Gemeente:
Veendam
Plannaam:
09BP00012009
Status:
Onherroepelijk
Status Datum:
17-02-2010

Artikel 14 Leiding - Gas

 

 

14.1 Bestemmingsomschrijving

 

De voor 'leiding - gas' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemmingen, mede bestemd voor een aardgastransportleiding.

 

 

14.2 Bouwregels

 

a. In afwijking van het bepaalde bij de andere voor die gronden aangewezen bestemmingen mag niet worden gebouwd, anders dan ten behoeve van deze bestemming.

 

b. Op of in deze gronden mogen geen gebouwen worden gebouwd.

 

c. Op of in deze gronden mogen geen bouwwerken, geen gebouwen zijnde, worden gebouwd.

 

 

14.3 Ontheffing van de bouwregels

 

Burgemeester en wethouders kunnen ontheffing verlenen van:

a. het bepaalde in lid 14.2, sub a en lid 14.2, sub b en toestaan dat de in de andere voor die gronden aangewezen bestemmingen genoemde gebouwen worden gebouwd, mits uit vooraf ingewonnen advies bij de betreffende leidingbeheerder is gebleken dat hiertegen uit oogpunt van doelmatig leidingbeheer geen bezwaar bestaat;

b. het bepaalde in lid 14.2, sub a en lid 14.2, sub c en toestaan dat de in de andere voor die gronden aangewezen bestemmingen genoemde bouwwerken, geen gebouwen zijnde, worden gebouwd, mits uit vooraf ingewonnen advies bij de betreffende leidingbeheerder is gebleken dat hiertegen uit oogpunt van doelmatig leidingbeheer geen bezwaar bestaat.

 

 

14.4 Aanlegvergunning

 

a. Het is verboden zonder of in afwijking van een schriftelijke vergunning (aanlegvergunning) van burgemeester en wethouders de volgende werken en werkzaamheden, geen bouwwerken zijnde, uit te voeren:

- het wijzigen van het maaiveldniveau door ontgronding of ophoging;

- het verrichten van graafwerkzaamheden anders dan normaal spit- en ploegwerk;

- het aanbrengen van gesloten verhardingen;

- het indrijven van voorwerpen in de bodem;

- het permanent opslaan van goederen;

- het aanleggen van waterlopen of het vergraven, verruimen of dempen van bestaande waterlopen.

 

b. De aanlegvergunning kan worden verleend indien de werkzaamheden geen belemmering vormen voor een veilig en bedrijfszeker gastransport. De vergunning kan alleen worden verleend indien vooraf advies wordt ingewonnen bij de leidingbeheerder.