direct naar inhoud van Hoofdstuk 1 Inleiding
Plan: Biesterveldsweg 3
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0150.P236-VG01

Hoofdstuk 1 Inleiding

Aanleiding

In het kader van de Rood voor Rood regeling wordt er een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor Biesterveldsweg 3, Diepenveen. Kadastraal Diepenveen, sectie D, nr. 3930. Huidig gebruik (en bestemming) is agrarisch met wonen. Op het perceel Malbergerweg 4-4a wordt 506,25 m² gesloopt en op het perceel Biesterveldsweg 3 wordt 607,8 m² aan agrarische bebouwing gesloopt in ruil voor een extra woonbestemming. Naast de bestaande woning op het perceel Biesterveldsweg 3 zal er een tweede woning worden gerealiseerd. Plan betreft dus een uitbreiding van de woonbestemming.

Ligging plangebied

In de volgende figuur is de globale ligging van het plangebied en het perceel Malbergerweg 4-4a aangegeven.

afbeelding "i_NL.IMRO.0150.P236-VG01_0001.jpg"

Het plangebied betreft het volledige kadastrale perceel van de Biesterveldsweg 3. In de volgende figuur is de begrenzing van het plangebied aangegeven.

afbeelding "i_NL.IMRO.0150.P236-VG01_0002.jpg"

Planologisch regime

Het perceel Biesterveldsweg 3 is gelegen in het plangebied van bestemmingsplan Buitengebied 1994 (Diepenveen). Het perceel heeft daarin de bestemmingen 'Agrarisch gebied met landschappelijke waarden' en 'Woondoeleinden'. Op grond van voornoemd bestemmingsplan is op het perceel één woning toegestaan.

Leeswijzer

Het eerstvolgende hoofdstuk geeft een beschrijving van het plan, de uitgangssituatie op de locatie en het voorgenomen bouwplan. In hoofdstuk 3 volgen de ruimtelijke randvoorwaarden voor het plan. Dit hoofdstuk gaat in op de voor het plan geldende beleidskaders, de landschappelijke inpassing van de ontwikkeling en aspecten zoals archeologie, water en de milieuhygiënische aspecten. Op basis van al deze aspecten wordt in dit hoofdstuk onderbouwd waarom de voorgenomen ontwikkeling acceptabel is. Vervolgens worden in hoofdstuk 4 de juridische aspecten nader toegelicht. Hoofdstuk 5 gaat ten slotte in op de economische en maatschappelijke uitvoerbaarheid van het plan.