Plan: | Exploitatieplan Rengerswetering 2014 |
---|---|
Status: | ontwerp |
Plantype: | exploitatieplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0313.Rengerswet1300ep-O001 |
Artikel 1 Begrippen
Tenzij anders vermeld gelden de definities en begrippen die in het bestemmingsplan
Rengerswetering zijn opgenomen ook voor het exploitatieplan, voor zover deze begrippen ook in het exploitatieplan voorkomen.
Daarnaast geldt dat in deze regels wordt verstaan onder.
Aanbestedingsprotocol: Een document waarin staan aangegeven voor welke werken en werkzaamheden welke vorm van aanbesteding wordt gekozen.
Aanbestedingsverslag: Een document waarin staat aangegeven hoe het proces van aanbesteding is verlopen en waarin een voorgenomen besluit tot gunning van de werken en werkzaamheden zijn opgenomen.
Besluit ruimtelijke ordening (Bro): Besluit van 21 april 2008 tot uitvoering van de Wet
ruimtelijke ordening, inclusief hierin aangebrachte wijzigingen.
Bestemmingsplan: Het bestemmingsplan Rengerswetering 2014 van de gemeente Bunschoten, bestaande uit regels, een toelichting en een plankaart.
Bouwweg: Een weg al dan niet met een tijdelijk karakter ten behoeve van het ontsluiten van de kavels in het uitgeefbare gebied, die voldoet aan de eisen zoals in de voorschriften van dit hoofdstuk zijn gesteld.
Deelfase: fase zoals aangeduid op de bijlage fasering.
Eigenaar: De rechthebbende van een eigendom die ingeschreven staat bij het Kadaster.
Exploitatiegrens: De grens van het exploitatiegebied zoals weergegeven op bijlage 1 van dit exploitatieplan.
Fasering: Ontwikkeling van het plangebied in de tijd zoals opgenomen in de paragraaf 5.1en in bijlage 10.
Flora- en faunawet: Wet van 25 mei 1998, houdende regels ter bescherming van in het wild levende planten- en diersoorten.
Locatie-eisen: Eisen zoals opgenomen in hoofdstuk 4 van dit exploitatieplan en in de bijlagen 2 tot en met 5 en 7 tot en met 9.
Masterplan Rengerswetering: het plan van Kuipercompagnon zoals opgenomen in bijlage 2.
Stedenbouwkundig plan: het stedenbouwkundig plan van Amer Adviseurs als opgenomen in bijlage 3.
Beeldkwaliteitsplan: het beeldkwaliteitsplan van Amer Adviseurs als opgenomen in bijlage 4
Waterstructuurplan: het waterstructuurplan van Kuiper Compagnons als opgenomen in
bijlage 5.
Rioleringsplan: het rioleringsplan van de gemeente Bunschoten als opgenomen in bijlage 7.
Geotechnisch plan: het geotechnische en geohydrologisch plan als opgenomen in bijlage 8.
Algemeen programma van eisen: het programma van eisen als opgenomen in bijlage 9.
Wet ruimtelijke ordening (Wro): Wet van 20 oktober 2006, bevattende regels omtrent de
ruimtelijke ordening.
Artikel 2 Faseringen en koppelingen
Artikel 2.1 Faseringen en tijdvakken
Voor de fasering van het bouwrijp maken van het uitgeefbaar gebied, de verlening van de omgevingsvergunning voor bouwen en het woonrijp maken gelden de faseringen met bijbehorende tijdvakken zoals opgenomen in figuur 10, de toelichting in daarop in paragraaf 5.1. en zoals aangegeven op de kaart faseringen, bijlage 10.
Artikel 2.2 Koppelingen
1 Een omgevingvergunning voor woningbouw voor een deelfase wordt niet verleend zolang het bouwrijp maken van de desbetreffende deelfase niet is afgerond. Omgevingsvergunningen voor bouwen worden niet eerder verleend dan het beginjaartal zoals aangegeven in figuur 12 van paragraaf 5.1.
2 Een omgevingsvergunning voor woningbouw voor een deelfase wordt niet verleend zolang nog geen 80% van de te verstrekken omgevingsvergunningen van de voorgaande fase als genoemd in de tabel van figuur 12 in paragraaf 5.1. is verleend.
3 In een deelfase kan niet eerder worden gestart met bouwrijp maken of met woonrijp maken dan twee jaren voor het beginjaartal zoals voor de desbetreffende deelfase is aangegeven in tabel van figuur 12 in paragraaf 5.1.
Artikel 3 Eisen voor de werken en werkzaamheden
Artikel 3.1 Bouwrijp maken uitgeefbaar gebied
Het bouwrijp maken van de uitgeefbare delen in het exploitatiegebied vindt plaats volgens de eisen zoals genoemd in hoofdstuk 4, en de bijlagen 2, 3, 4, 5, 7, 8 en 9.
Artikel 3.2 Aanleg nutsvoorzieningen
De aanleg van de nutsvoorzieningen in het exploitatiegebied vindt plaats volgens de eisen zoals genoemd het algemeen programma van eisen zoals opgenomen in bijlage 9.
Artikel 3.3 Aanleg waterstructuur
De aanleg van het water respectievelijk de waterstructuur in het exploitatiegebied vindt plaats volgens de eisen zoals genoemd in het waterstructuurplan in bijlage 5.
Artikel 3.4 Woonrijp maken en inrichten openbare ruimte
1 Het woonrijp maken en het inrichten van de openbare ruimte in het exploitatieplan vindt plaats volgens de eisen zoals genoemd hoofdstuk 4 en de bijlagen 4 en 9.
2 Het woonrijp maken en het inrichten van de openbare ruimte in het exploitatieplan vindt plaats binnen per straat, drie maanden na de gereedmelding van betreffende woningen aan de gemeente.
3 De gemeente geeft bij omgevingsvergunning voor de woningbouw aanwijzingen over het indelen van het gebied welke in samenhang woonrijp moeten worden gemaakt.
Artikel 4 Regels omtrent het uitvoeren van de werken en werkzaamheden
Artikel 4.1 Goedkeuring plan van aanpak
1 Het proces van bouwrijp maken van het exploitatiegebied, aanleg nutsvoorzieningen, woonrijp maken en inrichten openbare ruimte tot en met de overdracht van de openbare ruimte aan de gemeente dient te worden beschreven in een plan van aanpak. Dit plan dient te voldoen aan 'Algemeen programma van eisen 'Woonwijk Rengerswetering'.
2 Het is verboden te starten met de uitvoering van werken en werkzaamheden, als bedoeld in het eerste lid van onderhavig artikel, voordat het plan van aanpak ter goedkeuring is voorgelegd aan en is goedgekeurd door burgemeester en wethouders.
3 Het is verboden de werken en werkzaamheden voor het bouwrijp maken van het exploitatiegebied, als bedoeld in het eerste lid van onderhavig artikel, uit te voeren in strijd met het door burgemeester en wethouders goedgekeurde plan van aanpak als bedoeld in het eerste lid van onderhavig artikel.
Artikel 4.2 Aanbesteding
1 Het is verboden opdrachten aan derden te verstrekken die in strijd zijn met de Europese regels en beginselen die voor aanbesteding gelden, zoals vervat in de Aanbestedingswet 2012.
2 Voorafgaand aan de uitvoering van de in dit exploitatieplan genoemde werken en werkzaamheden wordt een aanbestedingsprotocol aan burgemeester en wethouders ter goedkeuring voorgelegd.
3 Burgemeester en wethouders beslissen binnen vier weken na ontvangst van het aanbestedingsprotocol omtrent de goedkeuring ervan. Burgemeester en wethouders kunnen deze termijn eenmalig verlengen met vier weken indien zij verwachten dat een beslissing niet genomen kan worden binnen de vier weken als bedoeld in de eerst zin.
4 Na goedkeuring van het aanbestedingsprotocol en voorafgaand aan de uitvoering van de in dit exploitatieplan genoemde werken en werkzaamheden wordt een aanbestedingsverslag met een voorgenomen besluit tot gunning ter goedkeuring aan burgemeester en wethouders voorgelegd met als doel te controleren of de aanbestedingsprocedure is verlopen overeenkomst het bepaald in lid 1.
5 Burgemeester en wethouders beslissen binnen vier weken na het indienen van het aanbestedingsverslag en het voorgenomen besluit tot gunning, als bedoeld in het vierde lid van dit artikel. Burgemeester en wethouders kunnen deze termijn eenmalig verlengen met vier weken indien zij verwachten dat een beslissing niet genomen kan worden binnen de vier weken als bedoeld in de eerste zin van dit artikel.
6 Het is verboden te starten met de uitvoering van de in dit exploitatieplan genoemde werken en werkzaamheden, voordat burgemeester en wethouders het in het vierde lid bedoelde aanbestedingsverslag en het voorgenomen besluit tot gunning hebben goedgekeurd.
Artikel 4.3 Eindinspectie en tussentijdse inspecties
Met het oog op de naleving van de voorschriften van dit exploitatieplan vinden inspecties plaats. In het bijzonder met het oog op de overdracht van openbare voorzieningen in beheer aan de gemeente vinden zowel tussentijds als direct voorafgaande aan deze overdracht inspecties plaats. In het document 'Algemeen programma van eisen 'Woonwijk Rengerswetering' staat omschreven welke eisen hieraan worden gesteld (bijlage 9).
De inspecteurs van de gemeente dienen te allen tijde vrije toegang te hebben tot het exploitatiegebied inclusief de uitgeefbare gronden.
Artikel 4.4 Verkaveling en programma
1 Het is verboden voor de eerste fase af te wijken van de in bijlage 2 opgenomen verkaveling van het stedenbouwkundig plan en van het in bijlage 14. opgenomen woningbouwprogramma.
2 In afwijking van het eerste lid van onderhavig artikel valt een afwijking met een marge van maximaal 20% van het in de verkaveling en het woningbouwprogramma niet onder de verbodsbepaling.