direct naar inhoud van Regels
Plan: Dwersfeart 23 te Gorredijk
Status: ontwerp
Plantype: wijzigingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0086.05BPWDwersfeart23-0201

Regels

 

Hoofdstuk 1 Inleidende regels

Artikel 1 Begrippen

In deze regels wordt verstaand onder:

1.1 het plan

het wijzigingsplan 'Dwersfeart 23 te Gorredijk' met identificatienummer NL.IMRO.0086.05BPWDwersfeart23-0201 van de gemeente Opsterland

1.2 bestemmingsplan

het bestemmingsplan 'Buitengebied' (NL.IMRO.0086.BPBuitengebied-0302) zoals vastgesteld door de raad van de gemeente Opsterland op 30 juni 2014;

1.3 overige begrippen

voor voor de overige begrippen wordt verwezen naar artikel 1 van het bestemmingsplan 'Buitengebied' (NL.IMRO.0086.0086.BPDBuitengebied-0302) en artikel 1 van de (aanvullende) regels van het bestemmingsplan 'Correctieve en partiële (1e) herzieningbestemmingsplan Buitengebied 2018';

1.4 verwijzing

de regels die deel uitmaken van het geldende bestemmingsplan 'Buitengebied' en het geldende bestemmingsplan 'Correctieve en partiële (1e) herziening bestemmingsplan Buitengebied 2018' zijn op dit wijzigingsplan van overeenkomstige toepassing met uitzondering van de slotbepaling, met dien verstande dat indien in het geldende bestemmingsplan verwezen wordt naar de verbeelding, de bij het wijzigingsplan behorende verbeelding wordt bedoeld.

Artikel 2 Wijze van meten

Voor de wijze van meten wordt verwezen naar artikel 2 van de regels van het geldende bestemmingsplan 'Buitengebied'.

Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Artikel 3 Agrarisch

Op de voor 'Agrarisch' aangewezen gronden zijn de regels van artikel 3 van het bestemmingsplan 'Buitengebied' en artikel 3 de (aanvullende) regels van het bestemmingsplan 'Correctieve en partiële (1e) herziening bestemmingsplan Buitengebied 2018' van toepassing.

Artikel 4 Wonen

Op de voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn de regels van artikel 19 van het bestemmingsplan 'Buitengebied' en artikel 14 van de (aanvullende) regels van het bestemmingsplan 'Correctieve en partiële (1e) herziening bestemmingsplan Buitengebied 2018' van toepassing.

Aanvullend geldt tevens de volgende voorwaardelijke verplichtingen:

  • binnen 2 jaar na het verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwen van de hoofdgebouwen, dienen de gronden te zijn ingericht overeenkomstig het inrichtingsplan dat is opgenomen in Bijlage 1.
  • het inrichtingsplan dient na realisatie in stand te worden gehouden als weergegeven in Bijlage 1 .
  • voor er een omgevingsvergunning wordt verleend zullen de bedrijfsgebouwen "boerderij (1)" en "jongveestal (2)" worden gesloopt. (zie Bijlage 2)
  • binnen 2 jaar na het verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwen van de hoofdgebouwen, moeten ook de bedrijfswoning (3) en de werktuigenberging (4) zijn gesloopt. (zie Bijlage 2)

Artikel 5 Leiding - Hoogspanningsverbinding

Op de voor 'Leiding - Hoogspanningsleiding' aangewezen gronden zijn de regels van artikel 24 van het bestemmingsplan 'Buitengebied' van toepassing.

Hoofdstuk 3 Slotregel

Artikel 6 Slotregel

Deze regels worden aangehaald als: 'Regels van het wijzigingsplan 'Dwersfeart 23 - Gorredijk'.