Type plan: bestemmingsplan
Naam van het plan: Uitbreiding RWZI Dwarsweg te Ede
Status: vastgesteld
Plan identificatie: NL.IMRO.0228.BP2010PEPP0001-0301

3.3 Gemeentelijk beleid

3.3.1 Structuurplan zoekzones stedelijke functies
Naar aanleiding van de uitwerking zoekzones van het streekplan heeft de gemeente Ede een structuurplan ‘Zoekzones Stedelijke Functies’ opgesteld. Dit is opgesteld omdat bij de uitwerking van het streekplan de provincie de gemeenten verzocht heeft in regionaal verband hiervoor gebieden en locaties aan te dragen. Als onderdeel van het structuurplan is tevens een PlanMER opgesteld De ruimtelijke ingrepen voorgesteld in het structuurplan zijn namelijk MER-plichtig. Het Structuurplan en de PlanMer zijn 2 oktober 2008 vastgesteld.
 
Het plangebied grenst aan de noordoostzijde aan zoekzone 17 (Ede2 in het streekplan). Voor deze locatie is in het structuurplan opgenomen dat het geschikt is voor sport, leisure, outdoor, tuininrichting, dieren, hobby, doe-het-zelf en diverse stedelijke voorzieningen. In het structuurplan is tevens aangegeven dat de uitwerking nog onzeker is en derhalve niet meetelt als te voorziene beschikbare bedrijfsruimte voor 2010.
  
 
Afbeelding 4 Zo
ekzones stedelijke functies
   
 
Conclusie
Het gemeentelijk structuurplan is opgesteld ten behoeve van de streekplanuitwerking ‘Zoekzones’ van de provincie Gelderland. Locatie 17 ligt tegen de noordoostzijde van het plangebied. Het betreft een zoekzone voor sport, leisure, outdoor, dieren, hobby en diverse stedelijke voorzieningen. Gezien het feit dat de zoekzone nog niet planologisch is vastgelegd in een bestemmingsplan of projectbesluit, ontstaat geen strijdigheid tussen onderhavig plan en zoekzone 17. Voorts zal gezien de beoogde functies, die veelal niet milieugevoelig zijn, in de toekomst geen beperking voor zoekzone 17 optreden.
3.3.2 Vigerend bestemmingsplan
Voor onderhavig plangebied geldt het bestemmingsplan ‘Peppelensteeg’, welke op 11 februari 2010 is vastgesteld. Onderhavig plangebied draagt de bestemming ‘Agrarisch’ met de gebiedsaanduidingen ‘Geluidszone’ en ‘Milieu-en Geurzone’. Onderhavig plan past niet binnen het vigerende planologisch regimevanwege het feit dat de toekomstige functie niet binnen de huidige bestemming is toegestaan.
 
Conclusie
Onderhavig plan is in strijd met het vigerende bestemmingsplan met dien verstande dat de functie niet wordt toegelaten binnen de huidige bestemming. Om een en ander planologisch inpasbaar te maken, is onderhavig bestemmingsplan opgesteld.