Plan: | Sportlaan |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0183.1005372-vg01 |
Het juridisch bindend gedeelte van het bestemmingsplan bestaat uit de regels en bijbehorend GML-bestand waarin de geometrisch bepaalde planobjecten zijn vervat. Het .GML-bestand en de regels dienen in samenhang te worden bekeken.
De regels zijn onderverdeeld in vier hoofdstukken:
In het navolgende worden de regels per hoofdstuk toegelicht.
Hoofdstuk 1 bevat de inleidende regels. Deze regels gelden voor het gehele plangebied.
Begrippen
Dit artikel bevat de definities van de in de regels gebruikte begrippen, waarmee een eenduidige interpretatie van deze begrippen is vastgelegd.
Wijze van meten
De "wijze van meten" geeft onder meer regels waar mag worden gebouwd en hoe voorkomende eisen betreffende de maatvoering begrepen moeten worden.
Hoofdstuk 2 van de regels bevat de juridische vertaling van de verschillende bestemmingen die voorkomen in het plangebied. In dit geval zijn dat de bestemmingen "Recreatie" en "Verkeer - Verblijf". In de regels is onder andere aangegeven welk gebruik er binnen het gebied met deze bestemming is toegestaan, wat er gebouwd mag worden en wat verboden is. Hieronder wordt de drie bestemmingen toegelicht.
In de bestemming "Recreatie" staat vastgelegd dat deze gronden zijn bedoeld voor recreatieve doeleinden als sporthal en zwembad en aanverwante zaken. Als specifieke gebruiksregel geldt dat centrum voor kinder(dag)opvang en diensverlening in de gezondheids- en verzorgende sector eveneens zijn toegestaan, met cumulatief een maximum oppervlak van 450 m2. De te realiseren bebouwing ten behoeve van de centrum voor kinder(dag)opvang en de praktijkruimten past hier net binnen.
Het reeds aanwezige bouwvlak is aangepast op de nieuw te realiseren bebouwing. Vanwege de sporthal is de maximale bouwhoogte op 10 meter gezet. De overige regels van deze bestemming zijn overgenomen uit het vigerende bestemmingsplan.
De reeds bestaande verhardingen en de nieuw te realiseren fietsenstalling en parkeerterrein zijn ondergebracht in de bestemming "Verkeer - Verblijf", evenals een beperkt aantal vierkante meters restgroen. De bijbehorende bestemmingsregels zijn overgenomen uit het vigerende bestemmingsplan.
Hoofdstuk 3 bevat de algemene regels. Deze gelden voor het gehele plangebied.
Anti-dubbeltelregel
De anti-dubbeltelregel is opgenomen om ervoor te zorgen dat grond die eenmaal in aanmerking is genomen bij het toestaan van een bouwplan waaraan uitvoering is of alsnog kan worden gegeven, bij de beoordeling van latere bouwplannen buiten beschouwing wordt gelaten.
Algemene bouwregels
In dit artikel is vastgelegd dat indien afstanden, goothoogten, bouwhoogten, oppervlakten, bouwpercentages en/of inhoud op de dag van terinzagelegging van het ontwerpplan minder c.q. meer bedragen dan in hoofdstuk 2 is voorgeschreven, dit als minimaal c.q. maximaal toelaatbaar kan worden aangehouden.
Algemene gebruiksregels
Dit artikel regelt enkele aspecten met betrekking tot het gebruik van gronden.
Algemene afwijkingsregels
Door middel van de algemene afwijkingsbevoegdheid kunnen burgemeester en wethouders bij omgevingsvergunning afwijken van de bestemmingsplanregels voor onder andere geringe overschrijding van bepaalde bouwvoorschriften, alsmede voor kbouwwerken van openbaar nut. Deze bevoegdheid vergroot de flexibiliteit van het plan.
Hoofdstuk 4 bevat regels omtrent overgangsrecht en de slotregel. Deze gelden voor het hele plangebied.
Overgangsrecht
Dit artikel regelt ten aanzien van gebouwen en van gebruik dat bestaande gebouwen of bestaand gebruik dat afwijkt van het plan, onder voorwaarden mag worden voortgezet.
Slotregel
In dit artikel staat de naam van het bestemmingsplan.