9.1 Bestemmingsomschrijving
De voor "horeca" aangewezen gronden
zijn bestemd voor:
a
een parenclub;
alsmede
voor:
b terrassen;
c erven;
d nutsvoorzieningen;
e parkeervoorzieningen;
f
water en voorzieningen ten behoeve van de
waterhuishouding;
g overige
bijbehorende voorzieningen;
met bijbehorende:
h hoofdgebouwen;
i
bijgebouwen;
j
bouwwerken, geen gebouwen zijnde.
De gronden binnen deze bestemming zijn tevens
bestemd voor de doeleinden en bouwmogelijkheden die in artikel 16, 17 en 18
voor de betrokken bestemming zijn aangegeven, inclusief de daarin opgenomen
afwijkingsbevoegdheden en/of omgevingsvergunningvereisten.
9.2 Bouwregels
Bouwen is uitsluitend toegestaan ten dienste
van de in lid 9.1 omschreven doeleinden en met inachtneming van de volgende
bepalingen:
a
Gebouwen mogen uitsluitend binnen de bouwvlakken
worden gebouwd.
b
De goothoogte en bouwhoogte van gebouwen alsmede
de gezamenlijke oppervlakte van gebouwen binnen een bouwvlak mag niet meer
bedragen dan ter plaatse van de aanduiding “maximale goot- bouwhoogte en
maximum bebouwingspercentage” is aangegeven.
c
De bouwhoogte van bouwwerken, geen gebouw
zijnde, mag ten hoogste bedragen:
-
van erfafscheidingen
voor de voorste bouwgrens 1 m;
-
van erfafscheidingen
in of
achter de voorste bouwgrens 2 m;
-
van overige bouwwerken,
geen gebouwen zijnde 3 m.
d Nutsvoorzieningen
mogen binnen en buiten de bouwvlakken worden gebouwd, met dien verstande dat:
1 de
oppervlakte niet meer bedraagt dan 15 m²;
2 de
bouwhoogte niet meer bedraagt dan 3
m.
9.3 Afwijken
van de bouwregels
9.3.1 Het
bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het
bepaalde in lid 9.2 onder c voor de realisatie van erfafscheidingen
voor de voorste bouwgrens met een bouwhoogte van maximaal 2 m.
9.4 Afwijken
van de gebruiksregels
9.4.1 Het
bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het
bepaalde in lid 9.1 voor:
a
de vestiging van horecabedrijven in de categorie
II en III, als vermeld in de staat van horeca-activiteiten;
b
horeca-activiteiten die niet zijn vermeld in de
staat van horeca-activiteiten, mits:
1
de horeca-activiteiten voor wat betreft de aard
en omvang van de milieuhinder die zij veroorzaken, gelijk gesteld kunnen worden
aan horeca-activiteiten behorende tot categorie I, II of III als vermeld in de
staat van horeca-activiteiten;
2
de horeca-activiteiten niet leiden tot een
onevenredige inbreuk op het woon- en leefklimaat in de omgeving.