Plan: | Kolpingpad |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0361.BP00128-0305 |
In deze regels wordt verstaan onder:
Het bestemmingsplan "Kolpingpad" van de gemeente Alkmaar;
De geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0361.BP00128 met de bijbehorende regels en bijlagen.
Een geometrisch bepaald vlak of figuur, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels worden gesteld ten aanzien van het gebruik en/of het bebouwen van deze gronden.
De grens van een aanduiding indien het een vlak betreft.
Eén of meer gebouwen en/of bouwwerken, geen gebouwen zijnde.
Een aangegeven percentage dat de grootte van het deel van een bestemmingsvlak of bouwvlak aangeeft dat maximaal mag worden bebouwd, waarbij kelders en souterrains niet mee worden gerekend.
De grens van een bestemmingsvlak.
Een geometrisch bepaald vlak met eenzelfde bestemming.
Het plaatsen, het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen en het vergroten van een bouwwerk, alsmede het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen van een standplaats.
De grens van een bouwvlak.
Een geometrisch bepaald vlak, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels bepaalde gebouwen en bouwwerken geen gebouwen zijnde zijn toegelaten.
Elke constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, welke hetzij direct of indirect met de grond verbonden is, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond.
Vuurwerk dat is ingedeeld in categorie 1, 2 of 3 en dat krachtens het Vuurwerkbesluit (AMvB d.d. 22 januari 2002) is aangewezen als vuurwerk dat ter beschikking mag worden gesteld voor particulier gebruik alsmede vuurwerk dat is ingedeeld in categorie 2, 3 of 4 en dat krachtens het Vuurwerkbesluit (AMvB d.d. 22 januari 2002) niet is aangewezen als vuurwerk dat ter beschikking mag worden gesteld voor particulier gebruik.
Elke voor publiek toegankelijke verrichting van vermaak, waaronder mede wordt verstaan een herdenkingsplechtigheid, een braderie, een optocht niet zijnde een betoging, en een feest, muziekvoorstelling of wedstrijd op of aan de weg, met uitzondering van bioscoopvoorstellingen, markten, kansspelen, het in een inrichting in de zin van de Drank en Horecawet gelegenheid geven tot dansen, betogingen- samenkomsten- en vergaderingen als bedoeld in de Wet openbare manifestaties, activiteiten als straatartiest, voetbalwedstrijden, en sport- en spelwedstrijden in of op de daartoe bestemde gebouwen en terreinen.
Een evenement met onversterkte (straat)muziek, achtergrondmuziek en beperkte spreekinstallaties.
De inrichting van de gronden als openbaar toegankelijk 'gebruiksgroen' met daaraan ondergeschikt speelvoorzieningen ten behoeve van het recreatieve en sportieve gebied en voorzieningen voor sport- en spel.
Een geometrisch bepaald vlak waarbinnen maatvoeringsaanduidingen gelden.
Een vergunning als bedoeld in artikel 2.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.
Omgevingsvergunning voor een activiteit als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onderdeel b, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.
Voor het terrein qua omvang geschikte voorzieningen ten behoeve van sport- en spel waaronder verharde en onverharde speelvelden en voorzieningen ten behoeve van sport- en spel.
Onder voorzieningen voor sport- en spel worden in ieder geval verstaan: een klimtoestel, trimparcours
Verharding ten behoeve van groenvoorziening, speelvoorzieningen, sport-en spel.
De naar de openbare ruimte toegekeerde gevellijn waar zich de hoofdentree van het gebouw bevindt.
Een denkbeeldige of aangegeven lijn die strak loopt langs de voorgevel van een gebouw tot aan de perceelgrens.
De Wet ruimtelijke ordening zoals die gold ten tijde van de inwerkingtreding van dit plan.
Bij toepassing van deze regels wordt als volgt gemeten:
De onderstaande bestemming is een voorbeeld van een bestemming voor grote groengebieden. De bestemming kan nader worden ingevuld aan de hand van het karakter van het betrokken gebied (parkachtig, natuurlijk etc.). Dit kan door een nadere specificatie van het begrip groenvoorzieningen in de doeleindenomschrijving (alleen deze vorm van groen) dan wel door een gerichte aanvulling van de beschrijving in hoofdlijnen (overwegend deze vorm van groen).
De voor 'Groen' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
met de daarbij behorende:
3.2.1 Bouwwerken, geen gebouwen zijnde
3.3.1 Strijdig gebruik
Tot een gebruik, strijdig met deze bestemming, wordt in ieder geval gerekend:
Het bevoegd gezag kan nadere eisen stellen aan:
Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.
Het bevoegd gezag kan door middel van een omgevingsvergunning afwijken van:
Waar in de regels wordt verwezen naar andere wettelijke regelingen, wordt geduid op die regelingen, zoals zij luiden op het moment van de inwerkingtreding van het bestemmingsplan.
Deze regels worden aangehaald als:
Regels van het bestemmingsplan "Kolpingpad".