De voor ‘Horeca’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a horecavoorzieningen zoals opgenomen in de ‘Tabel Horeca’;
b bestaande bedrijfswoningen;
c aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteit;
d terras, tuinen en erven;
e speelvoorzieningen;
f groenvoorzieningen in de vorm van erfbeplanting;
g (onverharde) paden, wegen en parkeervoorzieningen;
h water, waterhuishoudkundige en nutsvoorzieningen;
i behoud, herstel en/of ontwikkeling van natuur ter plaatse van de aanduiding ‘ecologische hoofdstructuur (EHS)’.
a Per bestemmingsvlak is bebouwing ten behoeve van niet meer dan één horecabedrijf toegestaan.
b
De afstand van bouwwerken tot de weg waaraan
wordt gebouwd mag niet minder bedragen dan
c
De afstand van gebouwen tot de zijdelingse en/
of achterste perceelsgrenzen mag niet minder bedragen dan
Voor het bouwen van bedrijfsgebouwen gelden de volgende voorwaarden:
a De gezamenlijke oppervlakte van bedrijfsgebouwen mag niet meer bedragen dan de bestaande gezamenlijke oppervlakte, danwel is aangegeven in de ‘Tabel Horeca’.
b
De goothoogte mag niet meer bedragen dan
c
De bouwhoogte mag niet meer bedragen dan
Voor het bouwen van bedrijfswoningen en bijgebouwen bij bedrijfswoningen gelden de volgende voorwaarden:
a Uitsluitend bestaande bedrijfswoningen zijn toegestaan.
b
De goothoogte van de bedrijfswoning mag niet
meer bedragen dan
c
De bouwhoogte van de bedrijfswoning mag niet
meer bedragen dan
d
De inhoud van de bedrijfswoning mag niet meer
bedragen dan
e
De gezamenlijke oppervlakte van aan- en
uitbouwen en bijgebouwen mag niet meer bedragen dan
f
De goothoogte van bijgebouwen mag niet meer
bedragen dan
g
De bouwhoogte van bijgebouwen mag niet meer
bedragen dan
h Bijgebouwen mogen niet voor de voorgevelrooilijn van de bedrijfswoning worden gebouwd.
i
De afstand van vrijstaande bijgebouwen tot de
bedrijfswoning mag niet meer bedragen dan
Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende voorwaarden:
a
De bouwhoogte van erf- en perceelsafscheidingen
voor de voorgevelrooilijn van de bedrijfswoning mag niet meer bedragen dan
b
De bouwhoogte van erf- en perceelsafscheidingen
achter de voorgevelrooilijn van de bedrijfswoning mag niet meer bedragen dan
c
De bouwhoogte van overige bouwwerken, geen
gebouwen zijnde, mag niet meer bedragen dan
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in:
a
lid 12.2.1 voor het bouwen van bouwwerken op een
afstand van minder dan
b
lid 12.2.1 voor het bouwen van gebouwen binnen
c lid 12.2.1 voor het bouwen van bouwwerken, voorzien van een dak, met een kap waarvan de dakhelling minder bedraagt dan 12º of een plat dak;
d lid 12.2.2 het uitbreiden van het bebouwde oppervlakte waarbij moet worden voldaan aan de volgende voorwaarden:
1 De vergroting is noodzakelijk voor een doelmatige bedrijfsvoering en/of -ontwikkeling van het bedrijf.
2 De vergroting vindt plaats binnen het bestaande bestemmingsvlak.
3 De vergroting bedraagt maximaal 20% van het bestaande oppervlak.
4 Er is sprake van een zorgvuldige landschappelijke inpassing op basis van een door de gemeente geaccordeerd beplantingsplan, deze inspanning telt mee voor de invulling van het bepaalde onder sub 5.
5 De wijziging gaat gepaard met een aantoonbare en uitvoerbare fysieke verbetering van de aanwezige of potentiële kwaliteiten van bodem, water, natuur, landschap en/of cultuurhistorische en/of van extensieve recreatieve mogelijkheden van het plangebied.
e
lid 12.2.2 voor het bouwen van bedrijfsgebouwen
met een hogere goothoogte tot maximaal
f
lid 12.2.3 voor het bouwen van een bijgebouw op
een afstand van meer dan
g
lid 12.2.4 voor het bouwen van overige
bouwwerken, geen gebouwen zijnde, met een hogere bouwhoogte, waarbij de
toegestane bouwhoogte met maximaal
Het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in lid 12.1 ten behoeve van het vestigen van een ander soort horeca voorziening dan is opgenomen in de ‘Tabel Horeca’, waarbij moet worden voldaan aan de volgende voorwaarden:
a De gezamenlijke oppervlakte van bedrijfsgebouwen mag met niet meer dan 10% worden vergroot.
b De nieuw te vestigen horecavoorziening mag geen onevenredige beperking opleveren voor de bestaande bedrijfsvoering/bedrijfsontwikkeling van omliggende (agrarische) bedrijven.
c De nieuw te vestigen horecavoorziening mag geen grotere publieks- en/of verkeersaantrekkende werking hebben dan de oorspronkelijk toegestane bedrijfssoort. Parkeren vindt plaats op eigen terrein.
d De in het gebied aanwezige waarden mogen niet onevenredig worden aangetast.
Tabel Horeca
Code |
Adres |
Soort bedrijf |
Maximum oppervlakte bebouwing |
specifieke vorm van horeca -1 |
Bosschebaan 4 |
café/restaurant |
|
specifieke vorm van horeca -2 |
Heihoekseweg 4 |
café/slijterij |
|
specifieke vorm van horeca -3 |
Hoogeweg 9 |
café/restaurant |
|