direct naar inhoud van 4.1 Archeologie / cultuurhistorie en monumenten
Plan: Hoekweg, woning te Diepenveen
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0150.P220-OH01

4.1 Archeologie / cultuurhistorie en monumenten

4.1.1 Archeologie

Prehistorie

Er zijn in het bestemmingsplangebied geen vondsten of archeologische vindplaatsen uit de prehistorie bekend. Dit betekent niet dat er met zekerheid geen prehistorische vondsten of vindplaatsen aangetroffen kunnen worden.

Middeleeuwen

Er zijn in het bestemmingsplangebied geen vondsten of archeologische vindplaatsen uit de middeleeuwen bekend. Dit betekent niet dat er met zekerheid geen middeleeuwse vondsten of vindplaatsen aangetroffen kunnen worden.

Nieuwe tijd

In het bestemmingsplangebied zijn geen vondsten of archeologische vindplaatsen uit de nieuwe tijd bekend. Dit betekent niet dat er met zekerheid geen vondsten of vindplaatsen uit de nieuwe tijd aangetroffen kunnen worden.

Verwachting, selectie

Het bestemmingsplangebied ligt in een gebied met een matig archeologische verwachting. In het bestemmingsplangebied zijn geen archeologische vondsten of vindplaatsen bekend. Alleen gebieden die op basis van de archeologische verwachtingskaart van de gemeente Deventer een middelhoge en hoge verwachting hebben, dienen in het bestemmingsplan opgenomen te worden met de dubbelbestemming archeologische verwachting. In het bestemmingsplan Hoekweg hoeft geen dubbelbestemming archeologische verwachting opgenomen te worden.

afbeelding "i_NL.IMRO.0150.P220-OH01_0007.jpg"

Afb. 6. Bestemmingsplan Hoekweg (perceel 1809) Diepenveen, archeologische verwachting

4.1.2 Rijks- en Gemeentelijke monumenten

In het plangebied zijn geen rijks- en gemeentelijke monumenten aanwezig.

Cultuurhistorie

Landgoed De Hoek is een beschermd gezicht, het landgoed is volgens de beschrijving van stedenbouwkundig, architectuur- en cultuurhistorisch belang:

  • als restant van een in de negentiende en twintigste eeuw belangrijk landgoed;
  • vanwege de nog aanwezige beeldbepalende bebouwing en landchappelijke elementen;
  • vanwege de geschiedenis van het landgoed.

Het te bebouwen en opnieuw te bebossen perceel maakt deel uit van Landgoed de Hoek. Het is een goed idee om de nieuwe bebouwing in een bosperceel op te nemen, dat al bestaat. Daarmee wordt de opzet van de huidige situatie niet verstoord.