regels ten aanzien van het voorgenomen grondgebruik zoals opgenomen in Artikel 2 van de regels van dit Exploitatieplan.
Het is verboden om te handelen in strijd met de eisen en regels ten aanzien van de Middeldure huurwoning zoals opgenomen in Artikel 3 van de regels van dit Exploitatieplan.
Het is verboden om te handelen in strijd met de eisen aan Werken en werkzaamheden zoals opgenomen in Artikel 4 van de regels van dit Exploitatieplan.
Het is verboden om te handelen in strijd met de eisen en procedures voor het uitvoeren van Werken en werkzaamheden zoals opgenomen in Artikel 5 van de regels van dit Exploitatieplan.
Het is verboden om te handelen in strijd met de regels met betrekking tot fasering zoals opgenomen in Artikel 6 van de regels van dit Exploitatieplan.
Het is verboden om te handelen in strijd met de regels met betrekking tot koppelingen zoals opgenomen in Artikel 7 van de regels van dit Exploitatieplan.
Artikel 9 Ontheffingsbepalingen
Burgmeester en wethouders kunnen ontheffing verlenen van het bepaalde in de leden 3 en 4 van Artikel 8 van deze regels van dit Exploitatieplan, indien het voorgestelde alternatief geen (onevenredige) afbreuk doet aan de realisatie van het plan, de kwaliteit van het plan en het Openbaar gebied en naar het oordeel van Burgemeester en wethouders een zodanig oplossing is gekozen dan wel wordt aangeboden dat deze naar het oordeel van Burgemeester en wethouders als gelijkwaardig wordt beschouwd.
Burgemeester en wethouders kunnen ontheffing verlenen van het bepaalde in de leden 5 en 6 van Artikel 8 van dit Exploitatieplan, indien en voor zover de aanvrager van de Omgevingsvergunning, naar het oordeel van het Burgemeester en wethouders, voldoende (financiële) zekerheden voor de uitvoering van het Bouwrijp maken van het Uitgeefbaar terrein en het Openbaar gebied heeft gesteld en voldoende zekerheden voor de rechtstreekse ontsluiting van het Uitgeefbaar terrein heeft gesteld.
Burgemeester en wethouders kan ontheffing verlenen van het bepaalde in de leden 5 en 6 van Artikel 8 van dit Exploitatieplan, indien en voor zover de aanvrager van de Omgevingsvergunning, naar het oordeel van Burgemeester en wethouders, in voldoende mate kan aantonen dat er grip is op de voorziene dan wel gewenste locatie voor de vereiste waterberging van het Uitgeefbaar terrein en de rechtstreekse ontsluiting van het Uitgeefbaar terrein en deze naar het oordeel van het Burgmeester en wethouders gerealiseerd kunnen worden.
Burgemeester en wethouders kunnen ontheffing verlenen van de regels en verbodsbepalingen in dit Exploitatieplan, indien dit past in een in voorbereiding zijnde herziening van het Exploitatieplan waarover door Burgemeester en wethouders is besloten.
Burgemeester en wethouders kunnen ontheffing verlenen van de regels en verbodsbepalingen in dit Exploitatieplan voor geringe afwijkingen dan wel bagatelzaken van de regels en verbodsbepalingen indien dit naar het oordeel van Burgemeester en wethouders de goede werking van het Exploitatieplan niet in de weg staat en dit niet leidt tot een structurele herziening van het Exploitatieplan, een en ander zoals bedoeld in artikel 6.15 van de Wet ruimtelijke ordening.
Artikel 10 Strafbepaling
Het handelen in strijd met de regels van het Exploitatieplan is een economisch delict in de zin van de Wet op de economische delicten en daarmee een strafbaar feit.
Artikel 11 Slotbepaling
Deze regels kunnen worden aangehaald als ‘Regels exploitatieplan De Scheg West’
Dit Exploitatieplan wordt geciteerd als: “Exploitatieplan De Scheg West”