Plan: | Haarbrug Zuid |
---|---|
Status: | ontwerp |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0313.HaarbrugZuid1200-0201 |
Hoofdstuk 1 Inleidende regels
In de inleidende regels zijn alle gehanteerde begrippen nader omschreven (artikel 1). Ook is omschreven hoe er gemeten dient te worden (artikel 2). Door het geven van begripsomschrijvingen en aanwijzingen voor het meten wordt de interpretatievrijheid verkleind en daardoor de duidelijkheid en rechtszekerheid vergroot.
Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels
In de artikelen 3 t/m 11 is, per artikel, een bestemmingsomschrijving gegeven en zijn bouwregels, eventuele afwijkingsregels en eventuele specifieke gebruiksregels opgenomen.
De bestemming "Agrarisch met waarde (AW)" (artikel 3) omvat een perceel aan de westzijde van de Amersfoortseweg.
De bestemming "Bedrijf (B)" (artikel 4) omvat het grootse deel van het plangebied. Bij de nadere detaillering van de bestemming is aangegeven welke categorie bedrijven zijn toegestaan en welke functies zijn toegelaten. Door het opnemen van een aantal afwijkingen is de flexibiliteit van het plan gewaarborgd. Binnen de bestemming bedrijf zijn in principe geen zelfstandige kantoren toegelaten. Langs de Amersfoortseweg is ontheffingsgebied opgenomen waarbinnen burgemeester en wethouders bij een omgevingsvergunning kunnen afwijken van de bestemmingsregels voor het toestaan van zelfstandige kantoren met een lokale binding.
Het percentage te bebouwen gebied heeft betrekking op het gebied wat is gelegen achter de naar de openbare weg geprojecteerde bouwgrens. Het gedeelte van het perceel wat is gelegen tussen deze bouwgrens en de openbare weg mag alleen voor bebouwing gebruik worden voor het realiseren van in- en uitritten voor gebouwde parkeervoorzieningen en voor gebouwde parkeervoorzieningen welke onder maaiveld gelegen zijn.
De bestemming "Groen (G)" (artikel 5) omvat alle bermen, groenstroken en taluds.
De bestemming "Kantoor (K)" (artikel 6) heeft betrekking op een reeds bestaand kantoorgebouw en een nieuw op te richten kantoorgebouw, beide aan de westzijde van de Amersfoortseweg.
De bestemming "Natuur (N)" (artikel 7) heeft betrekking op de aan de oost- en zuidzijde van het plangebied geprojecteerde zone voor landschappelijke inpassing. Hier is de mogelijkheid opgenomen voor de aanleg van voetpaden en (vrijliggende) fietspaden, groenvoorzieningen en water.
De bestemming "Verkeer (V)" (artikel 8) is gelegd op de Amersfoortseweg en alle ontsluitingswegen. Tevens zijn voetpaden, fietspaden, groenvoorzieningen en water mogelijk gemaakt.
De bestemming "Water (W)" (artikel 9) is gelegd op de zuidelijke en oostelijk gelegen watergang en het water langs de Amersfoortseweg.
Er zijn twee dubbelbestemmingen opgenomen. De dubblbestemming "Waarde- archeologie" (artikel 10) heeft betrekking op een tweetal percelen aan de westzijde van de Amersfoortseweg. De dubbelbestemming "Leiding" (artikel 11) heeft betrekking op de aan de oostzijde van de Amersfoortseweg gelegen waterleiding.
Voor het realiseren van bruggen en duikers zijn specifieke regels opgenomen bij de van belang zijnde bestemmingen.
Hoofdstuk 3 Algemene regels
De algemene regels omvatten een anti-dubbeltelregel (artikel 12), algemene bouwregels (artikel 13), uitsluiting aanvullende werking bouwverordening (artikel 14), algemene afwijkingsregels (artikel 15) en algemene wijzigingsregels (artikel 16).
De eerste wijzigingsregel heeft betrekking op een mogelijke aanpassing van de ligging van de ontsluitingsweg op het bedrijventerrein. De tweede wijzigingsregel heeft betrekking op het verplaatsen van bestemmings- en bouwgrenzen tot een beperkt aantal meters.
Hoofdstuk 4 Overgangs- en slotregels
Hierin zijn de overgangsregels ten aanzien van bouwwerken en ten aanzien van het gebruik opgenomen. Tevens is de hardheidsclausule en een strafbepaling opgenomen (artikel 17). De planregels eindigen met de slotregel, waarin de titel is opgenomen waaronder de planregels kunnen worden aangehaald (artikel 18).