Hoofdstukken
Downloads
Links

Databronnen Ruimtelijkeplannen.nl

De website Ruimtelijkeplannen.nl maakt gebruik van een aantal externe databronnen. Dit betreft de volgende componenten:

Achtergronden in de kaartviewer

In de kaartviewer van Ruimtelijkeplannen.nl kunt u kiezen uit verschillende achtergronden: topografie, luchtfoto’s en perceelsgrenzen. Ruimtelijkeplannen.nl gebruikt de meest actuele achtergronden die beschikbaar worden gesteld door PDOK (Publieke Dienstverlening op de Kaart). De achtergronden zijn voornamelijk bedoeld voor de oriŽntatie. Onderstaand vindt u algemene informatie over deze achtergronden. Specifieke vragen kunt u stellen aan onze specialisten.

Topografie

De topografische achtergrond op Ruimtelijkeplannen.nl is afkomstig uit de Basisregistratie Topografie (BRT). De TOP10NL, TOP50NL en TOP250NL worden op verschillende schaalniveaus toegepast. Voor de hogere schalen bedraagt dit de TOP250NL. Op de lagere schalen wordt de TOP10NL getoond.

Terug naar boven

Luchtfoto’s

De in de viewer getoonde ruimtelijke plannen kunnen ook samen met de luchtfoto’s worden getoond. Ook bij deze achtergronden gebruikt Ruimtelijkeplannen.nl de meest recente luchtfoto’s die PDOK serveert.

Terug naar boven

BGT

De digitale kaart die is gebaseerd op de Basisregistratie Grootschalig Topografie (BGT) bevat meer detailinformatie. De BGT is beschikbaar vanaf zoomniveau 100m.

Terug naar boven

Perceelsgrenzen

De topografische achtergrond, TOP10NL, kan worden gecombineerd met de laag perceelsgrenzen. In kleine tot middelgrote plannen worden op de laagste drie schaalniveaus perceelsgrenzen toegevoegd aan het kaartbeeld.

Terug naar boven

Zoekfunctionaliteit in de kaartviewer

Ruimtelijkeplannen.nl heeft een zoekfunctie om planinformatie te vinden. Met behulp van de verschillende tabbladen binnen het zoekmenu kunt u de zoekopdrachten verfijnen. Een aantal zoekfuncties maakt gebruik van externe databronnen:

Zoeken op Locatie

Met het tabblad Locatie kan een specifieke locatie worden opgevraagd op basis van een adres of een deel van een adres. Ruimtelijkeplannen.nl maakt hierbij gebruik van de Locatieserver van PDOK. De informatie uit deze service is afkomstig uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). De actualiteit van de adresgegevens op Ruimtelijkeplannen.nl is te allen tijde gelijk aan die van de BAG.