Regels     

Hoofdstuk 1 Inleidende regels     

Artikel 1 Begrippen     

1.1 Bestemmingsplan Buitengebied 2002     

het bestemmingsplan Buitengebied 2002, met identificatienummer NL.IMRO.0222000013112003PDF-, vervat in de plankaart - kaart nr 63-101-20, blad 1 t/m 3 - en in de voorschriften, met de daarbij behorende ontwikkelingskaart -kaart nr. 19062ontw-, voorzover deze betrekking heeft op het grondgebied van de gemeente Wehl;

1.2 Bouwvlak     

geljk aan bouwperceel uit moederplan; een geometrisch bepaald vlak, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels bepaalde gebouwen en bouwwerken geen gebouwen zijnde zijn toegelaten;

1.3 Parapluherziening Archeologie 2020     

het bestemmingsplan Parapluherziening Archeologie 2020 met identificatienummer NL.IMRO.0222.R70B017A-0002 met de bijbehorende regels en bijlagen;

1.4 Parapluherziening Buitengebied Doetinchem     

het bestemmingsplan Parapluherziening Buitengebied Doetinchem met identificatienummer NL.IMRO.0222000011062009PDF- met de bijbehorende regels en bijlagen;

1.5 Parapluherziening Externe Veiligheid 2020     

het bestemmingsplan Parapluherziening Externe Veiligheid 2020 met identificatienummer NL.IMRO.0222.R70B013A-0002 met de bijbehorende regels en bijlagen;

1.6 Plan     

het wijzigingsplan Buitengebied 2002, 34e wijziging (Broekhuizerstraat 2) van de gemeente Doetinchem;

1.7 Wijzigingsplan     

de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand met identificatienummer NL.IMRO.0022.BgW010-0002 met de bijbehorende regels en bijlagen;

Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels     

Artikel 2 Toepasselijkheid regels bestemmingsplan Buitengebied 2002     

Op dit wijzigingsplan worden ter plaatse van de bestemming 'Agrarisch' de voorschriften uit het bestemmingsplan 'Buitengebied 2002', vastgesteld door de raad van de gemeente Wehl op 13 november 2003 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland op 24 februari 2004, onverkort van toepassing verklaard. In dit wijzigingsplan wordt in plaats van bouwperceel gesproken van bouwvlak.

Artikel 5 (Agrarisch gebied) van het bestemmingsplan 'Buitengebied 2002' wordt van toepassing verklaard op dit wijzigingsplan, met dien verstande dat het volgende wordt toegevoegd:

5.1. Doeleinden

f. op de gronden die op de verbeelding zijn aangeduid met 'bedrijfsmatig houden van dieren uitgesloten' is het bedrijfsmatig houden van dieren uitgesloten.

5.18. Voorwaardelijke verplichting Broekhuizerstraat 2 Wehl.

Binnen één jaar na het onherroepelijk worden van dit wijzigingsplan, moet de landschappelijke inpassing zijn gerealiseerd en in stand worden gehouden overeenkomstig het 'Landschaps-en beheerplan van 12 juli 2018, Kemperland - Broekhuizerstraat 2 Wehl van Ing. Th.W.J. Freriks, Landschapscoordinator'. (Bijlage 1 Landschaps- en beheerplan).

5.19. Algemene afwijkingsregel

Het bevoegd gezag kan bij omgevingsvergunning afwijken van de in artikel 5.18 opgenomen voorwaardelijke verplichting onder voorwaarden dat:

  1. is aangetoond dat een afwijking van de voorwaardelijke verplichting noodzakelijk is en dat de afwijking zich uitsluitend daartoe beperkt;
  2. is aangetoond dat aan de bedoeling van de voorwaardelijke verplichting waarvan wordt afgeweken onverminderd invulling wordt gegeven;
  3. de afwijking niet leidt tot een kwalitatieve verslechtering van het resultaat dat werd beoogd met de voorwaardelijke verplichting waarvan wordt afgeweken;
  4. de afwijking gerealiseerd en in stand wordt gehouden binnen, dan wel voor een bepaalde of onbepaalde termijn overeenkomstig de voorwaardelijke verplichting waarvan wordt afgeweken;
  5. over de afwijking advies wordt ingewonnen bij een terzake deskundige adviseur;
  6. over de afwijking zo nodig afstemming plaatsvindt met een overlegpartner als bijvoorbeeld het Waterschap, Omgevingsdienst, Tennet, VNOG en Provincie.

5.20 Specifieke gebruiksregel parkeren

In geval van bouw, uitbreiding of vervangende nieuwbouw en/of wijziging van gebruik moet worden voldaan aan de parkeernormen in de 'Nota Parkeernormen Auto en Fiets Gemeente Doetinchem', zoals vastgesteld bij raadsbesluit van 8 juni 2017, met dien verstande dat wanneer deze parkeerregels gedurende de planperiode worden gewijzigd, rekening wordt gehouden met die wijziging.

Artikel 3 Toepasselijkheid regels Parapluherziening Archeologie 2020     

Ter plaatse van de dubbelbestemming 'Waarde - Archeologische verwachting 5' zijn de regels uit het bestemmingsplan 'Parapluherziening Archeologie 2020', vastgesteld door de raad van de gemeente Doetinchem op 27 mei 2021 onverkort van toepassing.

Artikel 4 Toepasselijkheid regels Parapluherziening Buitengebied Doetinchem     

Ter plaatse van de enkelbestemming 'Agrarisch' zijn de voorschriften uit het bestemmingsplan 'Parapluherziening buitengebied Doetinchem', vastgesteld door de raad van de gemeente Doetinchem op 11 juni 2009 onverkort van toepassing.

Artikel 5 Toepasselijkheid regels Parapluherziening Externe Veiligheid 2020     

Ter plaatse van de gebiedsaanduiding 'Overige zone - nieuwe risicobronnen uitgesloten', zijn de regels uit het bestemmingsplan 'Parapluherziening Externe Veiligheid 2020', vastgesteld door de raad van de gemeente Doetinchem op 25 februari 2021 onverkort van toepassing.

Hoofdstuk 3 Overgangs- en slotregels     

Artikel 6 Slotregel     

Deze regels worden aangehaald als:

Regels van het wijzigingsplan 'Buitengebied 2002, 34e wijziging (Broekhuizerstraat 2)'.

Aldus vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders d.d. 19 september 2023

de secretaris, de burgemeester,

Bijlagen bij regels 2     

Toelichting 1     

1 Inleiding     

1.1 Aanleiding en doel     

Op 21 april 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doetinchem besloten om in principe en onder voorwaarden medewerking te verlenen aan de ontwikkeling van een biologische pluimveehouderij op onderhavige locatie aan de Broekhuizerstraat 2 te Wehl.

Op 23 juli 2019 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doetinchem een omgevingsvergunning (kenmerk 20160867) verleend voor de ontwikkeling van een biologische pluimveehouderij (13 stallen) op de locatie Broekhuizerstraat 2 te Wehl. Deze omgevingsvergunning staat los van het voorliggend wijzigingsplan. Tegen de omgevingsvergunning is een hoger beroep ingesteld. De Raad van State heeft op 5 april 2023 uitspraak gedaan waarmee de omgevingsvergunning onherroepelijk is geworden. Hiermee kan de procedure voor wijziging van het bestemmingsplan worden gestart.

Door het realiseren van deze 13 stallen op het aangrenzende weiland (buiten het plangebied) zijn niet alle bestaande opstallen binnen het huidige agrarisch bouwperceel meer noodzakelijk. Deze opstallen waren voorheen in gebruik ten behoeve van een melkrundveehouderij. Inmiddels zijn twee bestaande opstallen aan de zuidzijde van het perceel gesloopt. Het huidige agrarische bouwperceel kan worden verkleind en (deels) verschoven. Hiermee wordt voorkomen dat men in de toekomst hier toch gebouwen en/of bouwwerken kan realiseren. Dat is een ongewenste situatie, omdat de voorgestane planologische gebruiksruimte is geregeld in de verleende omgevingsvergunning. Ook is het bedrijfsmatig houden van dieren binnen het agrarisch bouwperceel niet meer mogelijk. Het nu voorliggende wijzigingsplan betreft enkel het verkleinen en verschuiven van het agrarisch bouwperceel en kan worden gezien als sluitstuk van de al verleende omgevingsvergunning. De ruimtelijke onderbouwing voor dit plan is als bijlage bij dit bestemmingsplan gevoegd.

Voor het verkleinen en (deels) verschuiven van het agrarisch bouwperceel is een wijziging van het geldende bestemmingsplan Buitengebied 2002 noodzakelijk. Met het voorliggende bestemmingsplan Buitengebied 2002, 34e wijziging (Broekhuizerstraat 2) wordt hier inhoud aan gegeven.

1.2 Plangebied     

Het plangebied is gelegen aan de Broekhuizerstraat 2 te Wehl. De locatie is kadastraal bekend als Wehl sectie L, nummer 681 en 682. De exacte begrenzing van het voorliggend plan is in de gml te zien.

afbeelding

afbeeldingLuchtfoto vanuit het zuiden, waarbij de 2 voormalige stallen al gesloopt zijn (Bron: gemeente Doetinchem)

1.3 Geldende bestemmingsplannen     

Het bestemmingsplan 'Buitengebied 2002, 34e wijziging (Broekhuizerstraat 2)' is een wijziging van het bestemmingsplan 'Buitengebied 2002'.

Voor het perceel Broekhuizerstraat 2 gelden op dit moment de volgende bestemmingsplannen:

  • Bestemmingsplan Buitengebied 2002, gemeente Wehl vastgesteld door de raad van de gemeente Wehl op 13 november 2003 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland op 24 februari 2004;
  • Parapluherziening Buitengebied Doetinchem, vastgesteld door de raad van de gemeente Doetinchem op 11 juni 2009;
  • Parapluherziening Parkeren - 2018 vastgesteld door de raad van de gemeente Doetinchem op 1 november 2018;
  • Parapluherziening Externe Veiligheid 2020, vastgesteld door de raad van de gemeente Doetinchem op 25 februari 2021;
  • Parapluherziening Archeologie 2020, vastgesteld door de raad van de gemeente Doetinchem op 27 mei 2021.

Met name het bestemmingsplan 'Buitengebied 2002' en de 'Parapluherziening Buitengebied Doetinchem' zijn in voorliggend geval van belang. Deze bestemmingsplannen worden hierna nader beschreven, waarbij de geldende bestemmingen en de strijdigheden worden toegelicht.

De Parapluherziening Parkeren - 2018, Met het toevoegen van de specifieke gebruiksregel Parkeren (artikel 5.20) aan de regels van bestemmingsplan 'Buitengebied 2002' is in het voorliggende wijzigingsplan is geen sprake van strijdigheid.

De Parapluherziening Externe Veiligheid 2020 en de Parapluherziening Archeologie 2020 zijn tevens van toepassing op het voorliggende wijzigingsplan. Deze plannen behouden hun werking bij het onherroepelijk worden van voorliggend wijzigingsplan.

1.3.1 Buitengebied 2002     

De gronden binnen het wijzigingsplan hebben de bestemming “Agrarisch gebied met landschapswaarden” met de aanduiding “(b) beslotenheid/ houtwallenlandschap”. Een uitsnede van de plankaart van het bestemmingsplan wordt hierna weergegeven.

afbeelding

Uitsnede plankaart bestemmingsplan 'Buitengebied 2002' (Bron: gemeente Doetinchem)

De gronden zijn volgens artikel 6.1 bestemd voor:

a. agrarische bedrijvigheid;

b. instandhouding van aldaar voorkomende danwel daaraan eigen landschapswaarden en

c. voorzieningen ten behoeve van extensieve dagrecreatie, zoals fiets- en voetpaden en picknickplaatsen, voor zover daarmee de agrarische functie van de gronden niet onevenredig wordt aangetast.

Op bijna het volledige plangebied rust momenteel een bouwperceel, waarbinnen bij een agrarisch bedrijf behorende bebouwing mag worden gebouwd (inclusief 1 bedrijfswoning en bijbehorende bijgebouwen). Het bestemmingsplan staat zowel grondgebonden als niet-grondgebonden veehouderijen of veehouderijtakken toe.

Voor het verschuiven en/of vergroten van een agrarisch bouwperceel is er met artikel 6.14 een wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplan opgenomen.

1.3.2 Parapluherziening Buitengebied Doetinchem     

Met de 'Parapluherziening Buitengebied Doetinchem' is voor alle agrarische bestemmingen de doeleindenomschrijving/bestemmingsomschrijving aangevuld. Dit staat in artikel 5. Op grond van de 'Parapluherziening Buitengebied Doetinchem' is de uitoefening van intensieve veehouderij voor onder meer deze locatie (maar ook voor andere locaties gelegen in verwevingsgebied) begrensd tot een gebruiksoppervlakte van maximaal 1 ha, dan wel de bestaande grotere gebruiksoppervlakte.

Verder is van belang dat op grond van deze parapluherziening nevenactiviteiten zijn toegestaan tot maximaal 50% van de oppervlakte van de bestaande gebouwen, met inachtneming van een bepaald maximumoppervlak. Dat maximumoppervlak bedraagt in dit geval 350 m2 vanwege ligging buiten EHS-natuur. Binnen het verkleinde bouwperceel zal in de voormalige stal een presentatieruimte worden gerealiseerd. Doordat de parapluherziening ook nevenactiviteiten mogelijk maakt is het gebruik van de gronden toegestaan binnen het bestemmingsplan.

1.4 Leeswijzer     

Voor het verschuiven en/of vergroten van een agrarisch bouwperceel is er met artikel 6.14 een wijzigingsbevoegdheid in het geldende bestemmingsplan 'Buitengebied 2002' opgenomen. Hier zijn diverse voorwaarden aan verbonden. In hoofdstuk 1 van de ruimtelijke onderbouwing (Bijlage 1) wordt aangegeven dat er aan deze voorwaarden wordt voldaan. Hoofdstuk 2 bevat een beschrijving van het plangebied. In hoofdstuk 3 Beleidskader wordt verwezen naar de ruimtelijke onderbouwing (Bijlage 1) waarin de beleidskaders voor de specifieke ontwikkeling aan de Broekhuizerstraat 2 te Wehl zijn aangegeven. In hoofdstuk 4 Haalbaarheid wordt verwezen naar hoofdstuk 6 van de ruimtelijke onderbouwing (Bijlage 1). In hoofdstuk wordt de wijze van bestemmen toegelicht. Ten slotte wordt in hoofdstuk 6 ingegaan op de economische uitvoerbaarheid van het plan en bevat hoofdstuk 7 een omschrijving van de procedure.

2 Planbeschrijving     

Voor de ontwikkeling van een biologische pluimveehouderij (13 stallen) aan de Broekhuizerstraat 2 te Wehl is op 23 juli 2019 een omgevingsvergunning (kenmerk 20160867) verleend. De omgevingsvergunning is op 5 april 2023 onherroepelijk geworden. Als sluitstuk van deze ontwikkeling wordt het huidige agrarisch bouwperceel verkleind. Door het nieuwbouwplan voor de 13 stallen zijn niet alle bouwmogelijkheden binnen het huidige agrarisch bouwperceel meer noodzakelijk. Het gaat om twee stallen aan de zuidwestzijde die voorheen in gebruik waren ten behoeve van een melkrundveehouderij. Deze zijn al gesloopt. Daarom kan het huidige agrarische bouwperceel worden verkleind.

Het agrarisch bouwperceel is in het geldend bestemmingsplan 'Buitengebied 2002' ongeveer 0,64 hectare groot. Het nieuwe (verkleinde) agrarisch bouwvlak krijgt een oppervlakte van 2.644 m2. De 13 nieuwe stallen staan niet binnen het huidige agrarische bouwperceel en krijgen een gezamenlijke oppervlakte van 6.487 m2. Deze stallen zijn verspreid geprojecteerd buiten het plangebied in het naastgelegen weiland. Het totale gebruiksoppervlakte van het agrarische bedrijf (de 13 nieuwe stallen en het nieuwe verkleinde bouwvlak samen) blijft hiermee onder de maximale toegestane gebruiksoppervlakte van 1 ha. De vleeskuikens mogen enkel op de gronden direct aansluitend op het agrarisch bouwvlak worden gehouden. Het beplantings- en beheerplan met beheermaatregelen is onderdeel van de omgevingsvergunning en geldt ook voor het onbebouwde deel van het plangebied. Dit landschaps- en beheerplan is als bijlage toegevoegd aan de ruimtelijke onderbouwing (bijlage 1). Ook wordt de landschappelijke inpassing en het beheer verankerd in de regels.

afbeelding

Overzicht pluimveehouderij (bron: omgevingsvergunning 2019), met in rood globale aanduiding plangebied wijzigingsplan

De jongveestal (circa 323 m2), werktuigenberging (circa 395 m2) zijn gesloopt en de kuilvoeropslagen (circa 1.015 m2) zijn of worden binnenkort gesloopt. Om te voorkomen dat men in de toekomst hier toch gebouwen en/of bouwwerken kan realiseren, wordt het bouwperceel verkleind en verschoven. Binnen het bestaande bouwperceel zal aanwezig blijven de bedrijfswoning, de ligboxenstal en een loods. In de woning komt de bedrijfsleider te wonen. In de voormalige stal zal onder andere een presentatieruimte worden gerealiseerd. Ook is het bedrijfsmatig houden van dieren binnen het agrarisch bouwperceel niet meer mogelijk. Onderliggend wijzigingsplan ziet enkel toe op deze verkleining en verschuiving van het bouwperceel en kan worden gezien als sluitstuk van de eerder op 23 juli 2019 verleende omgevingsvergunning (kenmerk 20160867) voor de bouw van 13 stallen verspreid op de gronden van het agrarische bedrijf.

afbeelding

Plangebied met huidige bouwperceel (rode contour) en nieuw verkleind bouwvlak (blauwe contour)

Bij dit wijzigingsplan is niet exact aangesloten bij de bestemmingen uit het geldend bestemmingsplan 'Buitengebied 2002'. De reden hiervoor is dat aansluiting is gezocht met de meest actuele wijze van bestemmen. In 2012 is voor het actualiseren van het bestemmingsplan Buitengebied een inventarisatie gedaan en heeft een versimpeling van de bestemmingen plaatsgevonden. Dit is doorvertaald in de Beheersverordening Landelijk gebied -2020, reparatie 2022 (hierna: beheersverordening). Hierbij zijn een aantal aanduidingen komen te vervallen en zijn de landschapswaarden opnieuw geinventariseerd. Voor dit wijzigingsplan geldt dat is aangesloten bij de wijze van bestemmen in bestemmingsplan Buitengebied 2012. Deze wijze van bestemmen is vervolgens overgenomen in de beheersverordening. Voor de aan het plangebied grenzende gronden geldt de bestemming Agrarisch; de landschapswaarden zijn hier komen te vervallen. Ook de aanduiding (b) beslotenheid/houtwallenlandschap komt niet meer voor in de beheersverordening. Om hiermee aansluiting te zoeken is voor dit wijzigingsplan ook de enkelbestemming Agrarisch opgenomen zonder aanduiding met een waarde. (Doordat voor dit gebied de landschapswaarden zijn vervallen zijn ook de bijbehorende (waarde)aanduidingen vervallen. In de afbeelding hieronder is duidelijk te zien dat voor het omliggende terrein geen sprake meer is van de bestemming Agrarisch met waarden maar van de enkelbestemming Agrarisch.

afbeelding

Uitsnede Beheersverordening Landelijk gebied 2020 - reparatie 2022

Voor dit wijzigingsplan wordt artikel 5 Agrarisch gebied uit bestemmingsplan Buitengebied 2002 van toepassing verklaard. Naast de enkelbestemming Agrarisch gebied krijgt het plangebied de dubbelbestemming 'Waarde - Archeologische verwachting 5' en de gebiedsaanduiding 'Overige zone - nieuwe risicobronnen uitgesloten'. Tenslotte is op de verbeelding de functieeaanduiding 'specifieke vorm van agrarisch - bedrijfsmatig houden van dieren uitgesloten' toegevoegd.

3 Beleidskader     

In de ruimtelijke onderbouwing (Bijlage 1) zijn de beleidskaders voor het verkleinen van een bestaand agrarisch bouwperceel aan de Broekhuizerstraat 2 te Wehl aangegeven. Voor de onderbouwing van de beleidskaders wordt voor dit deel verwezen naar hoofdstuk 5 van de ruimtelijke onderbouwing.

4 Haalbaarheid     

In de ruimtelijke onderbouwing (Bijlage 1) is de haalbaarheid van het verkleinen van een bestaand agrarisch bouwperceel aan de Broekhuizerstraat 2 te Wehl aangegeven. Voor de onderbouwing van de haalbaarheid wordt voor dit deel verwezen naar hoofdstuk 6 van de ruimtelijke onderbouwing.

5 Wijze van bestemmen     

5.1 Algemeen     

Dit bestemmingsplan heeft tot doel het wijzigen van het bestemmingsplan 'Buitengebied 2002'. De regels van het bestemmingsplan 'Buitengebied 2002' en de regels van de 'Parapluherziening Buitengebied Doetinchem' blijven van toepassing. Bij dit wijzigingsplan is niet exact aangesloten bij de bestemmingen uit het geldend bestemmingsplan 'Buitengebied 2002'. De reden hiervoor is dat aansluiting is gezocht met de meest actuele wijze van bestemmen en met de Standaard Vergelijkbare Bestemmingsplannen (SVBP2012).

In 2012 is voor het actualiseren van het bestemmingsplan Buitengebied een inventarisatie gedaan en heeft een versimpeling van de bestemmingen plaatsgevonden. Dit is doorvertaald in de Beheersverordening Landelijk gebied -2020, reparatie 2022 (hierna: beheersverordening). Hierbij zijn een aantal aanduidingen komen te vervallen en zijn de landschapswaarden opnieuw geinventariseerd. Voor dit wijzigingsplan geldt dat is aangesloten bij de wijze van bestemmen van bestemmingsplan Buitengebied 2012. Deze wijze van bestemmen is vervolgens overgenomen in de beheersverordening. Voor de aan het plangebied grenzende gronden geldt in de beheersverordening de bestemming Agrarisch; de landschapswaarden zijn hier komen te vervallen. Ook de aanduiding (b) beslotenheid/houtwallenlandschap komt niet meer voor in de beheersverordening. Om hiermee aansluiting te zoeken is voor dit wijzigingsplan dan ook de enkelbestemming Agrarisch opgenomen zonder aanduiding met een waarde. Daarnaast is ook in de begripsbepalingen aansluiting gezocht met de SVBP2012. Zo wordt in dit wijzigingsplan gesproken over bouwvlak in plaats van bouwperceel.

Voor dit wijzigingsplan zijn de regels uit artikel 5 Agrarisch gebied van het bestemmingsplan 'Buitengebied 2002' van toepassing verklaard in plaats van de regels uit artikel 6 Agrarisch gebied met landschapswaarden. Op deze manier is ook in de regels aansluiting gezocht bij de actuele situatie en wijze van bestemmen.

5.2 Parapluherzieningen     

Naast de regels uit het bestemmingsplan 'Buitengebied 2002' en de regels uit de 'Parapluherziening Buitengebied Doetinchem' zijn in dit plan ook de dubbelbestemming 'Waarde - Archeologische verwachting 5' en de gebiedsaanduiding 'Overige zone - nieuwe risicobronnen uitgesloten' opgenomen. De dubbelbestemming 'Waarde - Archeologische verwachting 5' komt voort uit het bestemmingsplan Parapluherziening Archeologie - 2020. Voor de regels bij deze dubbelbestemming wordt de Parapluherziening Archeologie - 2020 van toepassing verklaard.

De gebiedsaanduiding 'Overige zone - nieuwe risicobronnen uitgesloten' komt voort uit het bestemmingsplan Parapluherziening Externe Veiligheid - 2020. In deze zone is het verboden om nieuwe risicobronnen te vestigen of bestaande risicobronnen uit te bereiden. Voor de regels behorende bij deze gebiedsaanduiding wordt de Parapluherziening Externe Veiligheid - 2020 van toepassing verklaard.

Tenslotte worden ook de regels uit de Parapluherziening Parkeren 2018 van toepassing verklaard op dit wijzigingsplan. In geval van bouw, uitbreiding of vervangende nieuwbouw en/of wijziging van gebruik moet worden voldaan aan de parkeernormen in de 'Nota Parkeernormen Auto en Fiets Gemeente Doetinchem', zoals vastgesteld bij raadsbesluit van 8 juni 2017, met dien verstande dat wanneer deze parkeerregels gedurende de planperiode worden gewijzigd, rekening wordt gehouden met die wijziging.

6 Economische uitvoerbaarheid     

Dit plan, 'Buitengebied 2002, 34e wijziging (Broekhuizerstraat 2)' regelt primair de ruimtelijke situatie in het plangebied zoals is overeengekomen met de eigenaar. Daarnaast is het vooral bedoeld om voldoende rechtszekerheid te bieden. Het plan voorziet in één concrete wijziging. Voor het realiseren van het biologische pluimveebedrijf, waarvan dit wijzingsplan het sluitstuk is, is een anterieure overeenkomst gesloten met de initiatiefnemer. Daarnaast is de SAAB (Stichting Advisering Agrarische Bouwplannen) ook van mening dat de geplande ontwikkeling vanuit landbouwkundig oogpunt bedrijfseconomisch uitvoerbaar is.

7 Procedure     

7.1 Algemeen     

Dit bestemmingsplan doorloopt de procedure als bedoeld in afdeling 3.2 van de Wet ruimtelijke ordening. Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is van toepassing. Omdat er voor deze wijziging geen provinciale belangen spelen en er eerder inhoudelijk overleg is geweest in het kader van het plussenbeleid (voor het mogelijk maken van de biologische pluiveehouderij) is toesturen in het kader van het vooroverleg op grond van artikel 3.1.1. Besluit ruimtelijke ordening niet nodig. In dit hoofdstuk zullen de resultaten van deze procedure en overleggen worden behandeld.



De resultaten van de ter inzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan worden niet toegevoegd aan dit hoofdstuk. Dit maakt onderdeel uit van het collegebesluit omtrent de vaststelling.

7.2 Inspraak     

Voor het plan is, overeenkomstig de werkafspraken op basis van de gemeentelijke inspraakverordening, geen inspraak door de gemeente georganiseerd. De initiatiefnemer heeft het plan zelf in de buurt bekend gemaakt.

7.3 Overleg     

In het kader van de procedure voor de omgevingsvergunning voor de biologische pluimveehouderij is overleg gevoerd met de Omgevingsdienst Achterhoek, Tennet, het Waterschap en de provincie Gelderland. Deze opmerkingen zijn in de ruimtelijke onderbouwing verwerkt (Bijlage 1). Het plan is vervolgens akkoord bevonden. Dit wijzigingsplan ziet enkel toe op het verkleinen van het bouwperceel en betreft het sluitstuk van de al verleende omgevingsvergunning. In dit kader is verder overleg niet nodig.



Op basis van provinciale en rijksoverheidsrichtlijnen is vooroverleg met deze instanties niet nodig omdat er geen provinciale- of rijksbelangen in het geding zijn.

Bijlagen bij toelichting 4