direct naar inhoud van 3.6 Kabels en leidingen c.a.
Plan: Almere Hout Noord
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0034.BP5ACPZ01-vg01

3.6 Kabels en leidingen c.a.

Nutsvoorzieningen

Langs de Kievitsweg ligt een waterleiding. Langs de westgrens van het A6-park ligt een leidingenstrook (met gas, water, elektra, telecom en rioolpersleiding) die vanaf Sallandsekant naar het villapark Vogelhorst voert. Reinwaterkelder Westerterp is aangesloten op het water- en elektriciteitsnet.

In het Omgevingsplan Flevoland 2006 (figuur 9) is in het plangebied een bovenlokale drinkwater­transportleiding opgenomen. Deze figuur is indicatief.

In het gebied is de reinkelder Westerterp het enige ongerioleerde object. Hiervan wordt het huishoudelijk afvalwater via een septic tank geloosd.

Straalverbindingen c.a.

Straalpaden worden door KPN gebruikt voor het doorgeven van telefoon-, radio- en televisiesignalen. Voor een goede signaaloverdracht moet tussen de zender en ontvanger een strook worden vrijgehouden van hoogopgaande elementen, en ook van windturbines.

Voor het gebied rond Almere loopt er een straalverbinding en wel die van Hilversum-Toren naar Lelystad-Toren. Deze straalverbinding heeft een beschermde status volgens artikel 10 van het Bouwbesluit. Dat wil zeggen dat er niet gebouwd mag worden in het traject met een hoogte die belemmerend zou werken die hoogte, deze hoogte is afhankelijk van het traject.

De straalverbinding is 200 meter breed, 100 meter ter weerszijden van de hoofdas.

Er hoeft geen vergunning aangevraagd te worden buiten de normale vergunningen die er nodig zijn voor een bouwwerken. Het volstaat de beheerder van de beschermde straalverbinding (KPN) te informeren door middel van het toezenden van het bestemmingsplan.

afbeelding "i_NL.IMRO.0034.BP5ACPZ01-vg01_0009.jpg"

Kaart:straalpad in paars

Toegestane bouwhoogtes.

De verbinding van Hilversum naar Lelystad kruist de Gooimeerdijk. Ter plekke mag er niet hoger dan 59 meter gebouwd worden. Het volgende punt ligt bij de Kemphaanpad en ligt op 56 meter en het volgende punt op 55 meter. Bij het Buitenhout is de maximale bouwhoogte 49 meter en bij de kruising van de Buitenringweg mag de maximale bouw hoogte 51 meter zijn en tussen de Kottertocht en Aaktocht 54 meter.

Alle hoogtes zijn ten opzichte van NAP. In het bestemmingsplan wordt een maat van 49 meter als maximale bouwhoogte binnen het straalpad aangehouden. Hierdoor vormt het bestemmingsplan geen belemmering vormt voor dit straalpad.

Radarverstoringsgebied

Het plangebied ligt ook in het radarverstoringsgebied van Soesterberg, welke een luchtverkeersleidings- en luchtverdedigingstaak heeft (zie onderstaand figuur). In verband hiermee gelden bouwhoogtebeperkingen voor gebouwen boven +78 meter NAP (zie ook § 5.8).

afbeelding "i_NL.IMRO.0034.BP5ACPZ01-vg01_0010.png"

radarverstoringsgebied Soesterberg