Plan: | Hart van Hoograven Zuid |
---|---|
Status: | onherroepelijk |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0344.BPBPHARTVHOOGRAVEN-0601 |
Het plan voor het 'Hart van Hoograven' is opgedeeld in twee gebieden. In het deelgebied Hart van Hoograven-Noord komen woningen en winkels, terwijl in het zuidelijke deel woningen en maatschappelijke voorzieningen worden gerealiseerd. Er is voor gekozen om voor beide deelgebieden afzonderlijke planologische procedures te doorlopen. De reden is dat zowel de fasering als het proces voor de verschillende functies in de deelgebieden van elkaar verschillen. Voor het deelgebied Hart van Hoograven-Noord is inmiddels een vrijstelling ex artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) en bouwvergunning verleend. De bouw is voor wat betreft de bebouwing aan de 't Goylaan al gerealiseerd.
Hart van hoograven-Noord en Zuid (Bron Stedenbouwkundig programma van Eisen 2004)
De doelstelling van dit bestemmingsplan is het planologisch-juridisch faciliteren van de nieuwe ontwikkelingen in het Hart van Hoograven - Zuid. Dit bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van woningen en maatschappelijke voorzieningen. Daarnaast faciliteert dit bestemmingsplan de aanleg van het openbaar gebied, te weten parkeervoorzieningen en aan de oostzijde van het plan de verplaatsing van een weg en een nieuwe groenzone.
Het bestemmingsplan biedt de juridische basis voor de gewenste ontwikkelingen. De regels en de verbeelding vormen het bestemmingsplan en zijn juridisch bindend. Uit oogpunt van rechtszekerheid is de toelichting van belang. In de toelichting staan de beweegredenen en onderbouwing die geleid hebben tot de gekozen bestemmingen alsmede de interpretatie en betekenis van die bestemmingen. De relevante resultaten van de (milieu)onderzoeken zijn ook in de toelichting opgenomen.
In het bestemmingsplan zijn de wijzigingen in de wet- en regelgeving en het beleid van de verschillende overheden op het gebied van de ruimtelijke ordening, die zich in de loop van de tijd (sinds het in werking treden van het vigerende bestemmingsplan) hebben voorgedaan, verwerkt en aan de digitaliseringseisen zoals die gelden vanaf 1 januari 2010. Met dit bestemmingsplan is aansluiting gezocht bij recent tot stand gekomen bestemmingsplannen binnen de gemeente om de uniformiteit van bestemmingen en regelgeving te bevorderen. Bovendien is gebruik gemaakt van de Utrechtse Leest, de standaard voor het opstellen van bestemmingsplannen in Utrecht, die mede zijn basis vindt in de Standaard Vergelijkbare Bestemmingsplannen (SVBP) uit 2008.