Artikel 4                   Maatschappelijk

4.1             Bestemmingsomschrijving

De voor ‘Maatschappelijk’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:

a      een gemeentewerf en brandweerkazerne, ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van maatschappelijk – gemeentewerf en brandweerkazerne’;

b      tuinen, erven en verhardingen;

c       (fiets)parkeervoorzieningen;

d      groenvoorzieningen;

e      geluidswerende voorzieningen zoals aangegeven in bijlage 2 (Geluidwerende maatregelen) ter plaatse van de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding - geluidwerende maatregelen'.

 

4.2             Bouwregels

 

4.2.1         Algemeen

Voor het bouwen van bouwwerken geldt de volgende bepaling:

Het bebouwingspercentage van het bouwvlak mag niet meer bedragen dan ter plaatse van de aanduiding 'maximale goot-, bouwhoogte (m) en maximum bebouwingspercentage (%)' is aangegeven.

 

4.2.2         Gebouwen

Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende bepalingen:

a      Gebouwen mogen uitsluitend binnen het bouwvlak worden gebouwd.

b      De goothoogte mag niet meer bedragen dan ter plaatse van de aanduiding 'maximale goot-, bouwhoogte (m) en maximum bebouwingspercentage (%)' is aangegeven.

c       De bouwhoogte mag niet meer bedragen dan ter plaatse van de aanduiding 'maximale goot-, bouwhoogte (m) en maximum bebouwingspercentage (%)' is aangegeven.

d      In afwijking van het gestelde onder a mogen fietsenstallingen en bergingen buiten het bouwvlak worden gebouwd tot een totale maximale oppervlakte van 50 m2 en met een maximale hoogte van 4 m.

 

4.2.3         Bouwwerken, geen gebouwen zijnde

Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde gelden de volgende bepalingen:

a      Bouwwerken, geen gebouwen zijnde, mogen zowel binnen als buiten het bouwvlak worden gebouwd.

b      De bouwhoogte van erf- en terreinafscheidingen mag niet meer dan 4 m bedragen

c       Overkappingen zijn toegestaan als wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:

1      De oppervlakte mag maximaal 20 m² bedragen.

2      De bouwhoogte voor aangebouwde overkappingen mag maximaal 4,6 m bedragen, maar indien de eerste bouwlaag van het hoofdgebouw hoger is, mag de goothoogte van de aangebouwde overkapping maximaal de hoogte hebben van die eerste bouwlaag (bovenkant van de plafondlaag).

3      De bouwhoogte van vrijstaande overkappingen mag niet meer dan 3 m bedragen.

4      De afstand tot de voorgevel van het hoofdgebouw mag niet minder dan 3 m bedragen.

d      Ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – zoutsilo’ is een zoutsilo toegestaan, als wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:

1      De bouwhoogte mag maximaal 16 m bedragen.

2      De oppervlakte mag maximaal 40 m² bedragen.

e      Ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – open loods’ is een open loods toegestaan,  waarbij de bouwhoogte maximaal 5 m mag bedragen.

f        Ter plaatse van de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding - geluidwerende maatregelen' dienen de in bijlage 2 aangegeven geluidschermen op de aangegeven locaties en met de aangegeven hoogten te worden gebouwd.

g       De bouwhoogte van een geluidscherm mag niet meer bedragen dan 5,5 m.

h      De bouwhoogte van overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde, mag niet meer bedragen dan 8 m.

 

4.3             Specifieke gebruiksregels

 

4.3.1         Geluidwerende maatregelen

De gemeentewerf en brandweerkazerne, als bedoeld onder 4.1 onder a, mogen niet eerder in gebruik worden genomen, dan nadat de geluidwerende maatregelen, zoals aangegeven in bijlage 2 (Geluidwerende maatregelen), zijn gerealiseerd.

 

4.3.2         Maatwerkvoorschriften geluid

a      In tegenstelling tot hetgeen is gesteld in tabel 2.17a van het eerste lid van voorschrift 2.17 van het Activiteitenbesluit mag het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau (LAr,LT), geproduceerd door de in de inrichting aanwezige toestellen en installaties, alsmede door de in de inrichting verrichte werkzaamheden en plaatsvindende activiteiten, ter plaatse van de gevels van woningen van derden niet meer bedragen dan:

 

Omschrijving

dagperiode

07.00 – 19.00 uur

avondperiode

19.00 – 23.00 uur

nachtperiode

23.00 – 07.00 uur

Gevels woningen van derden

50 dB(A)

45 dB(A)

40 dB(A)

 

De immissiepunten staan aangegeven op de figuren in bijlage I van de rapportage van het akoestisch onderzoek opgesteld door Alcedo d.d. 17 november 2011 met rapportnummer 20113496.R01.V02, die onderdeel uitmaakt van de melding.

 

b      Onverminderd het gestelde onder a mag het maximale geluidniveau (LAmax) veroorzaakt door de in de inrichting aanwezige toestellen en installaties, alsmede door de in de inrichting verrichte werkzaamheden en plaatsvindende activiteiten, gemeten in de meterstand ‘fast’, ter plaatse van de gevels van woningen van derden niet meer bedragen dan:

 

Omschrijving

dagperiode

07.00 – 19.00 uur

avondperiode

19.00 – 23.00 uur

nachtperiode

23.00 – 07.00 uur

Gevels woningen van derden

70 dB(A)

65 dB(A)

60 dB(A)

 

c       In tegenstelling tot het gestelde onder a mag, maximaal 12 dagen per jaar, op die dagen dat de brandweer oefent, het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau (LAr,LT) geproduceerd door de in de inrichting aanwezige toestellen en installaties, alsmede door de in de inrichting verrichte werkzaamheden en plaatsvindende activiteiten, ter plaatse van de in onderstaande tabel genoemde woningen van derden niet meer bedragen dan:

 

Omschrijving

avondperiode

19.00 – 23.00 uur

Julianalaan 101

46 dB(A)

Julianalaan 105

46 dB(A)