Artikel 6 Waterstaat - Waterhuishoudkundige en of waterstaatkundige functie

 

Bestemmingsomschrijving

A. De gronden op de kaart aangewezen voor Waterstaat-waterhuishoudkundige en/of waterstaatkundige functie zijn mede bestemd voor waterberging en bescherming tegen wateroverlast ter plaatse van natuurlijke laagten.

 

Bouwregels

B. Op deze gronden mogen ten behoeve van de bestemming Waterstaat-waterhuishoudkundige en/of waterstaatkundige functie uitsluitend bouwwerken, geen gebouwen zijnde worden gebouwd.

 

C. Ten behoeve van andere voor deze gronden geldende bestemmingen mag, met inachtneming van de voor de bestemming geldende (bouw)voorschriften, uitsluitend worden gebouwd, indien het bouwplan betrekking heeft op vervanging, vernieuwing of verandering van bestaande bouwwerken, waarbij de oppervlakte, voor zover gelegen op of onder peil, niet wordt uitgebreid.

 

Afwijken van de bouwregels

D. Bij omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in lid C, met inachtneming van de voor de betrokken bestemming(en) geldende (bouw)regels indien:

1. het waterbergend vermogen niet wordt aangetast dan wel wordt gecompenseerd;

2. alvorens de omgevingsvergunning wordt verleend, burgemeester en wethouders advies aanvragen bij de waterbeheerder.

 

Aanlegregels

E. Het is verboden op of in de gronden met de bestemming Waterstaat-waterhuishoudkundige en/of waterstaatkundige functie zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning de volgende werken, geen gebouwen zijnde, of werkzaamheden uit te voeren:

1.                het aanleggen van verhardingen met een groter oppervlak dan 50 mē;

2.                het ophogen van gronden met meer dan 30 cm;

3.                het aanleggen, vergraven, verruimen, of dempen van sloten, vijvers en andere wateren;

4.                het aanleggen van drainage.

 

F. Het verbod, zoals in lid E bedoeld, is niet van toepassing, indien de werken en

werkzaamheden:

1.                reeds in uitvoering zijn op het tijdstip van het van kracht worden van het plan;

2.                mogen worden uitgevoerd krachtens een reeds verleende omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden.