Artikel 1 Begrippen
1.1 Plan:
het bestemmingsplan Hoek Kostverlorenstraat - Plataanlaan van de gemeente Weesp;
1.2 Bestemmingsplan:
de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in de verbeelding met nummer 202064-BP met bijbehorende regels;
1.3 Bebouwing:
één of meer gebouwen en/of bouwwerken, geen gebouwen zijnde;
1.4 Bebouwingspercentage:
een op de plankaart of in de planregels aangegeven percentage, dat de grootte aangeeft van het deel van een bestemmingsvlak, dat ten hoogste mag worden bebouwd;
1.5 Bestaand:
Bouwwerken en gebruik zoals die zijn of rechtens mogen zijn op het tijdstip dat het plan rechtskracht krijgt;
1.6 Bestemmingsgrens:
de grens van een bestemmingsvlak;
1.7 Bestemmingsvlak:
een geometrisch bepaald vlak met eenzelfde bestemming;
1.8 Bouwen:
het plaatsen, het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen en het vergroten van een bouwwerk, alsmede het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen of veranderen van een standplaats;
1.9 Bouwlaag:
doorlopend gedeelte van een gebouw dat door op gelijke of vrijwel gelijke hoogte liggende vloeren of balklagen is begrensd, zulks met inbegrip van de begane grond en met uitsluiting van onderbouw en zolder, met dien verstande dat een souterrain of kelderverdieping niet als bouwlaag wordt beschouwd, indien de bovenkant van de vloer waarmee het souterrain wordt afgedekt maximaal 1,20 meter boven peil ligt;
1.10 Bouwvlak:
een geometrisch bepaald vlak, waarmee gronden zijn aangeduid, waar ingevolge de regels bepaalde gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde zijn toegelaten;
1.11 Bouwwerk:
elke constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die hetzij direct of indirect met de grond verbonden is, hetzij direct of indirect steun vindt in of op de grond;
1.12 Detailhandel:
het bedrijfsmatig te koop aanbieden, waaronder de uitstalling ten verkoop, verkopen en/of leveren van goederen aan personen die deze goederen kopen voor gebruik, verbruik of aanwending anders dan in de uitoefening van een beroeps- of bedrijfsactiviteit;
1.13 Dienstverlening:
het verlenen van economische en maatschappelijke diensten aan derden (bijvoorbeeld kapper, schoonheidssalon, tandartspraktijk);
1.14 Eerste bouwlaag:
de op de begane grond gelegen bouwlaag;
1.15 Gebouw:
elk bouwwerk, dat een voor mensen toegankelijke, overdekte, geheel of gedeeltelijk met wanden omsloten ruimte vormt;
1.16 hoofdgebouw:
een gebouw dat op een bouwperceel, door zijn functie, indeling en/of afmetingen, als het belangrijkste valt aan te merken;
1.17 Horeca(bedrijf):
een bedrijf of instelling waar bedrijfsmatig dranken en/of etenswaren, overwegend voor gebruik ter plaatse worden verstrekt en/of waarin bedrijfsmatig logies wordt verstrekt, waarbij de volgende categorisering wordt gehanteerd:
  • Categorie A: discotheek, bardancing, zaalverhuur / partycentrum
  • Categorie B: café, bar, brasserie
  • Categorie C: cafetaria, snackbar, grillroom, fastfoodrestaurant, automatiek,
snelbuffet
  • Categorie D: restaurant, bistro, crêperie, lunchroom, koffie-/theehuis,
ijssalon;
1.18 Kantoor:
voorzieningen gericht op het verlenen van diensten op administratief, financieel, architectonisch, juridisch of een daarmee naar aard gelijk te stellen gebied, waarbij het publiek niet of slechts in ondergeschikte mate rechtstreeks te woord wordt gestaan en geholpen;
1.19 Peil:
bij ligging op een afstand van minder dan 10 meter uit de as van de weg: de kruin van de weg;
bij ligging anderszins: de gemiddelde hoogte van het aansluitende afgewerkte terrein;
1.20 Woning:
een complex van ruimten, uitsluitend bedoeld voor de huisvesting van één afzonderlijk huishouden.