Artikel 7 Horeca - 2

 

 

7.1 Bestemmingsomschrijving

 

De voor Horeca - 2 aangewezen gronden zijn bestemd voor:

 

    1. horecabedrijven die gelet op de aard en de omvang zowel uit functionele als uit milieu-overwegingen in geringe mate storend werken op de bestaande en/of toekomstige functies van de omgeving van deze bedrijven en waarbij het accent ligt op het verstrekken van lunches of snacks (zoals een cafetaria, lunchroom, tearoom, broodjeszaak, ijssalon, enzovoorts);

Alsmede horecabedrijven categorie 1 waarbij het accent ligt op het verstrekken van maaltijden (zoals een restaurant);

 

met daaraan ondergeschikt:

 

    1. wegen en paden;

    2. groenvoorzieningen;

    3. water;

    4. parkeervoorzieningen;

 

met de daarbij behorende:

 

    1. tuinen, erven en terreinen;

    2. kunstobjecten;

    3. bouwwerken, geen gebouwen zijnde.

 

 

7.2 Bouwregels

 

7.2.1 Hoofdgebouwen

 

Voor het bouwen van hoofdgebouwen gelden de volgende regels:

 

    1. een gebouw mag uitsluitend binnen een bouwvlak worden gebouwd;

    2. de goothoogte van een gebouw mag niet meer bedragen dan op de verbeelding aangegeven;

    3. de bouwhoogte van een gebouw mag niet meer bedragen dan op de verbeelding aangegeven;

    4. goten van bouwdelen zoals dakkapellen, dakopbouwen en dergelijke worden niet getoetst aan de goothoogte.

 

 

7.2.2 Bouwwerken geen gebouw zijnde

 

Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:

 

    1. de hoogte van erf- en terreinafscheidingen mag niet meer dan 2,00 meter bedragen, met dien verstande dat de hoogte van erf- en terreinafscheidingen vóór de naar de weg gekeerde gevel c.q. het verlengde daarvan niet meer dan 1,30 meter mag bedragen;

    2. de hoogte van overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde, mag niet meer dan 8,00 meter bedragen, met uitzondering van kunstobjecten waarvan de hoogte niet meer mag bedragen dan 12,00 meter.

 

 

7.3 Specifieke gebruiksregels

 

7.3.1 Strijdig gebruik

 

Tot een gebruik, strijdig met deze bestemming worden in ieder geval gerekend:

 

    1. horecabedrijven (categorie 3) die gelet op de aard en de omvang zowel uit functionele als uit milieu-overwegingen in min of meer ernstige mate storend werken op de bestaande en/of toekomstige functies van de omgeving van deze bedrijven en waarbij het accent ligt op het (vrijwel) uitsluitend verstrekken van dranken (café, bar, café-restaurant en zaalverhuur);

    2. horecabedrijven (categorie 4) die gelet op de aard en de omvang zowel uit functionele als uit milieuoverwegingen in ernstige mate storend werken op de bestaande en/of toekomstige functies van de omgeving van deze bedrijven en waarbij het accent ligt op dansen (zoals een dancing en discotheek);

    3. het gebruik van gronden en bouwwerken ten behoeve van een seksinrichting.