Toelichting
Wijzigingsplan Buitengebied, Klappenberg 12
Identificatie: NL.IMRO.0777.0166WPKLAPPENB12-3001
Datum vaststelling: 27 oktober 2021
Hoofdstuk 1 Inleiding
Op het perceel Klappenberg 12 staat de bebouwing van een voormalig agrarisch bedrijf. De achterliggende gronden behoorden ook tot dit bedrijf. De initiatiefnemer heeft alleen het gedeelte van het perceel gekocht met de bedrijfswoning, een ligstalbox en een kleine loods. De achterliggende gronden zijn afzonderlijk verkocht. De agrarische bedrijfsvoering is al geruime tijd geleden beëindigd en de initiatiefnemer heeft niet de intentie om deze weer op te starten.
Aangezien er geen agrarische bedrijfsvoering meer is, zijn er geen mogelijkheden om vergunningplichtige aanpassingen te doen aan de woning of de bijgebouwen. Dat is alleen mogelijk als de agrarische bestemming wordt omgezet in een bestemming 'Wonen' en 'Tuin' waarbij de overtollige agrarische bedrijfsbebouwing wordt gesloopt. Door de initiatiefnemer is dan ook verzocht om gebruik te maken van de wijzigingsbevoegdheid die is opgenomen in het geldende bestemmingsplan 'Buitengebied' (2013). Deze wijzigingsbevoegheid maakt het mogelijk om de agrarische bestemming van het perceel om te zetten in de bestemmingen 'Wonen' en 'Tuin'.
Figuur 1.1 Klappenberg 12 (bron: luchtfoto's gemeente Etten-Leur 2020)
Hoofdstuk 2 Wijzigingsregeling
Voor het perceel geldt bestemmingsplan ‘Buitengebied’ (vastgesteld op 30 september 2013). De gronden hebben de bestemming 'Agrarisch'. Voor een mogelijke uitbreiding van het glastuinbouwbedrijf dat ten oosten van het plangebied ligt, is voor de achterzijde (de noordelijke zijde) van het perceel de gebiedsaanduiding 'zoekgebied glastuinbouw vestigingsgebied 2' opgenomen. Naast de bestemming 'Agrarisch' gelden voor het plangebied de dubbelbestemmingen 'Waarde - Archeologie 1' (ter hoogte van de bedrijfsgebouwen en de bedrijfswoning), 'Waarde - Archeologie 2' (de noordelijke kant van het perceel) en 'Waarde - Archeologie 4' (middengedeelte van het plangebied).
Figuur 2.1 Uitsnede bestemmingsplan 'Buitengebied' (2013) met het plangebied rood omlijnd
In de planregels is in artikel 3.6.12 een wijzigingsbevoegdheid voor burgemeester en wethouders opgenomen om de bestemming 'Agrarisch' te wijzigen in de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Tuin’. Zij maken daarbij gebruik van de bevoegdheid zoals omschreven in artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening om binnen bij het plan bepaalde grenzen (bestemmingsplan 'Buitengebied') het plan te wijzigen. De wijzigingsregeling bevat een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden waaronder de grootte van het toekomstige bouwvlak, de milieusituatie en een sloop- en bonusregeling. Daarnaast dient als onderdeel van het wijzigingsbesluit verantwoording gegeven te worden over overige ruimtelijke aspecten zoals, de bodemkwaliteit, milieuzonering, archeologie, water, geluid, lucht, verkeersveiligheid, ecologie (flora en fauna) en economische uitvoerbaarheid.
De wijzigingsregeling luidt als volgt:
'3.6.12. Burgemeester en wethouders zijn bevoegd deze bestemming te wijzigen in de bestemming ‘Wonen’ of ‘Wonen’ en ‘Tuin’, waarbij moet worden voldaan aan de volgende voorwaarden:
Het agrarisch bedrijf ter plaatse is beëindigd en agrarisch hergebruik is redelijkerwijs niet mogelijk.
Er mag geen sprake zijn van een verslechtering van het woon- en leefklimaat.
De bedrijfsvoering en ontwikkelingsmogelijkheden van nabijgelegen agrarische en andere bedrijven mogen niet worden beperkt.
Het bouwvlak wordt verwijderd en de nieuwe bestemming ‘Wonen’ of ‘Wonen’ en ‘Tuin’ bevat de voormalige agrarische bedrijfswoning met bijhorende tuin, erf en verhardingen, waarbij het bestemmingsvlak voor ‘Wonen’ maximaal 1.500 m² mag bedragen.
De oppervlakte aan bijgebouwen en overkappingen mag niet meer bedragen dan 100 m² waarbij overtollige (voormalige) bedrijfsgebouwen, bijgebouwen en overkappingen, een en ander met uitzondering van cultuurhistorisch waardevolle bebouwing, dienen te worden gesloopt, met dien verstande dat:
van de totale oppervlakte aan legaal opgerichte bebouwing mag voor elke 100 m² te slopen bebouwing de inhoud van de woning worden vergroot met 50 m³ tot een maximale inhoud van 850 m³ en / of
25% van de totale, dan wel na toepassing van het bepaalde onder 1 resterende, te slopen oppervlakte aan legaal opgerichte bebouwing mag worden toegevoegd aan de toegestane oppervlakte van 100 m² aan bijgebouwen en overkappingen;
de maximaal berekende oppervlakte aan bijgebouwen en overkappingen mag ofwel behouden blijven ofwel nieuw gebouwd worden;
het totaal aan bijgebouwen en overkappingen mag, inclusief de aanwezige oppervlakte aan cultuurhistorisch waardevolle (voormalige) bedrijfsgebouwen, bijgebouwen en overkappingen, niet meer bedragen dan 250 m²;
indien de bestaande oppervlakte aan cultuurhistorisch waardevolle (voormalige) bedrijfsgebouwen, bijgebouwen en overkappingen reeds meer bedraagt dan 250 m², geldt deze oppervlakte als maximum;
bij de toepassing van het bepaalde onder 1 en 2 dient de te slopen bebouwing te worden uitgelegd als sloop van de totale bebouwing, met uitzondering van de woning.
Indien het te verwijderen bouwvlak kleiner is dan 1 ha, gaat de wijziging gepaard met een aantoonbare en uitvoerbare fysieke verbetering van de aanwezige of potentiële kwaliteiten van bodem, water, natuur, landschap of cultuurhistorie of van de extensieve recreatieve mogelijkheden van het plangebied van dit bestemmingsplan.
De verwezenlijking, het behoud en het beheer van (het zoekgebied voor) een ecologische verbindingszone, ter plaatse van de aanduiding ‘zoekgebied ecologische verbindingszone’ en / of een zoekgebied voor behoud en herstel van watersystemen ter plaatse van de aanduiding ‘zoekgebied behoud en herstel watersystemen’, worden niet belemmerd of aangetast.'
Hoofdstuk 3 Toets aan wijzigingsregeling
Ad a. Het agrarische bedrijf is al geruime tijd geleden beëindigd. De nieuwe eigenaar (cq. intiatiefnemer) van het perceel Klappenberg 12 (geel omlijnd in figuur 3.1) is niet werkzaam in de agrarische sector. Daarnaast zijn de achtergelegen gronden niet aangekocht, waardoor er geen akkerbouwgronden beschikbaar zijn voor de eventuele voortzetting van een agrarisch bedrijf. De achtergelegen gronden zijn gekocht door een derde partij. Deze gronden vallen echter wel (deels) binnen het te verwijderen agrarische bouwvlak (rood omlijnd in figuur 3.1). Het totale bouwvlak heeft een oppervlakte van circa 9.994 m2. Daarvan ligt 2.323 m2 op het perceel van Klappenberg 12 en 7.672 m2 op het achtergelegen agrarische perceel. Initiatiefnemer heeft met de eigenaar van de achtergelegen gronden een privaatrechtelijke overeenkomst gesloten, waarin is vastgelegd dat de eigenaar van de achtergelegen gronden akkoord gaat met het verwijderen van het agrarisch bouwvlak en de bijbehorende rechten.
Figuur 3.1 Perceel Klappenberg 12 (geel omlijnd) met agrarisch bouwvlak (rood omlijnd)
Door middel van het toepassen van de wijzigingsbevoegdheid wordt vastgelegd dat de bestemming 'Agrarisch' is omgezet naar de bestemmingen 'Wonen' en 'Tuin', waarbij overtollige bedrijfsgebouwen worden gesloopt. Agrarisch hergebruik is redelijkerwijs niet meer mogelijk. Er wordt voldaan aan voorwaarde a.
Ad b. Het initiatief betreft het omzetten van de bestemming 'Agrarisch' naar 'Wonen' en 'Tuin' met als doel om de bedrijfswoning te kunnen gebruiken als burgerwoning. De bestaande woning blijft behouden, waardoor in ieder geval geen verslechtering van het woon- en leefklimaat optreedt. Er wordt voldaan aan voorwaarde b.
Ad c. Het bouwvlak van het dichtstbijgelegen agrarische bedrijf, een glastuinbouwbedrijf ten oosten van het plangebied aan de Klappenberg 10B, ligt op een afstand van 30 meter van de bestaande bedrijfswoning. De afstand tussen de bedrijfswoning en de dichtstbijzijnde kas van dat bedrijf is meer dan 45 meter. Ten westen van het plangebied is een agrarisch bouwvlak gesitueerd van het perceel Klappenberg 16. De afstand tussen de bestaande bedrijfswoning en het agrarisch bouwvlak van Klappenberg 16 bedraagt ongeveer 60 meter, waarbij de afstand tot het dichstbijzijnde bedrijfsgebouw meer dan 85 meter is. De wijzigingsprocedure van de bestemming 'Agrarisch' naar 'Wonen' en 'Tuin' zal dan ook niet beperkend zijn voor de omliggende agrarische bedrijven. Aan voorwaarde c wordt voldaan.
Ad d. Het agrarisch bouwvlak wordt verwijderd en vervangen door een bouwvlak van 1.499 m2 ten behoeve van de bestemming 'Wonen'. In dit bouwvlak zijn de woning en de bijgebouwen opgenomen, zoals dat ook in de huidige situatie het geval is. Het perceel krijgt daarnaast de bestemming 'Tuin' met een oppervlakte van 2.133 m2, gesitueerd rondom de woonbestemming. De overige gronden houden de bestemming 'Agrarisch' zonder bouwvlak. Aan voorwaarde d wordt voldaan. Zie hiervoor ook de planverbeelding van het wijzigingsplan.
Ad e. De sloop- en bonusregeling bepaalt dat overtollige agrarische bedrijfsgebouwen gesloopt moeten worden behoudens de cultuurhistorisch waardevolle bebouwing. Op het perceel is geen sprake van cultuurhistorisch waardevolle of karakteristieke bebouwing. De agrarische bedrijfsgebouwen hebben een gezamenlijke oppervlakte van (528 m2 ligstalbox + 182 m2 kleine loods =) 710 m2. Volgens de sloop- en bonusregeling kan de oppervlakte aan voormalige bedrijfsgebouwen worden ingezet om de inhoud van de woning te vergroten of om de oppervlakte aan bijgebouwen te vergroten. In dit geval wordt de sloop- en bonusregeling ingezet om de maximale oppervlakte van 250 m2 als bijgebouw te behouden of nieuw te bouwen (710 m2 x 25% + 100 = 277,5 m2). De vergroting van de maximale oppervlakte aan bijgebouwen wordt in de regels en op de verbeelding van het wijzigingsplan opgenomen.
De initiatiefnemer heeft aangegeven dat de bestaande bedrijfsgebouwen volledig worden gesloopt. Hiervoor wordt een sloopovereenkomst afgesloten. De sloop wordt daarnaast als voorwaardelijke verplichting in de planregels behorende bij dit wijzigingsplan opgenomen.
Ad f. Deze planregel is opgenomen in verband met de provinciale Interim Omgevingsverordening (IOV) en het principe van 'kwaliteitsverbetering van het landschap'. In de IOV is opgenomen dat bij ruimtelijke ontwikkelingen in het buitengebied bijgedragen dient te worden aan kwaliteitverbetering van het landschap. In regionaal verband zijn afspraken gemaakt hoe om te gaan met deze kwaliteitsverbetering van het landschap in de regio. De volgende categorie-indeling is gemaakt:
Categorie 1: ruimtelijke ontwikkelingen met nauwelijks tot geen landschappelijke invloed. Voor deze categorie wordt geen (extra) kwaliteitsverbetering van het landschap geëist.
Categorie 2: ruimtelijke ontwikkelingen met relatief weinig landschappelijke invloed, dan wel ruimtelijke ontwikkelingen die van nature aan het buitengebied gebonden zijn. Kwaliteitsverbetering zou moeten bestaan uit een goede landschappelijke inpassing.
Categorie 3: ruimtelijke ontwikkelingen die een beduidende invloed hebben op de omgeving en waarbij vergroting van de geldende bouwmassa/ - oppervlakte vergroting van het bestemmingsvlak en of bestemmingswijziging aan de orde is.
De gevallen die onder de categorie 1-ontwikkelingen vallen, worden specifiek benoemd. Het wijzigen van de bestemming 'Agrarisch' in de bestemming 'Wonen' valt alleen onder categorie 1 wanneer:
de oppervlakte van het te verwijderen agrarisch bouwvlak minimaal 1 ha bedraagt;
het nieuwe bestemmingsvlak verkleind wordt tot maximaal 1.500 m2;
overtollige voormalige bedrijfsbebouwing wordt gesloopt; en
maximaal 200 m2 aan bijgebouwen resteert.
Het agrarisch bebouwingsvlak van Klappenberg 12 heeft een oppervlakte van vrijwel 1 hectare (9.994 m2). In de nieuwe situatie is het nieuwe bestemmingsvlak met de bestemming 'Wonen' verkleind tot 1.499 m2, worden alle bedrijfsgebouwen (710 m2) gesloopt en mag er maximaal 250 m2 aan bijgebouwen en overkappingen worden teruggebouwd conform de sloop- en bonusregeling. Dit is iets meer dan de genoemde 200 m2, maar gebaseerd op de sloop- en bonusregeling en opgenomen in het bestemmingsplan 'Buitengebied'. Zowel de ligboxstal als de kleine loods worden gesloopt en vervangen door één bijgebouw met een oppervlakte van circa 190 m2. Het grootste deel van het perceel is al voorzien van een groenstrook langs de randen. Ten opzichte van de huidige situatie zal daarom alleen maar sprake zijn van een verbetering. Aan voorwaarde f wordt voldaan.
Ad g. Op het perceel is geen zone 'zoekgebied ecologische verbindingszone' en/of 'zoekgebied behoud en herstel watersystemen' aanwezig. Aan voorwaarde g wordt voldaan.
Hoofdstuk 4 Ruimtelijke aanvaardbaarheid
4.1 Algemeen
Deze paragraaf bevat de overige verantwoording buiten de voorwaarden van de wijzigingsbevoegdheid.
In overeenstemming met regionale afspraken voor woningbouw:
Er wordt geen woning toegevoegd, dus er is geen relatie met de woningbouwafspraken.
In overeenstemming met de regionale afspraken mbt kwaliteitsverbetering van het landschap:
Deze wijziging past binnen het regionale afsprakenkader en is een categorie 1-ontwikkeling: ‘ruimtelijke ontwikkelingen met nauwelijks tot geen landschappelijke invloed en waarbij geen (extra) kwaliteitsverbetering wordt geëist'. Zie ook de motivatie voor voorwaarde f van de wijzigingsbevoegdheid. Het perceel is goed landschappelijk ingepast. Met het vervangen van de bestaande bijgebouwen zal reeds sprake zijn van kwaliteitsverbetering.
Luchtkwaliteit:
Er worden geen woningen toegevoegd. De bedrijfswoning wordt omgezet in een burgerwoning. De regelgeving luchtkwaliteit is niet van toepassing op dit project. De luchtkwaliteit voor wat betreft fijnstof blijft overigens in het gehele gemeentelijke grondgebied onder de wettelijke norm voor luchtkwaliteit.
Geluid:
Het wijzigingsplan maakt geen extra woning mogelijk. De Wet geluidhinder is niet van toepassing.
Bodemkwaliteit:
De voormalige bedrijfswoning wordt in gebruik genomen als burgerwoning. Behoudens nieuwbouw van een bijgebouw zullen geen bouwactiviteiten plaatsvinden. Er zijn gezien het jarenlange gebruik van de gronden en gebouwen voor land- en tuinbouw geen aanwijzingen dat er sprake is van bodemverontreiniging.
Archeologie:
Het gedeelte van het perceel waar het nieuwe bouwvlak is gesitueerd, ligt in een gebied met 'Waarde - Archeologie 1' (artikel 26 van het bestemmingsplan 'Buitengebied'). Bij bodemingrepen waarbij het daadwerkelijk te verstoren gebied groter is dan 100 m2 en de bodemingreep dieper is dan 0,40 m dient een rapport overlegd te worden waarin de archeologische waarden van de gronden die worden verstoord, naar het oordeel van het bevoegd gezag in voldoende mate zijn vastgesteld. De bouwactiviteiten na wijziging kunnen meer oppervlakte dan 100 m2 beslaan. Nader archeologisch onderzoek kan dan ook vereist zijn bij een mogelijke aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van bijgebouwen en overkappingen. Mochten er tijdens bouw- of andere werkzaamheden toch archeologische resten gevonden worden, dan moet dat volgens artikel 5.10 van de Erfgoedwet zo spoedig mogelijk gemeld worden bij de Minister van OC&W.
Water:
Het beleid en de daarmee samenhangende doelen van het waterschap Brabantse Delta zijn opgenomen in het
Waterbeheerplan 2016-2021 'Grenzeloos verbindend', wat tot stand is gekomen in samenspraak met de
waterpartners. Daarnaast heeft het waterschap waar nodig nog toegespitst beleid en beleidsregels op de
verschillende thema's/speerpunten uit het waterbeheersplan en heeft het waterschap een eigen verordening:
De Keur en de Legger. Momenteel wordt gewerkt aan het Waterbeheerprogramma 2022-2027. In het najaar wordt besloten over het definitieve programma.
De Keur bevat gebods- en verbodsbepalingen met betrekking tot ingrepen die consequenties hebben voor de
waterhuishouding en het waterbeheer. De Legger geeft aan waar de waterstaatswerken plus bijbehorende
beschermingszones liggen, aan welke afmetingen en vorm die moeten voldoen en wie onderhoudsplichtig is.
Veelal is voor deze ingrepen een watervergunning van het waterschap benodigd. In sommige gevallen vallen
de werkzaamheden onder een Algemene regel. Dan kan er onder voorwaarden sprake zijn van vrijstelling van
de vergunningsplicht.
Het plangebied wordt aan westzijde begrenst door een categorie A oppervlaktewaterlichaam. Langs
zuidzijde van het perceel en tegen de noordzijde van het perceel Klappenberg 12 loopt een categorie B waterloop (zie figuur 4.1). Het uitvoeren van werkzaamheden in categorie A en B oppervlaktewaterlichamen is in beginsel watervergunningplichtig op basis van de Keur.
Figuur 4.1 Uitsnede Legger Waterschap Brabantse Delta
Het waterschap hanteert bij nieuwe ontwikkelingen het principe van waterneutraal bouwen, waarbij gestreefd
wordt naar het behoud of herstel van de 'natuurlijke' waterhuishoudkundige situatie. Vanwege dit principe
wordt bij uitbreiding van verhard oppervlak (aanbouw aan de woning, nieuw bijgebouw) voor de omgang met
hemelwater uitgegaan van de voorkeursvolgorde: infiltreren, bergen, afvoeren. De technische eisen en
uitgangspunten voor het ontwerp van watersystemen zijn opgenomen in de 'beleidsregel Afvoer hemelwater
door toename en afkoppelen van verhard oppervlak en de hydrologische uitgangspunten bij de keurregels
voor afvoeren van hemelwater, Brabantse waterschappen'.
De bestemmingsplanwijziging houdt sloop van 710 m2 aan voormalige bedrijfsgebouwen in. Dit wijzigingsplan biedt de mogelijkheid om maximaal 250 m2 aan bijgebouwen terug te bouwen. Per saldo neemt de bebouwing/verharding op het perceel af. Aan de aanwezige watergangen rond het perceel worden geen wijzigingen aangebracht. Voor werkzaamheden in of rondom oppervlaktewaterlichamen is mogelijk een vergunning op grond van de Keur nodig.
Het waterschap Brabantse Delta is in de voorbereidingen van het wijzigingsplan om een wateradvies gevraagd. Van het waterschap is op 17 augustus 2021 een positief wateradvies ontvangen.
Flora en fauna:
Vanwege de voorgenomen sloop van de ligboxstal en kleine loods is een quickscan flora en fauna uitgevoerd naar de aanwezigheid van beschermde planten- en diersoorten. Deze quickscan (5 december 2019) is opgenomen als bijlage 1 bij deze toelichting. De quickscan wijst uit dat de geplande werkzaamheden geen negatieve invloed hebben op de wettelijk beschermde soorten. Wel moet worden voldaan aan de zorgplicht.
Externe veiligheid:
De regelgeving externe veiligheid is niet van toepassing. Er zijn geen risicovolle activiteiten in de nabijheid van Klappenberg 12.
Economische uitvoerbaarheid:
De initiatiefnemer draagt alle kosten. Ter voldoening aan artikel 6.12 Wro is een anterieure overeenkomst alsmede een overeenkomst tot planschadeverhaal afgesloten. Daarnaast heeft de initiatiefnemer een privaatrechtelijke overeenkomst gesloten met de eigenaar van de achtergelegen gronden, zodat de initiatiefnemer het recht heeft om het agrarisch bouwvlak planologisch te verwijderen. De economische haalbaarheid is daarmee gegarandeerd.
Een aanvaardbaar woon- en leefklimaat:
Er zijn geen factoren aanwezig die aanwijzingen opleveren voor een verstoord woon- en leefklimaat. Bedrijfsmatige activiteiten zijn op een kleine afstand gelegen, maar er wordt voldaan aan richtafstanden gelet op de VNG-publicatie 'Handreiking Bedrijven en milieuzonering'. Er is voor Klappenberg 12 sprake van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat.
4.2 Conclusie
Uit het vorenstaande kan geconcludeerd worden dat voldaan kan worden aan de voorwaarden om overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.6.12 van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ te wijzigen zoals aangegeven op bijgaande wijzigingsplanverbeelding. Daarnaast is de wijziging ruimtelijk aanvaardbaar en is sprake van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat. In de planregels voor de bestemming ‘Wonen’ wordt een voorwaardelijke verplichting tot sloop van de overtollige agrarische bedrijfsgebouwen opgenomen.
Hoofdstuk 5 Juridische plantoelichting
In dit wijzigingsplan wordt de bestemming 'Agrarisch' met bouwvlak van het perceel Klappenberg 12 op de planverbeelding van het bestemmingsplan 'Buitengebied' gedeeltelijk omgezet in een bestemming 'Wonen' en 'Tuin'. De overblijvende gronden op het achterliggende perceel houden de bestemming 'Agrarisch' maar dan zonder bouwvlak. Bij de bestemming 'Wonen' wordt bij de gebruiksregels een voorwaardelijke verplichting opgenomen teneinde de sloop van de voormalige agrarische bedrijfsgebouwen die vallen onder de sloop- em bonusregeling te waarborgen.
De planregels van het bestemmingsplan 'Buitengebied' (2013) zijn en blijven van toepassing. In de planregels van dit wijzigingslan 'Buitengebied, Klappenberg 12' worden de relevante bestemmingsregels van het bestemmingsplan 'Buitengebied' (2013) dan ook van overeenkomstige toepassing verklaard met een aanvullend artikel voor de voorwaardelijke verplichting voor de sloop van de overtollige bebouwing en een aanvullend artikel voor de vastlegging van de afspraken van de sloop- en bonusregeling.
Hoofdstuk 6 maatschappelijke uitvoerbaarheid
6.1 Vooroverleg
Over het voorontwerp is wettelijk vooroverleg voorgeschreven met de provincie Noord-Brabant en met het
waterschap Brabantse Delta. De provincie heeft laten weten dat voor plannen waarbij geen provinciale
belangen spelen geen vooroverleg noodzakelijk is. Volgens het voorformulier inventarisatie ruimtelijke
aspecten (ingevuld 11 juni 2021) is dat in dit geval aan de orde. Het waterschap heeft bij brief van 17 augustus 2021 laten weten een positief wateradvies te geven.
6.2 Zienswijzen
Het voornemen tot wijziging van het bestemmingsplan 'Buitengebied' is bekend gemaakt in de Etten-Leurse
Bode van 1 september 2021. Gedurende de periode van 2 september 2021 tot en met 13 oktober 2021 ligt het ontwerpplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum en is geplaatst op de gemeentelijke website.
In de bekendmaking is mede gedeeld dat gedurende de termijn van zes weken schriftelijk of mondeling bij
burgemeester en wethouders een zienswijze kan worden ingediend. In de bekendmaking is tevens vermeld
welke andere stukken ter inzage zijn gelegd. De Provincie Noord-Brabant en het waterschap Brabantse Delta
zijn via de geëigende wegen geïnformeerd over de ter inzage legging van het ontwerpwijzigingsplan. De
eigenaren van percelen in de directe nabijheid zijn persoonlijk geïnformeerd over de ter inzagelegging van het
ontwerpwijzigingsplan.