direct naar inhoud van Bijlage 4 Staat van Horeca-activiteiten
Plan: Almere Hout Noord
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0034.BP5ACPZ01-vg01

Bijlage 4 Staat van Horeca-activiteiten

Categorie I: lichte horeca

Bedrijven die beperkte hinder veroorzaken voor omwonenden. Deze bedrijven zijn in beginsel alleen overdag en 's avonds geopend (vooral verstrekking van etenswaren en maaltijden). Binnen deze categorie worden de volgende subcategorieën onderscheiden:

1a. Aan de detailhandelsfunctie verwante lichte horeca (tot en met 250 m² bedrijfsvloeroppervlak)

- automatiek;

- broodjeszaak;

- cafetaria;

- croissanterie;

- koffiebar;

- lunchroom;

- ijssalon;

- snackbar;

- tearoom;

- traiteur.

1b. Overige lichte horeca (tot en met 250 m² bedrijfsvloeroppervlak)

- bistro;

- restaurant (zonder bezorg- of afhaalservice);

- hotel of pension.

1c. Restaurant met bezorg- of afhaalservice (tot en met 250 m² bedrijfsvloeroppervlak)

Categorie 2: middelzware horeca

Bedrijven die aanzienlijke hinder kunnen veroorzaken voor omwonenden. Deze hinder kan onder andere ontstaan door openingstijden 's nachts of door grote verkeersaantrekkende werking. Binnen deze categorie worden de volgende subcategorieën onderscheiden:

2a. horeca die in beginsel vooral s'avonds en 's nachts geopend is:

- bar;

- bierhuis;

- biljartcentrum;

- café;

- proeflokaal;

- shoarma/grillroom;

- zalenverhuur (zonder regulier gebruik ten behoeve van feesten en muziek-/dansevenementen);

2b. Bedrijven met een relatief grote verkeersaantrekkende werking:

- bedrijven genoemd onder subcategorie 1a, 1b of 1c met een bedrijfsvloeroppervlak van meer dan 250 m²;

Categorie 3: zware horeca

Bedrijven die grote hinder kunnen veroorzaken voor omwonenden. Deze hinder kan onder andere bestaan uit een combinatie van openingstijden 's nachts en een grote verkeersaantrekkende werking.

3. Zware horeca:

- dancing;

- discotheek;

- nachtclub;

- partycentrum (regulier gebruik ten behoeve van feesten en muziek-/dansevenementen).