Plan: | Buitengebied Bemmel 1978 - 5 (Stationsstraat 82) |
---|---|
Status: | onherroepelijk |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0268.BP145W5-OH01 |
De regels van het bestemmingsplan zijn opgebouwd uit inleidende regels (waar in wordt gegaan op de begrippen en wijze van meten), de bestemmingsregels (waar de bestemmingen worden beschreven), de algemene regels (waar de algemeen geldende regels staan), de overgangs- en slotregels (met het overgangsrecht).
In de bestemmingsplanregels komen twee soorten bestemmingen voor: enkelvoudige bestemmingen en dubbelbestemmingen.
Enkelvoudige bestemmingen
De bestemming Water en Bedrijf zijn allebei enkelvoudige bestemmingen. Deze bestemmingen zijn opgenomen voor locaties waar ook slechts één hoofdfunctie is toegestaan.
Dubbel bestemming
De bestemming Archeologie is een dubbelbestemming. Deze bestemmingen zijn opgenomen voor locaties waar meerdere functies op de gronden zijn toegestaan.
Waarde-Archeologie (dubbelbestemming)
Voor de gebieden met bekend archeologisch belang (waarde 2) is de bestemming Waarde-Archeologie opgenomen. Voor deze gebieden geldt ten behoeve van de overige geldende bestemming(en) niet mag worden gebouwd tenzij op basis van archeologisch onderzoek is aangetoond dat er geen archeologische waarden (meer) aanwezig zijn of het bouwplan betrekking heeft op vervanging van bestaande bouwwerken. Er kan wel ontheffing, na advies van de archeologisch deskundige, worden verleend voor bouwwerken ten behoeve van overige geldende bestemmingen. Tevens is een aanlegvergunningenstelsel opgenomen.
Bedrijven
In het bestemmingsplan wordt de toelaatbaarheid van bedrijven gekoppeld aan de "Staat van Bedrijfsactiviteiten Model Nijmegen". Dit is een lijst met bedrijven in Nijmegen, die al naar gelang van de te verwachten milieubelasting zijn ingedeeld in milieucategorieën. Het betreft een algemene lijst, gebaseerd op de VNG-uitgave "Bedrijven en milieuzondering". Binnen het plangebied zijn alleen bedrijven die voorkomen in categorie 1 en 2 van de Staat van bedrijfsactiviteiten almede het thans aanwezige grondverzetbedrijf toegestaan. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om een inpandige puinbreker te realiseren met een maximum capaciteit van minder dan 100.000 ton per jaar.
Water
Alleen wanneer het water een belangrijk element vormt in zijn omgeving dan wel van groot belang is voor de waterhuishouding, wordt de bestemming Water toegekend. Gronden met de bestemming Water zijn bestemd voor de waterhuishouding en voorzieningen ten behoeve van de waterhuishouding, de waterbeheersing, waterafvoer en -berging, watergangen, waterlopen en waterpartijen, behoud en/of herstel van cultuurhistorische- en natuurwaarden, alsmede voor aanleg- en vissteigers, taluds, oevers en onderhoudsstroken, kunstwerken zoals bruggen, duikers en andere waterstaatkundige werken.