Plan: | TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22L Hoefse Hoven A |
---|---|
Status: | ontwerp |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0307.TAM009-0201 |
Preambule
Dit TAM-omgevingsplan is gericht op het vastleggen van de regeling voor het toevoegen van woningen door middel van nieuwbouw op het terrein met de bijbehorende groen en parkeervoorzieningen. Voor deze locaties is het TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22L Hoefse Hoven A als een nieuw hoofdstuk 22L opgenomen in het omgevingsplan van de gemeente Amersfoort. Dit hoofdstuk is bekend gemaakt en digitaal beschikbaar gesteld met de landelijke voorziening, bedoeld in artikel 11.1, tweede lid, van het Besluit elektronische publicaties en digitaal beschikbaar gesteld met de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het is met deze landelijke voorziening niet mogelijk dit hoofdstuk conform de juridische vormgeving van het omgevingsplan in STOP-TPOD beschikbaar te stellen.
De in dit op https://www.ruimtelijkeplannen.nl uitgegeven deel van het omgevingsplan (hierna: dit deel) weergegeven hoofdstukken moeten gelezen worden als paragrafen van hoofdstuk 22L van het omgevingsplan van de gemeente Amersfoort. In de artikelkop van de in dit deel weergegeven artikelen moet na het woord 'Artikel', na de spatie en direct voor het artikelnummer '22L.' gelezen worden. In de kop van de bijlagen bij het in dit deel weergegeven hoofdstuk moet na het woord 'Bijlage', na de spatie en direct voor het nummer van de bijlage '22L.' gelezen worden.
Begripsbepalingen die zijn opgenomen in bijlage I van het omgevingsplan, bijlage I bij het Besluit activiteiten leefomgeving, bijlage I bij het Besluit bouwwerken leefomgeving, bijlage I bij het Besluit kwaliteit leefomgeving, bijlage I bij het Omgevingsbesluit en bijlage I bij de Omgevingsregeling, zijn van toepassing op hoofdstuk 22L. Aanvullend op deze begripsbepalingen gelden voor de toepassing van dit hoofdstuk de volgende begripsbepalingen:
Het TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22L Hoefse Hoven A met identificatienummer NL.IMRO.0307.TAM009-0201 van de gemeente Amersfoort.
Het omgevingsplan van de gemeente Amersfoort.
Het in procenten uitgedrukte deel van het werkingsgebied bouwvlak dat ten hoogste mag worden bebouwd.
Beroeps- of bedrijfsactiviteit waarvan de activiteiten niet specifiek publiekgericht zijn en dat op kleine schaal in een woning en of in het bijbehorend bouwwerk wordt uitgeoefend.
Horeca van categorie 1 | Restaurant, bistro, crêperie, tapasbar, pizzeria, kookstudio | Een zelfstandig horecabedrijf dat tot hoofddoel heeft het verstrekken van maaltijden voor de consumptie ter plaatse, al dan niet met als nevenactiviteit het verstrekken van alcoholvrije en alcoholhoudende dranken. |
Cafetaria, snackbar, grill-room, fastfoodrestaurant, automatiek, snelbuffet | Een zelfstandig horecabedrijf dat tot hoofddoel heeft het verstrekken van maaltijden (al dan niet voor de consumptie ter plaatse), al dan niet met als nevenactiviteit het verstrekken van alcoholvrije en alcoholhoudende dranken. | |
Lunchroom, konditorei | Een zelfstandig (dag)horecabedrijf dat tot hoofddoel heeft het verstrekken van al dan niet ter plaatse bereide of bewerkte etenswaren al dan niet voor de consumptie ter plaatse. | |
Koffiehuis, theehuis | Een zelfstandig (dag)horecabedrijf dat tot hoofddoel heeft het verstekken van alcoholvrije dranken voor de consumptie ter plaatse, al dan niet met als nevenactiviteit het verstrekken van kleine etenswaren. | |
IJssalon | Een zelfstandig (dag)horecabedrijf dat tot hoofddoel heeft het verstrekken van consumptie-ijs voor de consumptie ter plaatse. |
Horeca van categorie 3 | Het bedrijfsmatig verstrekken van dranken en/of etenswaren voor gebruik ter plaatse als ondergeschikte nevenactiviteit en waarbij: 1. de horeca-activiteiten passen bij de hoofdfunctie, dienen ter ondersteuning daarvan en niet zelfstandig worden uitgeoefend en/of toegankelijk zijn los van de hoofdfunctie; 2. de omvang van de horeca-activiteiten niet meer mag bedragen dan 30% van de (verkoop)vloeroppervlakte van de ter plaatse aanwezige functie en/of voorziening. |
Het bedrijfsmatig verlenen van diensten gericht op administratief, financieel, ontwerp, advies, juridisch of daarmee gelijk te stellen gebied, waarbij het publiek niet of slechts in ondergeschikte mate rechtstreeks te woord wordt gestaan en geholpen, waaronder congres- en vergaderaccommodatie.
Voorzieningen ten behoeve van het openbare nut, zoals transformatorhuisjes, gasreduceerstations, schakelhuisjes/kasten, bemalingsinstallaties, gemaalgebouwtjes, voorzieningen ten behoeve van (ondergronds) afvalinzameling en apparatuur voor telecommunicatie.
Beroeps- of bedrijfsmatige activiteiten aan huis bestaande uit hoofdzakelijk baliewerkzaamheden of andere diensten die publiek aantrekken, zoals stomerijen, wasserettes, kappers, pedicures, makelaars, reis- en uitzendbureaus, kinderopvang, ateliers en dergelijke, in tegenstelling tot (niet-publieksgerichte) beroeps- of bedrijfsactiviteiten aan huis.
Dienst door een bedrijf of instelling dat in hoofdzaak baliewerkzaamheden verricht of andere diensten verleent gericht op het publiek, zoals stomerijen, wasserettes, kappers, pedicures, makelaars, reis- en uitzendbureaus, ateliers en dergelijke.
Het werkingsgebied begrenst (met coördinaten/ geometrie) de juridische werking van de tekst: het duidt aan dat de tekst alleen binnen dit werkingsgebied een juridische werking heeft.
Een complex van ruimten, uitsluitend bedoeld voor de huisvesting van één afzonderlijk huishouden, waarbij zowel de traditionele vorm van gezin als de minder traditionele vorm is toegestaan, mits sprake is van nagenoeg zelfstandige bewoning met een zekere mate van onderlinge verbondenheid tussen de bewoners en continuïteit in de samenstelling.
Het bepaalde in artikel 22.24 van het omgevingsplan Amersfoort is van toepassing op de regels in hoofdstuk 22L. Daarnaast gelden de volgende meetbepalingen bij toepassing van de regels.
vanaf het straatpeil tot aan het hoogste punt van een gebouw of van een bouwwerk, geen gebouw zijnde, met uitzondering van ondergeschikte bouwonderdelen, zoals schoorstenen, antennes, en naar de aard daarmee gelijk te stellen bouwonderdelen;
vanaf het straatpeil tot aan de bovenkant van de goot, c.q. de druiplijn, het boeibord, of een daarmee gelijk te stellen constructiedeel;
tussen de onderzijde van de begane grondvloer, de buitenzijde van de gevels (en/of het hart van de scheidsmuren) en de buitenzijde van daken en dakkapellen;
tussen de buitenwerkse gevelvlakken en/of het hart van de scheidingsmuren, neerwaarts geprojecteerd op het gemiddelde niveau van het afgewerkte bouwterrein ter plaatse van het bouwwerk;
bij de berekening van de gezamenlijke oppervlakte van bijbehorende bouwwerken worden niet meegerekend (gedeelten van) bijbehorende bouwwerken gelegen binnen het bouwvlak, met dien verstande dat erkers, etc. voor de voorgevel niet meetellen bij de berekening van de oppervlakte.
De regels in dit TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22L Hoefse Hoven A zijn van toepassing op de locaties waarvan de geometrisch bepaalde planobjecten zijn vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0307.TAM009-0201, zoals vastgelegd op https://www.ruimtelijkeplannen.nl.
De regels in dit TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22L Hoefse Hoven A zijn integraal onderdeel van de geconsolideerde versie van het 'Omgevingsplan gemeente Amersfoort' zoals dat is gepubliceerd op de landelijke voorziening https://omgevingswet.overheid.nl/home.
De besluiten op grond van artikel 22.1, onder a, van de Omgevingswet zijn niet van toepassing voor zover het gaat over regels opgenomen in een besluit als bedoeld in artikel 4.6, eerste lid, onder a, b, c, g, h, i, j, k, l of m, van de Invoeringswet Omgevingswet op de locaties in dit TAM-omgevingsplan Hoofdstuk 22L Hoefse Hoven A.
In afwijking van artikel 3.4.1 zijn de geluidsbepalingen in paragraaf 22.3.4 van het Omgevingsplan gemeente Amersfoort niet van toepassing, voor zover het bepaalde in die paragraaf in strijd is met regels in dit TAM-omgevingsplan.
De regels in Hoofdstuk 3 Thematische regels zijn gesteld met het oog op:
Aan de regels van Hoofdstuk 3 Thematische regels wordt voldaan door degene die de activiteit verricht. Diegene draagt zorg voor de naleving van de regels over de activiteit.
De omgevingsvergunning als bedoeld in 5.2 wordt verleend als:
Op grond van de beoordelingsregels als bedoeld in 5.4 onder b kunnen de volgende voorschriften aan de omgevingsvergunning als bedoeld in 5.2 worden verbonden:
Dit artikel gaat over het toevoegen van nieuwe geluidgevoelige gebouwen bij bouwactiviteiten waarvoor op grond van 9.3 van dit TAM-omgevingsplan een vergunning nodig is.
Het is verboden om zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning geluidgevoelige gebouwen toe te voegen.
De omgevingsvergunning als bedoeld in (paragraaf omgevingsvergunning bouwen) wordt verleend als:
Bij een aanvraag om een omgevingsvergunning zoals bedoeld in 9.3 wordt een akoestisch onderzoeksrapport aangeleverd.
In het werkingsgebied Wonen zijn bij elke woning beroeps- en bedrijfsmatige activiteiten toegestaan, met dien verstande dat de activiteit geen waarneembare geluid, geur of trillingen buiten de woning en de bijbehorende bouwwerken mag veroorzaken op 20 meter van de gevel of in aanpandige resp. geluid-, geur-, of trillings gevoelige gebouwen.
Dit artikel gaat over het parkeren bij bouwactiviteiten waarvoor op grond van 9.3 van dit omgevingsplan een vergunning nodig is, waarbij sprake is van:
De omgevingsvergunning als bedoeld in 9.3 wordt verleend als wordt voorzien in (de aanleg van) en instandhouding van voldoende parkeergelegenheid, zoals vastgesteld in het gemeentelijke Omgevingsprogramma Mobiliteit 2025-2035 en rechtsopvolgende beleidsregels inzake het parkeren zoals die gelden tijdens het indienen van de omgevingsvergunning (zie www.overheid.nl).
Het gebruiken en het (doen) laten gebruiken van de gronden waarop de omgevingsvergunning betrekking heeft, is alleen toegestaan zolang de in 7.2 bedoelde parkeergelegenheid in stand wordt gehouden.
De regels in Hoofdstuk 4 Activiteitgerichte regels zijn gesteld met het oog op:
Aan de regels van Hoofdstuk 4 Activiteitgerichte regels wordt voldaan door degene die de activiteit verricht. Diegene draagt zorg voor de naleving van de regels over de activiteit.
De regels in Artikel 10 Hoofdgebouw tot en met Artikel 13 zijn van toepassing op het bouwen en in stand houden van bouwwerken.
Grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is gegeven of alsnog kan worden gegeven, blijft bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing.
Het is verboden om zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning een bouwactiviteit te verrichten en het te bouwen bouwwerk in stand te houden en te gebruiken, tenzij anders aangegeven.
Het is verboden om een bouwwerk te bouwen voor een gebruiksactiviteit die niet is toegestaan volgens Hoofdstuk 5 Gebruiksactiviteiten.
De omgevingsvergunning als bedoeld in 9.3 wordt voor een hoofdgebouw verleend als wordt voldaan aan de beoordelingsregels in 10.2 tot en met 10.5.
Het hoofdgebouw wordt gerealiseerd in het werkingsgebied bouwvlak.
De maximale bouwhoogte is de ter plaatse van het werkingsgebied 'maximum bouwhoogte (m)' bepaalde waarde.
In het werkingsgebied 'gestapeld' wordt de omgevingsvergunning als bedoeld in 9.3 alleen verleend voor gestapelde woningen.
Het maximaal aantal wooneenheden is de ter plaatse van het werkingsgebied 'maximaal aantal wooneenheden' bepaalde waarde.
De omgevingsvergunning als bedoeld in 9.3 wordt voor een overig ander bouwwerk verleend als wordt voldaan aan de beoordelingsregels in 11.2 tot en met 11.8.
De bouwhoogte van palen, masten, (beeldende) kunstwerken en reclame- en andere tekens bedraagt niet meer dan 10 m.
De bouwhoogte van verlichtingsmasten en antenne-installaties bedraagt niet meer dan 12 m.
De bouwhoogte van ballenvangers behorende bij speelvoorzieningen bedraagt niet meer dan 6 m.
De bouwhoogte van luifels en ander straatmeubilair bedraagt niet meer dan 4 m.
De bouwhoogte van andere overkappingen bedraagt niet meer dan 3 m.
De bouwhoogte van verkeerstekens bedraagt niet meer dan 4 m.
De bouwhoogte van overige andere bouwwerken bedraagt niet meer dan 2 m.
De omgevingsvergunning als bedoeld in 9.3 wordt verleend voor het bouwen van ondergeschikte bouwdelen als:
Dit hoofdstuk gaat over gebruiksactiviteiten in TAM-omgevingsplan hoofdstuk 22L Hoefse Hoven A.
De regels in Hoofdstuk 5 Gebruiksactiviteiten zijn gesteld met het oog op een evenwichtige toedeling van functies aan locaties.
Aan de regels van Hoofdstuk 5 Gebruiksactiviteiten wordt voldaan door degene die de activiteit verricht. Diegene draagt zorg voor de naleving van de regels over de activiteit.
In het werkingsgebied Wonen mogen gronden en bouwwerken worden gebruikt voor wonen in een woning.
In het werkingsgebied Wonen mogen gronden en bouwwerken worden gebruikt voor beroeps- en bedrijfsmatige activiteiten bij elke woning als:
In het werkingsgebied specifieke vorm van dienstverlening - publieksgerichte dienstverlening mogen gronden en bouwwerken alleen op de begane grond gebruikt worden voor een bedrijf of instelling dat in hoofdzaak baliewerkzaamheden verricht of andere diensten verleent gericht op het publiek, zoals stomerijen, wasserettes, kappers, pedicures, makelaars, reis- en uitzendbureaus en dergelijke.
In het werkingsgebied kantoor mogen gronden en bouwwerken alleen op de begane grond gebruikt worden voor administratieve, financiële en zakelijke dienstverlening.
In het werkingsgebied specifieke vorm van maatschappelijk - wijkcentrum mogen gronden en bouwwerken worden gebruikt voor een wijkcentrum.
In het werkingsgebied Groen - Buurtgroen mogen gronden en bouwwerken worden gebruikt voor:
In het werkingsgebied Verkeer mogen gronden en bouwwerken worden gebruikt voor: