direct naar inhoud van Regels
Plan: Wijzigingsplan 'Geluidruimteverdeling Wageningen Campus e.o. (kavels 40, 44 en 49)'
Status: vastgesteld
Plantype: wijzigingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0289.0068wijzkavel49-VSG1

Regels

Hoofdstuk 1 Inleidende regels

Artikel 1 Begrippen

1.1 plan

Het Wijzigingsplan 'Geluidruimteverdeling Wageningen Campus e.o. (kavels 40, 44 en 49)' met identificatienummer NL.IMRO.0289.0068wijzkavel49-VSG1 van de gemeente Wageningen.

1.2 bestemmingsplan

Het bestemmingsplan 'Geluidruimteverdeling Wageningen Campus e.o.' met identificatienummer NL.IMRO.0289.0039geluidcampus-VSG1, vastgesteld door de raad van de gemeente Wageningen op 27 oktober 2014.

1.3 aanduiding

Een geometrisch bepaald vlak of figuur, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels, regels worden gesteld ten aanzien van het gebruik en/of het bebouwen van deze gronden.

1.4 aanduidingsgrens

De grens van een aanduiding indien het een vlak betreft.

1.5 akoestisch zwaartepunt

Het op de geluidverkavelingskaart weergegeven punt dat is bepaald door rekening te houden met de geometrische vorm van het kavel en de locatie van de maatgevende geluidbronnen in het geluidmodel.

1.6 best beschikbare technieken

Toepassen van maatregelen zoals beschreven in artikel 2.14 lid 1C onder 1 van de Wabo.

1.7 equivalent geluidniveau

Het energetisch gemiddelde van de fluctuerende niveaus van het ter plaatse in de loop van een bepaalde periode optredende geluid. Het energetisch gemiddelde wordt berekend volgens de methode zoals omschreven in de Handleiding Meten en Rekenen Industrielawaai (1999).

1.8 equivalent geluidvermogen

Het energetisch gemiddelde van het fluctuerende geluidvermogen van het ter plaatse gedurende een bepaalde periode optredende geluid.

1.9 etmaalwaarde

De hoogste van de volgende drie waarden van het equivalente geluidsniveau:

  • de waarde over de periode 07.00-19.00 uur (dag);
  • de met 5 dB(A) verhoogde waarde over de periode 19.00-23.00 uur (avond);
  • de met 10 dB(A) verhoogde waarde over de periode 23.00-07.00 uur (nacht).
1.10 geluidsbelasting

Etmaalwaarde van het equivalente geluidsniveau in dB(A) op een bepaalde plaats.

1.11 geluidsruimte

Equivalent geluidvermogen in dB(A)/m2, zoals bepaald overeenkomstig de berekening zoals opgenomen in de bij deze regels behorende bijlage.

1.12 geluidverkavelingskaart

Kaart waarin is aangegeven wat de geluidsruimte per vierkante meter per perceel bedraagt in de dagperiode.

1.13 kavel

Samenhangend deel van het plangebied zoals aangegeven op de geluidverkavelingskaart.

1.14 voorkeursvolgorde van geluidmaatregelen

De voorkeursvolgorde bij de bestrijding van geluidshinder zijnde: Bron – Overdracht – Ontvanger.

1.15 wijzigingsplan

De geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels.

Artikel 2 Wijze van meten

Niet van toepassing.

Artikel 3 Van toepassingsverklaring

Regels in dit wijzigingsplan zijn van toepassing en aanvullend op het hieronder opgenomen bestemmingsplan, alsmede op de eventueel doorgevoerde wijzigingen op dit bestemmingsplan op grond van de binnenplanse wijzigingsbevoegdheden in het betreffende plan:

Bestemmingsplan   Vaststellingsdatum  
Wageningen Campus   31 mei 2010  

Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Niet van toepassing.

Hoofdstuk 3 Algemene regels

Artikel 4 Algemene aanduidingsregels

4.1 milieuzone - geluidsruimteverdeling Wageningen Campus e.o.
4.1.1 aanduidingsomschrijving

Op de met 'milieuzone - geluidsruimteverdeling Wageningen Campus e.o.' aangeduide gronden geldt dat voor die gronden, naast de andere aangewezen bestemming(en) - de regeling ter verdeling en bescherming van de geluidsruimte geldt, zoals is aangegeven op de bij deze regels behorende Geluidverkavelingskaart opgenomen in Bijlage 1 Geluidruimteverkaveling (kavels 40, 44 en 49).

4.1.2 nadere eisen

Burgemeester en wethouders kunnen nadere eisen stellen aan de plaats van bouwwerken op het bouwperceel ten behoeve van een doelmatige akoestische afscherming ten behoeve van de bescherming van de beschikbare geluidsruimte.

4.1.3 specifieke gebruiksregels

4.1.4 omgevingsvergunning voor het slopen van een bouwwerk
  • a. Het is verboden zonder of in afwijking van een schriftelijke omgevingsvergunning de aanwezige bouwwerken te slopen;
  • b. De omgevingsvergunning kan slechts worden verleend indien een doelmatige akoestische afscherming ten behoeve van de beschikbare geluidruimte zal plaatsvinden.

Hoofdstuk 4 Overgangs - en slotregels

Artikel 5 Overgangsrecht

5.1 Overgangsrecht bouwwerken
5.1.1 algemeen
  • a. Een bouwwerk dat op het tijdstip van inwerkingtreding van het wijzigingsplan aanwezig of in uitvoering is, dan wel gebouwd kan worden krachtens een omgevingsvergunning voor het bouwen, en afwijkt van het plan, mag, mits deze afwijking naar aard en omvang niet wordt vergroot:
    • 1. gedeeltelijk worden vernieuwd of veranderd;
    • 2. na het teniet gaan ten gevolge van een calamiteit geheel worden vernieuwd of veranderd, mits de aanvraag van de omgevingsvergunning voor het bouwen wordt gedaan binnen twee jaar na de dag waarop het bouwwerk is teniet gegaan.
  • b. Het bevoegd gezag kan eenmalig in afwijking van lid 5.1.1, sub a, een omgevingsvergunning verlenen voor het vergroten van de inhoud van een bouwwerk als bedoeld in het bepaalde onder lid 5.1.1, sub a met maximaal 10%;
  • c. Het eerste lid is niet van toepassing op bouwwerken die weliswaar bestaan op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan, maar zijn gebouwd zonder vergunning en in strijd met het daarvoor geldende plan, daaronder begrepen de overgangsbepaling van dat plan.

5.2 Overgangsrecht gebruik
  • a. Het gebruik van gronden en bouwwerken dat bestond op het tijdstip van inwerkingtreding van het plan en hiermee in strijd is, mag worden voortgezet;
  • b. Het is verboden het met het wijzigingsplan strijdige gebruik, bedoeld in het eerste lid te veranderen of te laten veranderen in een ander met dat plan strijdig gebruik, tenzij door deze verandering de afwijking naar aard en omvang wordt verkleind;
  • c. Indien het gebruik, bedoeld in het eerste lid, na het tijdstip van inwerkingtreding van het plan voor een periode langer dan een jaar wordt onderbroken, is het verboden dit gebruik daarna te hervatten of te laten hervatten;
  • d. Het eerste lid is niet van toepassing op het gebruik dat reeds in strijd was met het voorheen geldende bestemmingsplan, daaronder begrepen de overgangsbepalingen van dat plan.

Artikel 6 Slotregel

Deze regels worden aangehaald als:

Regels van het Wijzigingsplan 'Geluidruimteverdeling Wageningen Campus e.o. (kavels 40, 44 en 49)'.