Hoofdstukken
Downloads
Links

Informatie voor bronhouders

Ruimtelijkeplannen.nl toont ruimtelijke plannen en besluiten in het kader van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Opstellers van deze plannen, alle gemeenten, provincies en het Rijk moeten daarvoor een aantal handelingen verrichten.

Praktische handleiding

De handleidingen beschrijven de handelingen die een bronhouder moet doorlopen alvorens ruimtelijke plannen kunnen worden aangeboden. Het stappenplan is breder dan enkel het beschikbaarstellen aan de Index (de centrale plek waar de weblocatie van alle digitale ruimtelijke plannen terug te vinden is). Het beschrijft ook de voorbereidingen hiervoor, zoals het waarmerken en het inrichten van de website. Meer kunt u lezen in het Stappenplan bronhouders en de Werkinstructie Valide Digitale Plannen.

Aanvragen account Index

Wanneer u in het kader van de Wro ruimtelijke plannen en besluiten wilt aanbieden, kunt u zich aanmelden voor de Index. De Index is de centrale plek waar u uw ruimtelijke plannen kunt aanbieden middels het manifest. Gebruik hiervoor het formulier Aanvraag wijziging bronhoudergegevens in de index van Ruimtelijkeplannen.nl.

Gebruiksvoorwaarden

Het aanbieden van ruimtelijke plannen en besluiten is voor iedere gemeente, provincie en het Rijk toegankelijk. De volledige gebruiksvoorwaarden en het dienstverleningsniveau wordt in de Diensten Niveau Overeenkomst beschreven. Meer informatie hierover vindt u in de Diensten Niveau Overeenkomst.