direct naar inhoud van 5.6 Inspraak, vooroverleg en verder verloop van de procedure
Plan: Buitengebied - Woolde
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0164.BP0048-0301

5.6 Inspraak, vooroverleg en verder verloop van de procedure

5.6.1 Inloopavond

Als eerste stap om te komen tot een herziening van het bestemmingsplan voor het plangebied zijn bewoners aan de hand van een concept van het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Woolde tijdens een inloopmiddag d.d. 19 juli 2011 geïnformeerd over de inhoud van het bestemmingsplan en over de bestemmingsplanprocedure. Gelet op vertraging in de procedure zijn bewoners op een herhaalde informatiebijeenkomst d.d. 12 februari 2013 opnieuw geïnformeerd.

5.6.2 Vooroverleg

Ingevolge artikel 3.1.1 van het Besluit op de ruimtelijke ordening plegen burgemeester en wethouders, waar nodig, overleg met de nader in dit artikel genoemde instanties en functionarissen. Van plan tot plan dient te worden beoordeeld met wie dit overleg dient plaats te vinden.

Het bestemmingsplan is op 22 maart 2011 besproken met de provincie. De provincie heeft aangegeven dat ten aanzien van dit plan geen formeel vooroverleg noodzakelijk is. Het waterschap Regge en Dinkel heeft ingestemd met de wijze waarop in het plan met water wordt omgegaan. Het concept-ontwerp bestemmingsplan is voorgelegd aan Rijkswaterstaat, aangezien een vestiging van Rijkswaterstaat in het plangebied is gelegen. Rijkswaterstaat heeft vervolgens verzocht om een bouwvlak van de verbeelding te verwijderen. Aan dit verzoek is gehoor gegeven.

5.6.3 Zienswijzen

Het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied - Woolde heeft van 8 mei t/m 18 juni 2013 ter inzage gelegen. Tijdens de terinzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied - Woolde zijn geen zienswijzen tegen het plan ingediend.

5.6.4 Verder verloop van de procedure

Conform het gestelde in de Wet ruimtelijke ordening zullen de volgende stappen worden ondernomen:

  • 1. het ontwerpbestemmingsplan wordt gezamenlijk met de eventueel ingediende zienswijzen voorgelegd aan de gemeenteraad. Deze stelt het plan eventueel inclusief wijzigingen vast;
  • 2. 2e ter inzage legging: het vastgestelde bestemmingsplan ligt gedurende 6 weken ter inzage. Gedurende deze termijn is beroep mogelijk bij de Raad van State; indien geen beroep is ingesteld bij de Raad van State treedt de beslissing van de gemeenteraad in werking daags na afloop van de beroepstermijn.