Plan: | Oude Almeloseweg |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0193.BP11019-0004 |
In deze paragraaf wordt achtereenvolgens de bestaande situatie beschreven met betrekking tot de archeologische, de ruimtelijke en de functionele structuur.
Het plan is gelegen in een gebied met een lage of onbekende archeologische verwachting en is op de Archeologische Waarderingskaart Zwolle gekwalificeerd als een gebied met een verwachtingswaarde van 10%. Archeologisch (voor)onderzoek is op basis hiervan niet nodig.
De Oude Almelosweg is een historische wegstructuur. Het gebied komt al voor op de oudste kaarten zoals de Hottingeratlas (opgemeten tussen 1773 en 1794). Daarop zijn de huidige Wipstrikkerallee (weg tusschen Zwol en Deventer) en de Oude Almeloseweg duidelijk herkenbaar.
In deze paragraaf wordt de bestaande ruimtelijke structuur van het plangebied omschreven op het gebied van het verkeer, het groen, het water en de bebouwing.
Om de gewenste afstemming tussen vormgeving en functie van de weg te kunnen bereiken, is het Zwolse wegennet in de mobiliteitsvisie gecategoriseerd naar een aantal te onderscheiden verkeersfuncties. Aan de noordzijde van het plangebied ligt de Ceintuurbaan. De Ceintuurbaan maakt onderdeel uit van de buitenring van Zwolle en vormt een verbinding tussen de N35 en de A28. Ook ontsluit de weg de bedrijventerreinen Oosterenk en Vrolijkheid en de wijken Wipstrik en een deel van Dieze. De Ceintuurbaan is gecategoriseerd als een gebiedsontsluitingsweg type A. Ter hoogte van het plangebied bestaat de Ceintuurbaan uit 2 * 2 rijstroken en geldt een maximale snelheid van 70 km/uur.
Aan de westzijde ligt de Wipstrikkerallee. De Wipstrikkerallee takt aan op de Leo Majorlaan en Ceintuurbaan en is gecategoriseerd als erftoegangsweg. De Oude Almeloseweg is ook aangewezen als erftoegangsweg en sluit ter hoogte van de huisnummers 8 en 10 aan op de Wipstrikkerallee. Beide wegen zijn nog niet ingericht als 30 km/uur weg.
Het groen aan de Oude Almeloseweg is een onderdeel van de stedelijke hoofgroenstructuur. Deze groenstructuur verbindt groengebieden met elkaar zowel binnen als buiten het stedelijk gebied. Het groen kent hoofdzakelijk een visuele en verkeersbegeleidende functie. Hierdoor biedt het ook kans voor ecologie en natuurwaarden. Verbinding en lichtluwe plekken bieden kansen voor allerlei soorten fauna.
Waterstructuur
Grenzend aan het plangebied is een hoofdwatergang SW.20 van het waterschap Groot Salland aanwezig.
Drooglegging
In plangebied wordt een ontwateringsdiepte van minimaal 0,7 m gehanteerd. Dit is de afstand tussen de gemiddelde hoogste grondwaterstand (GHG) en het maaiveld.
Riolering
Afvalwater
Het afvalwater vanuit het plangebied wordt afgevoerd naar het gemengd gerioleerde bemalingsgebied Oude Almeloseweg.