Bestemmingsplannen Gemeente Hellendoorn
 

HOOFDSTUK 7 Uitvoerbaarheid

 

7.1 Resultaten vooroverleg en inspraak

Op 15 maart 2011 heeft het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel besloten dat, voor plannen voor woondoeleinden met bijbehorende voorzieningen in bestaand stedelijk/gebouwd gebied, het vooroverleg als bedoeld in artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening achterwege kan blijven. Voorwaarde is wel dat de woningbouw in overeenstemming is met de prestatieafspraken die gemaakt zijn met de provincie. In hoofdstuk 2.3 is aangegeven dat de woningbouw in overeenstemming is met de prestatieafspraken.

 

Het voorontwerpbestemmingsplan is toegestuurd naar het waterschap Regge en Dinkel. In een brief d.d 20 januari 2012 heeft het waterschap een reactie gegeven. Zij vraagt in deze brief de geur en het geluid van de rioolwaterzuiveringsinstallatie Nijverdal in beeld te brengen omdat de beoogde woningbouw mogelijk binnen de invloedsfeer van de rioolwaterzuiveringsinstallatie ligt.Naar aanleiding van de brief is de toelichting op de aspecten geluid en geur aangevuld. De conclusie is dat er geen conflict ontstaat.

 

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van 17 december 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur aan de Willem-Alexanderstraat 7 in Nijverdal. Tevens was het voorontwerpbestemmingsplan te raadplegen via internet. Gedurende de inzagetermijn is de gelegenheid geboden voor een ieder om een inspraakreactie kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn. Dit is bekend gemaakt in het Hellendoorn Journaal en op de internetsite van de gemeente. Van de mogelijkheid om een inspraakreactie kenbaar te maken is geen gebruik gemaakt.

7.2 Economische uitvoerbaarheid

Artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening stelt dat de gemeenteraad gelijktijdig met de vaststelling van het bestemmingsplan moet besluiten om al dan niet een exploitatieplan vast te stellen. Hoofdregel is dat een exploitatieplan moet worden vastgesteld bij elk bestemmingsplan. Er zijn echter uitzonderingen. Het is mogelijk dat de raad verklaart dat met betrekking tot een bestemmingsplan geen exploitatieplan wordt vastgesteld indien het verhaal van kosten van de grondexploitatie anderszins is verzekerd. In het voorliggende geval zijn de kosten anderszins verzekerd middels gesloten overeenkomsten en de verkoop van bouwkavels door de gemeente Hellendoorn. Dit brengt met zich mee dat vaststelling van een exploitatieplan achterwege kan blijven.