direct naar inhoud van 6.2 Inspraak
Plan: Bestemmingsplan Oosterparkwijk
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0014.BP489Oosterparkwij-oh01

6.2 Inspraak

Over het voorontwerp-bestemmingsplan is een inspraakprocedure gevoerd op grond van de Algemene Inspraakverordening Groningen 2005. Bij besluit van 15 maart 2011 hebben burgemeester en wethouders het voorontwerp-bestemmingsplan Oosterparkwijk vrijgegeven voor inspraak en wettelijk overleg ex artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening. In het kader van deze procedure heeft het voorontwerp-bestemmingsplan van 25 maart 2011 tot en met 21 april 2011 ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn kon schriftelijk op het bestemmingsplan worden gereageerd. Van deze geboden mogelijkheid is door een drietal personen/instanties gebruik gemaakt. Voor de precieze inhoud van de inspraakreacties en de gemeentelijke reactie daarop wordt verwezen naar het inspraakverslag dat als de losse bijlage bij dit bestemmingsplan is gevoegd.

Naar aanleiding van de inspraakreacties op het voorontwerp-bestemmingsplan zijn de volgende aanpassingen gedaan:

  • In de beschrijving van het plangebied is nadrukkelijker gemeld waarom twee gebieden (Waterrand Oosterparkwijk en Eemskanaalzone) buiten het bestemmingsplan zijn gelaten.
  • De binnenplanse afwijking voor een extra bouwlaag (+ 4 meter) geldt niet langer voor het perceel Zaagmuldersweg 1 (Zaagdam) en de maximale bouwhoogte op de plankaart is verlaagd naar 17 meter.
  • De weergave van het Blauwe Dorp op de plankaart is aangepast: de tuinen die ook op lange termijn tuinen blijven hebben een bestemming Wonen gekregen, de straten die ook op lange termijn straten blijven hebben de bestemming Verkeer gekregen en de tuinen die op de lange termijn wellicht straten worden hebben een bestemming Tuin gekregen.
  • In de toelichting is de Berlagebrug opgenomen in de tekst en op de afbeeldingen en zijn foutieve straatnamen aangepast.
  • De begripsbepaling over dove gevel is verwijderd.
  • Het perceel Enno Dirk Wiersmastraat 3 krijgt een aanduiding 'wonen' binnen de bestemming Maatschappelijk om daarmee zowel een maatschappelijke invulling als een invulling met wonen mogelijk te maken.