Plan: | De Boskamp |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0232.EPE002DeBoskamp-VBP1 |
Hierna volgend worden - voor zover nodig - de planregels artikelsgewijs van een nadere toelichting voorzien.
Groen, Verkeer, Verkeer - Verblijfsgebied
Deze bestemmingen zijn van toepassing op de openbare ruimte. De bestemming “Groen” is alleen opgenomen voor structureel/ beeldbepalend groen.
De bestemming "Verkeer" regelt de openbare weg.
De bestemming "Verkeer - Verblijfsgebied" is gegeven aan de gronden met een verblijfsfunctie, de gronden op het eigen terrein van de Boskamp, het privéterrein. Met de aanduiding "parkeerterrein" is aangegeven waar concentraties van parkeervoorzieningen worden voorgestaan.
Maatschappelijk
De bestemming "Maatschappelijk" in combinatie met de functieaanduiding "zorginstelling" regelt het zorggedeelte van "De Boskamp". Onder zorginstelling wordt verstaan 'een instelling die zorg(diensten) verleent in combinatie met huisvesting'.
Door middel van een wijzigingsbevoegdheid is het mogelijk deze bestemming gedeeltelijk te wijzigen in de bestemming "Wonen". Dit onder voorwaarden: er moet voldoende parkeergelegenheid aanwezig te zijn en de milieusituatie en de gebruiksmogelijkheden van aangrenzende gronden mag niet onevenredig worden aangetast.
Wonen
De bestemming "Wonen", in combinatie met de bouwaanduiding "gestapeld" biedt mogelijkheden voor de realisering van gebouwen met appartementen. De maximale bouwhoogte is op de verbeelding aangegeven.
Anti-dubbeltelregel
Deze bepaling is opgenomen om een ongewenste verdichting van de bebouwing te voorkomen. Deze zou zich kunnen voordoen indien een deel van een bouwperceel dat reeds bij de berekening van een maximaal bebouwingspercentage was betrokken wederom bij een dergelijke berekening, doch nu ten behoeve van een ander bouwperceel wordt betrokken.
Algemene gebruiksregels
In verband met het schrappen van het bordeelverbod is expliciet opgenomen dat onder strijdig gebruik in ieder geval wordt verstaan het gebruiken van gebouwen ten behoeve van een seksinrichting. Het feit dat een bijzondere gebruiksbepaling is opgenomen betekent niet dat met behulp van een contrario-redenering ander gebruik toelaatbaar moet worden geacht. Het gebruik zal steeds moeten worden getoetst aan de bestemmingsomschrijving in samenhang met de plankaart en de bouwvoorschriften.
Algemene ontheffingsregels
In deze bepaling is aan burgemeester en wethouders een ontheffingsbevoegdheid toegekend voor een aantal met name genoemde ontheffingen.
Indien de plankaart niet geheel blijkt overeen te stemmen met de werkelijke afmetingen in het terrein kunnen burgemeester en wethouders ontheffing verlenen van het plan teneinde afwijkingen op ondergeschikte punten mogelijk te maken. De bepaling geeft de voorwaarden aan waaronder een dergelijke ontheffing kan worden verleend.
Ook kleine afwijkingen (maximaal 10%) van de in de voorschriften opgenomen dan wel op de kaart aangegeven afmetingen kunnen met behulp van deze bepaling mogelijk worden gemaakt.
Voorts is een ontheffingsmogelijkheid opgenomen voor onderdelen van hoofdgebouwen en voor een aantal andere bouwwerken, waaronder (hoek)erkers.
Het verlenen van ontheffing mag geen automatisme zijn. Burgemeester en wethouders zullen het verlenen van ontheffing moeten afwegen en motiveren conform het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht.
Overgangsrecht
Voor de redactie van het overgangsrecht is het Besluit ruimtelijke ordening bepalend.